Προκάλεσαν ανησυχία οι καύσεις κλαδιών από τον Δήμο

0
3447

– Αναστάτωση από τον καπνό στους πρόποδες του Κορυλόβου
– Μιλούν στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Μ. Μουρβετίδης και ο αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας κ. Δ. Στούπας

Αναστάτωση δημιούργησαν στους κατοίκους της πόλης που μένουν σε σχετικά κοντινή απόσταση από τον Κορύλοβο, οι καπνοί που εμφανίστηκαν από φωτιά σε χώρους του εγκαταλελειμμένου λατομείου, το μεσημέρι της Τρίτης. Τελικώς, όπως διαπιστώθηκε, οι καπνοί προερχόταν από ελεγχόμενη φωτιά που προκλήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας προκειμένου να καούν τόννοι κλαδιών που συγκεντρώθηκαν εκεί από την υπηρεσία Πρασίνου.
Η φωτιά κινητοποίησε πολλούς δημότες που απευθύνθηκαν και στις δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται ίσως για κάποιο εμπρησμό ή κάτι άλλο. Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Project” το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε ότι: «Ενημερωθήκαμε από δημότες Δράμας, ότι έχει ξεσπάσει φωτιά σε παλιό νταμάρι στον Κορύλοβο. Επικοινώνησαν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους ενημέρωσε ότι «ο Δήμος Δράμας έβαλε τη φωτιά για να κάψει τα κλαδιά και τα χόρτα από αυτά που κόβει». Η καύση αυτή δεν επιτρέπεται σε εγκαταλελειμμένο νταμάρι και δη μέσα σε δάσος με πεύκα, όσο και ελεγχόμενη να είναι, και σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Δράμας».
Σε δηλώσεις του στα «Χρονικά της Δράμας» ο αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας κ. Δανιήλ Στούπας ανέφερε: «Υπήρξε από τον Δήμο Δράμας ενημέρωση προς την Πυροσβεστική, ότι πρόκειται για ελεγχόμενη φωτιά που προκλήθηκε από τον Δήμο Δράμας, προκειμένου να καούν σε ασφαλή χώρο, κλαδιά που έχουν κλαδευτεί από τις δημοτικές υπηρεσίες μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης. Στον χώρο δεν υπάρχει θέμα μετάδοσης πυρκαγιάς. Ο χώρος είναι ασφαλής. Είναι πετρώδης και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μετάδοσης της φωτιάς. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η ελεγχόμενη καύση αυτή την περίοδο επιτρέπεται. Από όσο έχω ενημερωθεί και οι υπηρεσίες καίνε τα κλαδιά σε μικρές ποσότητες ώστε να μην σηκώνεται καπνός και ενοχλεί τους πολίτες».
Μιλώντας στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Μιχάλης Μουρβετίδης δήλωσε ότι όντως πρόκειται για ελεγχόμενη φωτιά προκειμένου να καούν τόννοι κλαδιών που συγκεντρώθηκαν από κλαδεύσεις. Συμπλήρωσε ότι οι ποσότητες είναι τόσο μεγάλες που ούτε και ο θρυματιστής προλάβαινε να τα θρυμματίσει. «Διαθέτουμε έναν χώρο, σε παλιά λατομική έκταση που ανήκει στον Δήμο Δράμας, όπου καίμε τις μεγάλες ποσότητες κλαδιών κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. Η διαδικασία έγινε μετά από ενημέρωση της Πυροσβεστικής και των αρμοδίων υπηρεσιών. Τις επόμενες ημέρες θα επαναληφθούν τέτοιες ελεγχόμενες καύσεις καθώς οι ποσότητες των κλαδιών είναι μεγάλες. Καθημερινά αδειάζουμε πέντε τριαξονικά με κλαδιά. Υπάρχει ανάδοχος για τις κλαδεύσεις ο οποίος θρυμματίζει τις ποσότητες που κλαδεύει, αλλά δεν είναι δυνατόν να προλάβει να θρυμματίσει όλες τις ποσότητες κλαδιών τις οποίες συγκεντρώνει ο Δήμος Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ