Διαψεύδει ο Μπύρος τις φήμες για συμφωνία

0
1851

Σε κόντρα μιας πολύ έντονης φημολογίας η οποία ήθελε την σύμπραξη Μπύρου και Αϊβάζογλου, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Δόξα, Γιάννης Μπύρος, έδωσε νέα ανακοίνωση στη δημοσιότητα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της δραμινής ΠΑΕ :
«Όλοι γνωρίζουν την οριστική μου απόφαση για απεμπλοκή από την ΠΑΕ Δόξα Δράμας, για λόγους που έχουν αναλυθεί διεξοδικά σε προηγούμενες ανακοινώσεις και αφορούν προσωπικά, οικογενειακά και επιχειρηματικά ζητήματα.
Προσπαθώ, λοιπόν, να βρω ακόμη και τώρα κάποιους επενδυτές, οι οποίοι θα είναι οικονομικά εύρωστοι και θα μπορούν να κρατήσουν τη σημαία της ομάδας ψηλά στο ιστό της. Αυτός είναι ο λόγος που έχω βάλει κάποιους όρους και αναμένω υπομονετικά όλο αυτό το διάστημα. Επιδιώκω να βρεθεί κάποιος σωστός χρηματοδότης, ώστε να μην μπει ο σύλλογος σε περιπέτειες.
Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε σε plan B, το οποίο θα τρέξει ομάδα Δραμινών, με την απαραίτητη προϋπόθεση να επιβεβαιωθούν τα συμφωνηθέντα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και με προοπτική τη βοήθεια και συνδρομή της πόλης. Μόνο τότε θα δοθεί και η δική μου ηθική συμπαράσταση.
Γνωρίζω ότι ο χρόνος πιέζει και γι’ αυτό η όποια κινητοποίηση θα πρέπει να είναι άμεση. Σε διαφορετική περίπτωση οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν θα είναι δραματικές για την ομάδα. Κάτι που δεν θέλω και απεύχομαι».

Κοντράρουν από την ΕΡΤ για την χρηματοδότηση
Στο μεταξύ, σε ότι έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά, το τοπίο παραμένει θολό μετά την μη ενεργοποίηση της χρηματοδότησης από την ΕΡΤ, καθώς φτάσαμε στις εκλογές χωρίς να έχει κλείσει το θέμα.
Μάλιστα η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη μετά και την ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα χθες οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για το θέμα της επιχορήγησης προς τις ΠΑΕ για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 όπου αναφέρονται τα εξής:
«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η διοίκηση της ΕΡΤ και τα μέλη του ΔΣ -ευτυχώς όχι όλα- έχουν καταφέρει με τις κινήσεις τους να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, δυστυχώς όμως όχι για καλό σκοπό.
Ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές, η διοίκηση της ΕΡΤ, μεθοδεύει την επίτευξη σκανδαλωδών συμφωνιών με Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες με χρήματα εκτός λογικής και ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας.
Τη στιγμή που είναι γνωστό ότι, λόγω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που τακτοποιεί τις εκκρεμότητες του κλεισίματος της ΕΡΤ (2013-2015), ο φετινός προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός, η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί απροκάλυπτα να δεσμεύσει με τις επιλογές της, την επόμενη διοίκηση- όποια κι αν είναι αυτή- και να μοιράσει και πάλι εκατομμύρια χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας, χωρίς καμιά ενημέρωση των εργαζομένων, στα κρυφά.
Αν δε διαβάζαμε την επιστολή – απάντηση του κ. Δρόσου στον Ολυμπιακό οι εργαζόμενοι -στο όνομα των οποίων γίνονται όλα αυτά- θα ήταν στο βαθύ σκοτάδι.
Ποια ήταν τα έσοδα από τη διαφήμιση για το ταμείο της ΕΡΤ, από τη προβολή των αγώνων των επτά ομάδων τα δικαιώματα των οποίων είχε η ΕΡΤ;
Τι άλλαξε και προσδοκούμε αύξηση τους;
Γιατί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του προϋπολογισμού μας να πηγαίνουν σε επαγγελματικά σωματεία;
Ποια πολιτική σκοπιμότητα ή ποιου η άκρατη φιλοδοξία υπηρετείται σε βάρος του ρόλου που καλείται η ΕΡΤ να υπηρετήσει;
Φύση-θέση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θέλουν ο ελληνικός λαός να απολαμβάνει τα πάντα μέσα από τα κανάλια της, ενημέρωση, πολιτισμό, ψυχαγωγία, αθλητισμό. Πάντα όμως με σύνεση, λογοδοσία και όχι εν κρυπτώ, πόσο μάλλον όταν οι ενέργειες κάποιων υποσκάπτουν το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων της.
Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει ποινικές και αστικές ευθύνες στα μέλη του ΔΣ και παράλληλα συνθέτει για εμάς ένα ασφυκτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας με επαγγελματισμό και συνέπεια.
Ζητούμε άμεσα από κάθε αρμόδιο να πάρει πρωτοβουλίες, προκειμένου η ΕΡΤ να συνεχίσει να υπηρετεί τον ρόλο της, όπως προκύπτει από το Νόμο 4173/2013 όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4324/2015 που αναφέρει ότι:
}Εχει σκοπό την παροχή δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας σύμφωνα με το Σύνταγμα, και οφείλει μεταξύ άλλων να διασφαλίζει την πολυφωνία.
}Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
}Είναι ανεξάρτητη από το Κράτος, όλους τους φορείς δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας και πολιτικά κόμματα και συνάπτει Συμφωνία Αρχών με το Ελληνικό Δημόσιο όπου προβλέπονται μεταξύ άλλων οι κανόνες διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών πόρων της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
}Εισπράττει το ανταποδοτικό τέλος ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας τηλεόρασης.
}Υπόκειται στους κανόνες του δικαίου της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και ο έλεγχος της τήρησής του έχει ανατεθεί στο ΕΣΡ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ