Δίπλα στο νοσοκομείο και πάλι η Raycap

0
6424

– Αποδέχθηκε τη δωρεά η διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας
– Προχώρησε σε μία ακόμα δωρεά που αφορά, μεταξύ άλλων, την επέκταση και μετεγκατάσταση της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού

Σε ένα ακόμα βήμα με κατεύθυνση τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Νοσοκομείου της Δράμας προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος την Τετάρτη 21 Ιουλίου, αποφασίζοντας να προχωρήσει στην αποδοχή νέας δωρεάς μελετών της εταιρείας Raycap A.E., ύψους 68.000 ευρώ, που αυτή τη φορά αφορούν τη σύνταξη μελετών δημοπράτησης για την αναδιαμόρφωση, την επέκταση και τη μετεγκατάσταση της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού, του Φαρμακείου και του Εργαστηρίου Φυσιοθεραπείας.
Η εκπόνηση των μελετών έχει σκοπό την ένταξη των αντίστοιχων έργων στα σχετικά ευρωπαϊκά ή κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα.
Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Νοσοκομείου Δράμας περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, την ίδρυση και λειτουργία Πνευμονολογικής Κλινικής, τη σύσταση Μονάδας Χημειοθεραπείας, την επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), την αύξηση των δυνατοτήτων περίθαλψης της Μ.Ε.Θ., καθώς και τη μεταφορά του Φαρμακείου σε άλλο χώρο.
Συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Νοσοκομείου, μεταξύ πολλών άλλων, προβλέπονται:
– η αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με τη σύγχρονη μεταφορά της σε άλλο χώρο και η δημιουργία Νεφρολογικής Κλινικής,
– η ίδρυση και λειτουργία Πνευμονολογικής Κλινικής,
– η σύσταση Μονάδας Χημειοθεραπείας,
– η επέκταση και αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.),
– η αύξηση της δυνατότητας περίθαλψης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), με προσαρμογή της στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κλίνες/100.000 κατοίκους,
– η μεταφορά του Φαρμακείου σε κατάλληλο χώρο (προκειμένου να καταστεί δυνατή η αδειοδότησή του).

Η βοήθεια της Raycap συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου Δράμας
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο φθινόπωρο ο κ. Κωνσταντίνος Αποστολίδης, ιδρυτής και Πρόεδρος της Raycap, επισκέφθηκε το νοσοκομείο και σε πολύωρη σύσκεψη ενημερώθηκε αυτοπροσώπως για τον νέο σχεδιασμό και τις ανάγκες που προκύπτουν από αυτόν. Από τη σύσκεψη αυτή προέκυψε η ισχυρή θέληση της Raycap να βοηθήσει με δωρεές την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Νοσοκομείου, όπως έκανε γνωστό αργότερα η διοίκηση του.Στην κατεύθυνση αυτή, έγινε επισκόπηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Νοσοκομείου Δράμας και ανατέθηκε από τη Raycap με δικές τις δαπάνες η εκπόνηση διερευνητικής μελέτης σε διεθνή εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων με έδρα το Λονδίνο. Ακολούθως, η Raycap ανέθεσε σε ομάδα Ελλήνων ειδικών μελετητών δημοσίων έργων την εκπόνηση μελέτης για την επέκταση του Τ.Ε.Π. και των Μ.Ε.Θ. Παραδόθηκε η προμελέτη όπου προβλέπεται η επέκταση του Τ.Ε.Π., καθώς και αυτή της αναδιαμόρφωσης των υφιστάμενων χώρων Μ.Ε.Θ. και Τ.Ε.Π. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων των επεκτάσεων είναι 4.335.680,13€ και περιλαμβάνει όλα τα έργα πολιτικού μηχανικού και όλες τις δαπάνες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καλύπτοντας και την ενεργειακή αναβάθμισή τους.
Οι δύο μελέτες με τίτλο: α) «Γενική Επισκόπηση του Επιχειρησιακού σχεδίου» και β) «Σύνταξη μελετών δημοπράτησης για την αναδιαμόρφωση – επέκταση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας», που χρηματοδοτήθηκαν από την εταιρεία Raycap και κόστισαν 110.000€, είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της διοίκησης του Νοσοκομείου.
Τώρα η Raycap προχωρά και σε δωρεά των μελετών που αφορούν τη δημοπράτηση για την αναδιαμόρφωση, επέκταση και μετεγκατάσταση της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού, του Φαρμακείου και του Εργαστηρίου Φυσιοθεραπείας. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των υποδομών του Νοσοκομείου της Δράμας, που βασίζεται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Νοσοκομείου Δράμας.
Η συνεισφορά της Raycap στην αναβάθμιση των υποδομών του Νοσοκομείου είναι εκ των πραγμάτων ουσιαστική και, το δίχως άλλο, άξια συγχαρητηρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ