Διαμαρτυρία μετά μουσικής στο Μουσικό Σχολείο

Οι μαθητές διαμαρτύρονται κυρίως γιατί δεν πιστοποιούνται οι μουσικές γνώσεις τους με την αποφοίτησή τους

0
742

Την διαμαρτυρία τους για χρόνια προβλήματα των μαθητών τού Μουσικού Σχολείου Δράμας που εξέφρασαν χθες μετά μουσικής οι μαθητές του κάνοντας αποχή την πρώτη ώρα του μαθήματος. Η διαμαρτυρία άρχισε από την Τρίτη οπότε ομοίως οι μαθητές απείχαν την πρώτη ώρα των μαθημάτων και ολοκληρώνεται σήμερα με τον ίδιο τρόπο.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του σχολείου Νικόλαος Μεγάλος, αναφέρει ότι οι κινητοποιήσεις αυτής της μορφής γίνονται κάθε χρόνο στα Μουσικά Σχολεία διότι τα προβλήματα είναι κοινά και διαχρονικά. «Τα προβλήματα υπάρχουν από την δημιουργία σχεδόν των Μουσικών Σχολείων, γι αυτό και αποφασίσαμε όλα τα Μουσικά Σχολεία να κάνουμε κοινές κινητοποιήσεις στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου. Η μορφή της διαμαρτυρίας μπορεί να διαφέρει από σχολείο σε σχολείο. Εμείς στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας, αποφασίσαμε αυτές τις τρεις ημέρες να κάνουμε αποχή την πρώτη ώρα των μαθημάτων. Άλλα σχολεία επέλεξαν διαφορετικούς τρόπους διαμαρτυρίας όπως πορείες και καταλήψεις. Φυσικά η διαμαρτυρία μας περιλαμβάνει τη μουσική αφού είναι χαρακτηριστικό του σχολείου μας. Δυστυχώς τα παιδιά που αποφοιτούν από τα Μουσικά σχολεία παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμα που ακολουθούν στην διάρκεια της εκπαίδευσής τους δεν έχουν καμία αναγνώριση των σπουδών τους. Είναι σαν να μην πήγαμε ποτέ σε Μουσικό Σχολείο. Δεν υπάρχει καμία πιστοποίηση. Οι επιπλέον ώρες του Μουσικού Σχολείου και η επιβάρυνση του ωραρίου μας δεν ανταμείβεται. Παίρνουμε απλά ένα απολυτήριο Γενικού Λυκείου. Παρότι είχε ψηφιστεί κάποιος νόμος σχετικά με αυτό πριν από αρκετά χρόνια, δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ο κόσμος αντιμετωπίζει με θαυμασμό τα Μουσικά σχολεία αλλά δεν ξέρει ότι οι μαθητές αντιμετωπίζονται σαν να μην είναι μουσικοί τελικά, αφού οι μουσικές γνώσεις τους δεν πιστοποιούνται» εξηγεί.
Σε έγγραφό τους σχετικά με την κινητοποίησή τους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Δράμας τονίζουν:
«Οι μαθητές/τριες τού Μουσικού Σχολείου Δράμας συμμετέχουν στην πρωτότυπη τριήμερη μουσική διαμαρτυρία που σχεδίασε το συντονιστικό όργανο των Μουσικών Σχολείων πανελλαδικά, και συγκεκριμένα Τρίτη 28, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, την πρώτη διδακτική ώρα τού ωρολόγιου προγράμματός τους.
Οι μαθητές/τριες τού Σχολείου μας την Τρίτη, διαμαρτυρήθηκαν με τις κιθάρες τους, την Τετάρτη, με τη Φιλαρμονική τους και την Πέμπτη, με τα υπόλοιπα Μουσικά Σύνολά τους, στις 08:20 – 08:55.
Το κείμενο και τα αιτήματα των μαθητών των Μουσικών Σχολείων είναι τα ακόλουθα:
Οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων διεκδικούμε σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν μουσική παιδεία. Έξι χρόνια παλεύουμε με το επιβαρυμένο σχολικό ωράριο και τελικά οι προσπάθειές μας δεν ανταμείβονται. Υπερασπιζόμαστε τους κόπους μας, την κούρασή μας, την αξιοπρέπειά μας.
Ζητούμε:
1. Πιστοποίηση θεωρητικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο Μουσικού Σχολείου (θεωρία και αρμονία) και των μαθημάτων μουσικών οργάνων
2. Επιπλέον μοριοδότηση των μαθητών που ενδιαφέρονται για μουσικές σχολές
3. Δωρεάν εγχειρίδια για τα μαθήματα μουσικής παιδείας που εξειδικεύονται στη θεωρητική μουσική εκπαίδευση (θεωρία, αρμονία, βυζαντινή, οργανολογία, ιστορία μουσικής, μορφολογία) και στα μαθήματα οργάνων
4. Μεγαλύτερη και έγκαιρη πρόσληψη εκπαιδευτικών μουσικής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ