Δύο έργα που αλλάζουν το τοπίο στο οδικό δίκτυο του Δήμου Παρανεστίου

0
3679

Την αποδοχή χρηματοδότησης 200.000 ευρώ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στην Πλατανόβρυση αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου

Δύο σημαντικά έργα που ενισχύουν τις οδικές υποδομές και δίνουν λύση σε χρόνια προβλήματα της περιοχής θα υλοποιηθούν στον Δήμο Παρανεστίου. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», το πρώτο έργο αφορά την αποκατάσταση και βελτίωση του δημοτικού οδικού δικτύου στην περιοχή της Πλατανόβρυσης.

Βελτίωση του δημοτικού οδικού δικτύου στην περιοχή της Πλατανόβρυσης
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη νέα ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις όχι μόνο στην περιοχή της Πλατανόβρυσης αλλά και σε άλλους οικισμούς της περιοχής. Μάλιστα, μεθαύριο, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου θα λάβει αποφάσεις για την αποδοχή της χρηματοδότησης ύψους 200.000 του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση – βελτίωση του Δημοτικού Οδικού Δικτύου» από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η μελέτη του έργου καταρτίστηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου Παρανεστίου και κατατέθηκε με στόχο να δοθεί τέλος σε ένα πρόβλημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα περίπου τρεις δεκαετίες και είναι σημαντικό για την ομαλότητα των μετακινήσεων μεταξύ των οικισμών του Δήμου. Για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης προηγήθηκε επίπονη προσπάθεια από την πλευρά του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου, η οποία τελικά έφερε θετικά αποτελέσματα, καθώς η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε, ενώ για την υλοποίηση του έργου θα υπάρξει και συμμετοχή του Δήμου για τη συμπλήρωση του ποσού που απαιτείται το οποίο τελικά εκτιμάται ότι θα είναι γύρω στις 70.000-80.000 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι χαμηλότερο από την αρχική εκτίμηση των υπηρεσιών, όπως εξήγησε χθες στα «Χ» ο κ. Καγιάογλου, συμπληρώνοντας ότι η λύση του χρόνιου αυτού οδικού προβλήματος έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό στους δημότες της περιοχής.

Κατασκευή νέας γέφυρας στη Μαρμαριά
Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη η κατασκευή ενός ακόμη πολύ σημαντικού οδικού έργου που αφορά την κατασκευή νέας γέφυρας στη Μαρμαριά, οι εργασίες για την υλοποίηση του οποίου είναι σε πλήρη εξέλιξη από τον ανάδοχο του έργου. Για το συγκεκριμένο έργο ο Δήμαρχος Παρανεστίου εκτίμησε ότι θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2022. Η νέα γέφυρα είναι μήκους 72 μ. και πλάτους 15,80 μ. και βρίσκεται επί της Ε.Ο. Νο14 Δράμας-Ξάνθης στην περιοχή της Μαρμαριάς. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020». Το έργο όχι μόνο αναβαθμίζει το οδικό δίκτυο της περιοχής αλλά διασφαλίζει και την ασφάλεια των οδηγών που κινούνται σε αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ