Διανομές προϊόντων σε 1479 ωφελούμενους πραγματοποίησε το 2020 ο Δήμος Δράμας

0
2315
Ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Ξεκινά τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό παντοπωλείο

Με στόχο την υλοποίηση δράσεων στήριξης των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ο Δήμος Δράμας μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας υλοποιεί μια σειρά από πρωτοβουλίες που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή.
Όπως έκανε γνωστό χθες ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, την τρέχουσα χρονιά και μέχρι στιγμής ο Δήμος Δράμας πραγματοποίησε τέσσερις διανομές προϊόντων σε 450 οικογένειες και 1479 ωφελούμενους. Θα ακολουθήσει άλλη μια διανομή προϊόντων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Σε αυτή την τελευταία διανομή του τρέχοντος έτους οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν δωροεπιταγές ύψους 30, 50 και 70 ευρώ προκειμένου να ενισχυθούν για τις ημέρες των εορτών με είδη που δεν προσφέρονται από το κοινωνικό παντοπωλείο όπως το κρέας.
Ο κ. Παναγιωτίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους εθελοντές του κοινωνικού παντοπωλείου, αφού χωρίς την δική τους ανιδιοτελή προσφορά δεν θα ήταν δυνατό ένα τόσο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όπως εξήγησε.
Ο ίδιος τόνισε ότι ο Δήμος Δράμας προχώρησε πριν από δύο μήνες στην αύξηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων προκειμένου να ενταχθεί στις παροχές του κοινωνικού παντοπωλείου, μεγαλύτερος αριθμός πολιτών. Το ετήσιο εισόδημα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, από 4200 ευρώ ετησίως, αυξήθηκε σε 5000 ευρώ, προσαυξανόμενο για 1000 επιπλέον ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού και επιπλέον 1000 ευρώ όταν στην σύνθεση του νοικοκυριού υπάρχει άτομο με αναπηρία πάνω από 67%. Ο κ. Παναγιωτίδης εξήγησε ότι άτομα ή οικογένειες που πληρούν τα κοινωνικοικονομικά κριτήρια και είναι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Δράμας, θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα προσκομίζοντας μαζί με την αίτηση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται στον κανονισμό του καταστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί ως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, παρότι δεν αποκλείεται παράταση όπως γίνεται κάθε χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Δράμας που στεγάζεται στο ισόγειο του διοικητηρίου (Γραφείο 130 για νέες αιτήσεις και 131 για επανένταξη) σε καθημερινή βάση από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι. Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την υπηρεσία είναι το 2521351130 και 2521351131.
Εντωμεταξύ όπως έκανε γνωστό ο κ. Παναγιωτίδης, στις 19, 20 και 22 Νοεμβρίου ο Δήμος Δράμας θα πραγματοποιήσει νέα διανομή προϊόντων του ΤΕΒΑ, το κόστος της οποίας θα είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Δράμας. “Οι ποσότητες των προιόντων που θα διανεμηθούν είναι τεράστιες. Θα παρακαλέσουμε τους συνδημότες μας να έρθουν την συγκεκριμένη ώρα που θα κληθούν τηλεφωνικά ή με sms. Τα τρόφιμα που θα δοθούν είναι, βόειο κρέας 3879 κιλά, παρθένο ελαιόλαδο 12617 λίτρα, καθαριστικό γενικής χρήσης 3879 τεμάχια, μήλα σε συσκευασίες των δυο κιλών 2506 τεμάχια, οδοντόβουρτσες 2500 τεμάχια, οδοντόκρεμες 3879 τεμάχια, πορτοκάλια σε συσκευασίες των δυο κιλών 2506 τεμάχια, σαμπουάν 3879 τεμάχια, σαπούνι 2506 τεμάχια, σκόνη πλυντηρίου 3879 τεμάχια, υγρό πιάτων 3879 τεμάχια, χαρτί υγείας σε συσκευασίες των 12, 3879 τεμάχια και χοιρινό κρέας 3879 κιλά.
Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα γίνουν και άλλες τρεις μεγάλες διανομές. Στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου θα διανεμηθούν από την κοινωνική υπηρεσία τρόφιμα, λαχανικά, κοτόπουλο και βρεφικά είδη. Στις 25,26 και 27 Νοεμβρίου θα διανεμηθούν είδη καθαρισμού, φέτα, μήλα και πορτοκάλια. Στις 15 και 16 Νοεμβρίου θα διανεμηθούν τρόφιμα, κρέας, λαχανικά και λάδι.
“Βασικός σκοπός της Δημοτικής Αρχής, είναι να μην μείνει κανένας άνθρωπος χωρίς τρόφιμα και στην κατεύθυνση αυτή εξυπηρετείται άμεσα όποιος προσέρχεται στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Δράμας. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εργαζομένους της κοινωνικής υπηρεσίας που από την ημέρα που ξέσπασε ο covid μέχρι και σήμερα έχουν δώσει το 100% των δυνάμεών τους για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους” τόνισε ο κ. Παναγιωτίδης.
Σε ερώτηση των “Χ” τι θα γίνει τελικά με το θέμα του συσσιτίου το οποίο σταμάτησε επισήμως τουλάχιστον, ο κ. Παναγιωτίδης είπε ότι υπάρχει βούληση ο Δήμος της Δράμας να κινηθεί προς αυτή την κατέυθυνση καθώς το συσσίτιο της ΙΜ Δράμας έχει σταματήσει. Ωστόσο επειδή το κόστος είναι ιδιαίτερα μεγάλο για τον Δήμο Δράμας και υπολογίζεται περίπου στις 500.000 ευρώ ετησίως, διερευνώνται οι προοπτικές υλοποίησής του μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπήρχε η δυνατότητα δημιουργίας συσσιτίου από τον Δήμο Δράμας την περίοδο 2011 -2013 αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε τότε. Μιλώντας και για τους αστέγους που υπάρχουν στον Δήμο Δράμας είπε ότι η κοινωνική υπηρεσία παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε περίπτωση για την οποία ειδοποιείται εξασφαλίζοντας στέγη σε αστέγους με διάφορους τρόπους, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος της κοινωνικής υπηρεσίας είναι να προχωρήσουν νέες πρωτοβουλίες με στόχο την φιλοξενία αστέγων πολιτών και επεσήμανε ότι η συνεργασία με την Ένωση Κυριών της Δράμας στο θέμα αυτό είναι πολύ σημαντική όπως και το έργο που επιτελεί η Ένωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ