Διαρκής η μάχη της ΔΕΥΑΔ με τις βλάβες

0
3107

– Τάσος Χατζηγιάννης στα «Χ»: «Κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα για την αποκατάσταση όλου του δικτύου ύδρευσης της πόλης»
– Διακοπή υδροδότησης σήμερα λόγω αντικατάστασης βάνας στην οδό Ιουστινιανού, στο ύψος της πρώτης πλατείας

Σε διαρκή μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται από το παλιό δίκτυο ύδρευσης της πόλης βρίσκεται η ΔΕΥΑΔ. Τόσο στο κέντρο της πόλης, όπου το παλιό δίκτυο δεν έχει αντικατασταθεί, όσο και στο βόρειο τμήμα της Δράμας, όπου ναι μεν έχει εγκατασταθεί νέο δίκτυο αλλά οι οικίες σε έναν μεγάλο βαθμό δεν είναι ακόμα συνδεδεμένες με αυτό, προκύπτουν συνεχή προβλήματα τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν το ταχύτερο δυνατό τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης. Χαρακτηριστική των τελευταίων ημερών, ήταν η βλάβη που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στη διασταύρωση των οδών Περσεφόνης και Σίλα, στην περιοχή των Δώδεκα Αποστόλων.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, είπε ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε μία αφανής διαρροή του δικτύου ύδρευσης στο υπέδαφος, την οποία τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης επιχειρούσαν να εντοπίσουν από την περασμένη Παρασκευή. Η διαρροή του νερού έφθειρε την υπόβαση της ασφάλτου και παρέσυρε τα αμμοχάλικα μέσα στο αποχετευτικό δίκτυο. Το σημείο του προβλήματος εντοπίστηκε όταν τη Δευτέρα πέρασε ένα φορτηγό το οποίο έπεσε σε λάκκο που δημιουργήθηκε από την φθαρμένη υπόβαση της ασφάλτου. Το φορτηγό «βούτηξε» κυριολεκτικά στο κενό που είχε δημιουργηθεί από το σαθρό υπόβαθρο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός ή κάποιος περαστικός. Το όχημα που υπέστη υλικές ζημιές απομακρύνθηκε με γερανό. Το περιστατικό έγινε γύρω στη 1-1.30 το μεσημέρι της Δευτέρας. Η ανάσυρση του φορτηγού διήρκεσε μέχρι τις 3 το μεσημέρι και από τις 3.30 άρχισε η διαδικασία της αποκατάστασης της βλάβης του δικτύου. Στην περιοχή έγινε αναγκαστικά διακοπή της υδροδότησης από τις 4 το μεσημέρι μέχρι και τις 8 το βράδυ. Η διακοπή νερού έγινε στην περιοχή που μεταξύ των οδών: Περσεφόνης, Σίλα και Φιλίππου.
Το σημείο των εργασιών μπαζώθηκε με υλικό 3Α και θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ.
Παράλληλα, τη Δευτέρα μεταξύ 9 το πρωί και 2 το μεσημέρι διακόπηκε η υδροδότηση στις περιοχές που περικλείονται από τις οδούς: Μ. Αλεξάνδρου, Ιπποκράτους, Αντιγόνου, Μακεδονομάχων, Περδίκα, Γούναρη, Βενιζέλου, Ελ Αλαμέιν, Μητροπολίτου Λαυρεντίου, Υψηλάντου, Στρατηγοπούλου, Θερμοπυλών, Σίνα έως τη γέφυρα Λαζαρίδη.
Η διακοπή έγινε λόγω βλάβης σε παλιά βάνα του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της γέφυρας Αντιγόνου, η οποία αντικαταστάθηκε με βάνα νέας τεχνολογίας. Η τοποθέτηση βανών σε πολλά σημεία του δικτύου ύδρευσης της πόλης, προκειμένου αυτό να τμηματοποιηθεί και να χωριστεί σε ζώνες ώστε να γίνεται διακοπή της υδροδότησης σε όσο το δυνατόν μικρότερη έκταση, αποτελεί επιλογή της ΔΕΥΑΔ που έχει τεθεί σε εφαρμογή προκειμένου να δημιουργείται η μικρότερη δυνατή όχληση στους πολίτες, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χατζηγιάννης.

Διακοπή υδροδότησης σήμερα, λόγω αντικατάστασης βάνας στην οδό Ιουστινιανού, στο ύψος της πρώτης πλατείας
Σήμερα Τετάρτη, εξάλλου, θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης της βάνας στην οδό Ιουστινιανού, στο ύψος της πρώτης πλατείας, όπου εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει διαρροή κάτω από τον ασφαλτοτάπητα. Για τις ανάγκες των εργασιών θα πραγματοποιηθεί διακοπή στην υδροδότηση σε ένα μικρό μέρος του δικτύου.
«Έχουμε κάνει αντικατάσταση σε πολλά μέτρα αγωγών μέσα στην πόλη της Δράμας» εξηγεί στα «Χ» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ και προσθέτει: «Έχουμε αντικαταστήσει ακόμα και σιδηροσωλήνες με σωλήνες πολυαιθυλενίου. Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της πίεσης του νερού στο δίκτυο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βλάβες στο παλιό δίκτυο, σε διάφορα σημεία όπου μπορεί να προϋπήρχαν μικρές διαρροές. Η ολοκληρωτική λύση είναι η υλοποίηση της μελέτης για την αντικατάσταση του δικτύου στη ζώνη 2 (στο κέντρο της πόλης) την οποία έχει καταρτίσει η ΔΕΥΑΔ και απομένει να χρηματοδοτηθεί. Την ίδια ώρα, η ΔΕΥΑΔ έχει κάνει έναν πολύ καλό προγραμματισμό με έργα 31 εκατ. ευρώ περίπου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο στην ύδρευση όσο και την αποχέτευση. Είμαστε έτοιμοι από πλευράς μελετών και περιμένουμε την ένταξή των έργων σε ανάλογα χρηματοδοτικά προγράμματα. Θεωρώ ότι κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα για την αποκατάσταση όλου του δικτύου της πόλης, ώστε να σταματήσουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ