Διακρίθηκε το 2ο Δημοτικό στον διαγωνισμό Bravo schools

0
4899

Για την προσπάθεια των μαθητών μιλάει στα «Χ» η εκπαιδευτικός του σχολείου κα Ελ. Σμολοκτού.
Η μηνιαία μαθητική εφημερίδα «Κουκουβάγιες news» κέρδισε το βραβείο.

Μια διάκριση που έκανε περήφανους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, κατέκτησε το Στ’1 τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας στο διαγωνισμό Bravo schools 2020. Το σχολείο αναδείχθηκε ανάμεσα στα 25 σχολεία που κατάφεραν να αφυπνίσουν την κοινωνία με τη συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις για τους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.
Στην προσπάθεια των 16 μαθητών του τμήματος βοήθησαν καταλυτικά η εκπαιδευτικός του σχολείου κα Ελένη Σμολοκτού και η εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης του τμήματος κα Φανή Παπαδοπούλου.
Όπως εξήγησε στα “Χ” η κα Ελένη Σμολοκτού οι μαθητές εξέδιδαν μηνιαία εφημερίδα με τίτλο “Κουκουβάγιες news” η οποία δεν σταμάτησε ούτε στην περίοδο της καραντίνας. Η συγκεκριμένη εφημερίδα των μαθητών που αποτελούσε δουλειά οκτώ μηνών για τους μαθητές, στάλθηκε ως μαθητική δημιουργία στο διαγωνισμό Bravo Schools και τελικά διακρίθηκε.
Ευχάριστη έκπληξη δεν ήταν μόνο η διάκριση των παιδιών, αλλά και η διάθεσή τους να γράψουν για προβλήματα του σχολείου, της πόλης και του κόσμου όπως τα αντιλαμβάνονται. Θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν οι μαθητές στη διάρκεια της χρονιάς ήταν ο κορωνοϊός, αλλά και τοπικά θέματα όπως η Ονειρούπολη, οι αθλητικοί αγώνες Βαλδίρκεια καθώς και άλλα τοπικά θέματα. Οι μαθητές για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ασχολήθηκαν γράφοντας για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα ακόμη και για τον θάνατο του George Floyd που έγινε αντικείμενο συζήτησης σε διεθνές επίπεδο.
“Στόχος μας, όταν ξεκινήσαμε την εφημερίδα ήταν να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο γράφουν τα παιδιά, κάτι που πετύχαμε 100% κι αυτό φαίνεται αν διαβάσει κανείς τα άρθρα τους. Είχαμε καταπληκτική πρόοδο στον τρόπο που οι μαθητές του τμήματος έγραφαν, στον τρόπο με τον οποίο μπορούσαν να καταθέσουν τις σκέψεις και τον προβληματισμό τους” διευκρίνισε η κα Σμολοκτού προσθέτοντας ότι τα παιδιά του τμήματος ασχολήθηκαν με την εφημερίδα και το 2018. Τότε η συμμετοχή τους δεν ήταν σε τακτική και οργανωμένη βάση όσο την τελευταία χρονιά, που η εφημερίδα των μαθητών πήγαινε στα καταστήματα της γειτονιάς και τον κοινωνικό περίγυρο των μαθητών σε μια προσπάθεια να βγει η εφημερίδα και έξω από το σχολικό περιβάλλον.
Στο διαγωνισμό του Bravo schools 2020 τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας συμμετείχαν στον τομέα της ποιοτικής εκπαίδευσης. Με τη συμμετοχή στο Bravo schools δίνεται η δυνατότητα στις σχολικές μονάδες να ενεργοποιηθούν περαιτέρω πάνω στους 17 παγκόσμιους στόχους, αναδεικνύοντας τις καλές πρακτικές τους στο παρατηρητήριο βιωσιμότητας & στο World’s Largest Lesson και να βραβευτούν για τις προσπάθειές τους ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να γίνει μέσα από σχέδια μαθήματος –για τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις πάνω στους 17 στόχους, μέσα από μαθητικές δημιουργίες (η ανταπόκριση των μαθητών/τριών στις προκλήσεις των στόχων) και με δράσεις καλών πρακτικών –δράσεις που υλοποιούνται σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ