Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Προσοτσάνης

0
5740

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ: «Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2021-2022»

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Προσοτσάνης έκανε γνωστό στους γονείς του Δήμου ότι ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2021-2022» της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης –ΕΕΤΑΑ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις μητέρες που θα λάβουν την «αξία Τοποθέτησης» να εντάξουν δωρεάν σε κάποιον από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου τα βρέφη και νήπια που στις 30/9/2021 κλείνουν 8 μηνών έως 2,5 χρόνων.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στην πρόσκληση, έχουν:
α) οι εργαζόμενες στην Ελλάδα, που είναι μισθωτές πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή με εργόσημο ή άλλες μορφές ευέλικτης απασχόλησης ή αυτοαπασχολούμενες
β) οι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στην πρόσκληση:
-οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού) και των Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α.

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν το οικογενειακό εισόδημα και συγκεκριμένα: 27.000€ έως δύο (2) παιδιά, 30.000€ για τρία (3) παιδιά, 33.000€ για τέσσερα (4) παιδιά, και τις 36.000€ από πέντε (5) παιδιά και άνω, στην κατάσταση απασχόλησης και στην οικογενειακή κατάσταση.
Η αίτηση Συμμετοχής – Δήλωση των ενδιαφερομένων υποβάλλεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. κατά το χρονικό διάστημα από 19/7/2021 και ώρα 11:00 έως 3/8/2021 και ώρα 23:59 στη Διεύθυνση (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr «Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων). Εκεί υπάρχει αναρτημένη και η αναλυτική πρόσκληση και οι οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης όπου αναγράφονται όλες οι λεπτομέρειες.

Το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΝΠΔΔ Δήμου Προσοτσάνης ενημέρωσες ότι όπως κάθε χρόνο, θα υποστηρίξει και φέτος τις μητέρες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να εγγράψουν τα βρέφη και τα νήπιά τους σε έναν από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Προσοτσάνης.
Για τον Α’, Β’ Προσοτσάνης, τον Παιδικό Σταθμό Πετρούσας και τον Παιδικό Σταθμό Μικρόπολης, θα δίνεται υποστήριξη από την προϊσταμένη του Τμήματος στο παλιό Δημαρχείο, για τον Παιδικό Σταθμό Φωτολίβους και Σιταγρών θα δοθεί υποστήριξη από τις αντίστοιχες προϊσταμένες των Παιδικών Σταθμών.

Για την υποστήριξη μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στα τηλέφωνα:
Τμήμα Προσχολικής Αγωγής: 2522350187
Παιδικός Σταθμός Σιταγρών: 2521095138
Παιδικός Σταθμός Φωτολίβους: 2521093270

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!