Η «Αλκυόνη» διαβάζει …μύθους του Αισώπου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 26ης Γιορτής Βιβλίου της Δράμας

0
3878

Την Κυριακή 14 και την Δευτέρα 15 Ιουλίου του 2019 η Αλκυόνη της Δράμας (Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων & φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Δράμας) διαβάζει Αίσωπο στο πλαίσιο της 26ης Γιορτής Βιβλίου.

Ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων & φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Δράμας μας καλεί
να διαβάσουμε 4 μύθους του Αισώπου που μιλούν για την διαφορετικότητα και την αποδοχή. Να ζωγραφίσουμε παιδικά μουτράκια. Να κατασκευάσουμε τρισδιάστατα παραμύθια. Να ζωγραφίσουμε αστερισμούς και γαλαξίες. Να παίξουμε μουσική… με τα πόδια μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος «Αλκυόνη» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2006 από γονείς
παιδιών με αυτισμό στην προσπάθεια να οργανωθούν σαν μια ομάδα με κοινά προβλήματα. Η Αλκυόνη έχει ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Στόχος της δεν είναι μόνο η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η αποδοχή των αυτιστικών ατόμων αλλά κυρίως η ένταξή τους σε αυτήν και η δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.
Με την δημιουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου θα τους παρέχεται η δυνατότητα να απασχολούνται δημιουργικά υπό την εποπτεία εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να
βελτιώνουν τις δεξιότητές τους και να αυτονομηθούν.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων & φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Δράμας
“Ο αυτισμός είναι μία βαριά, ισόβια αναπτυξιακή διαταραχή, η οποία εμποδίζει τα λεγόμενα
αυτιστικά άτομα να κατανοούν σωστά όσα βλέπουν, ακούν και αισθάνονται. Αυτό, έχει ως
αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις κοινωνικές σχέσεις, την επικοινωνία και τη συμπεριφορά τους. Είναι μία εκ γενετής διαταραχή του εγκεφάλου, που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες. Για τον αυτισμό δεν υπάρχει ουσιαστική θεραπεία, αν και γίνονται πολλές
προσπάθειες κυρίως προς την κατεύθυνση της εκπαίδευσης για τον έλεγχο των συμπτωμάτων…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ