Διάσωση 31χρονου στο Σιδηρόνερο

0
724

– Έχασε τον προσανατολισμό του και χάθηκε στην δασική περιοχή ανατολικά της κοινότητας
– Σωτήρια η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας και η κλήση στο 112


Οι περιπτώσεις επισκεπτών του ορεινού όγκου της Δράμας, που χάνουν τον προσανατολισμό τους, δεν είναι συχνές, ωστόσο όταν συμβαίνουν προκαλούν δικαιολογημένη αγωνία και κρύβουν κινδύνους, αν δεν ειδοποιηθούν έγκαιρα οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε αυτές τις περιπτώσεις που μπορεί να συμβούν ακόμη και όταν κάποιος είναι εφοδιασμένος με GPS είναι σωτήρια η χρήση του κινητού τηλεφώνου και η επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Μια τέτοια περίπτωση καταγράφηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον ορεινό όγκο της Δράμας. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των “Χ”, ένας 31χρονος μοτοσυκλετιστής χάθηκε στην δασική περιοχή του Σιδηρονέρου αλλά ενοπίστηκε και διασώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο 31χρονος ξεκίνησε από τη Σάμο και ταξίδεψε αρχικά με πλοίο στην Καβάλα έχοντας σκοπό να μετακινηθεί μέσω της ορεινής διαδρομής προς την Τουρκία για να επιστρέψει από εκεί και πάλι στη Σάμο. Όμως η οδηγική εμπειρία με τη μοτοσυκλέτα στην ορεινή δασική περιοχή της Δράμας, εκτός από την εντυπωσιακή διαδρομή του επεφύλασσε και εκπλήξεις, αφού τελικά έχασε τον προσανατολισμό του παρά τη χρήση του GPS με το οποίο ήταν εφοδιασμένος. Ο οδηγός μετά από πολλές προσπάθειες να βγει στον κεντρικό δρόμο και αφού δεν τα κατάφερε, κάλεσε το 112 μέσω του οποίου ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας, η οποία τον εντόπισε με συντονισμένη επιχείρηση.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας, ειδοποιήθηκε για το περιστατικό γύρω στις 17.43 το απόγευμα της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα η υπηρεσία ειδοποιήθηκε για ανεύρεση ατόμου που έχασε τον προσανατολισμό του στη δασική περιοχή του Σιδηρονέρου και ανατολικά της κοινότητας. Ο μοτοσυκλετιστής προσπαθώντας να μεταβεί από το Σιδηρόνερο στην Ξάνθη, μέσω των δασικών δρόμων που δεν έχουν πυκνή σηματοδότηση, έχασε τον προσανατολισμό του. Στην συνέχεια ειδοποίησε το 112. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας, έλαβε το στίγμα του και με συντονισμένες ενέργειες, μέσω ενός πυροσβεστικού οχήματος 4×4 προσέγγισε την περιοχή, τον εντόπισε και τον βοήθησε να βγει και πάλι στο κεντρικό οδικό δίκτυο.
Είναι γεγονός πάντως ότι στην δασική περιοχή του νομού, αν κανείς δεν γνωρίζει τους δασικούς δρόμους και αν δεν κάνει σωστή χρήση του GPS μπορεί πολύ εύκολα να χάσει τον προσανατολισμό του. Ωστόσο η κλήση στο 112 είναι αποτελεσματική όπως αποδείχθηκε, σε αυτές τις περιπτώσεις, διότι γίνεται αμέσως ο εντοπισμός του σήματος του καλούντος, με σωτήρια κατάληξη.
Περιστατικά αυτής της μορφής συμβαίνουν πολύ σπάνια, στο Νομό Δράμας. Πάντως σε αυτές τις περιπτώσεις, αποδεικνύεται σωτήρια η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ένα ανάλογο συμβάν συνέβη και πέρσι, στην περιοχή της Σκαλωτής, όπου είχε χαθεί ένας κυνηγός, ο οποίος τελικά ειδοποίησε το 112 μέσω κινητού τηλεφώνου. Εντοπίστηκε το στίγμα του και προσεγγίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δράμας.
Στον εντοπισμό του μοτοσυκλετιστή το απόγευμα της Δευτέρας, χρησιμοποιήθηκε ένα πυροσβεστικό όχημα ενώ στην επιχείρηση εντοπισμού, μετείχε ένας αξιωματικός και ένας οδηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ