Διαξιφισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή βλάβη στα κοιμητήρια της Ν. Αμισού

0
834

– Για πρακτικές που μας γυρίζουν σε εποχές «κομματαρχών» κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ο δημοτικός σύμβουλος Φ. Νικολαΐδης
– Απαντώντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ τον κατηγόρησε εμμέσως για εμπάθεια απέναντι σε συγκεκριμένους κατοίκους της Νέας Αμισού


 

Διαξιφισμούς προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας το προ ημερησίας διάταξης θέμα που έφερε προς συζήτηση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη + Ζωή κ. Φώτης Νικολαΐδης και σχετίζεται με τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, με αφορμή μια περίπτωση βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΥΑΔ, στα κοιμητήρια της Νέας Αμισού.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή λειτουργεί με τρόπο που θυμίζει εποχές «κομματαρχών». Ανέφερε επίσης ότι δόθηκαν εντολές να γίνονται παρεμβάσεις αποκατάστασης όταν είναι παρόντες συγκεκριμένοι κάτοικοι της Νέας Αμισού και ζήτησε εξηγήσεις από τους αρμοδίους.
Όπως είπε πιο συγκεκριμένα ο κ. Νικολαΐδης: «Πριν μερικές ημέρες, συνδημότες μου με ενημέρωσαν ότι στα νεκροταφεία της Νέας Αμισού, υπήρχε –εδώ και 3 μήνες– μια διαρροή, για την οποία ενημερώθηκε η ΔΕΥΑΔ. Πριν 2 εβδομάδες ήρθε συνεργείο της ΔΕΥΑΔ, έσκαψε στο σημείο της διαρροής και διαπίστωσε ότι η βλάβη είναι μέσα στα νεκροταφεία, με συνέπεια να μην μπορεί να παρέμβει η δημοτική επιχείρηση και να πρέπει να κληθεί ο υδραυλικός του δήμου. Απευθύνθηκα στην υπηρεσία, ανέφερα το πρόβλημα και συνεννοήθηκα να έρθει ο υδραυλικός του δήμου και να εξετάσει την ζημία, επίσης να έρθει συνεργείο και Jcb για να αποκαταστήσει τη βλάβη».
Όμως όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης, όταν ο αρμόδιος υδραυλικός επέστρεψε στο δήμο, δέχθηκε δημόσια επίπληξη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δερματίδη που του είπε ότι δεν έπρεπε να πάει (στο σημείο της βλάβης) και τον ρώτησε ποιος του είπε να το κάνει. Ο υδραυλικός απάντησε ότι πήρε εντολή από την υπηρεσία. Ο κ. Δερματίδης του απαγόρευσε να πηγαίνει χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Ειδικά για τη νέα Αμισό απαίτησε να μην πηγαίνει χωρίς να είναι στο σημείο συγκεκριμένη κάτοικος της περιοχής που έχει σχέση με τη Δημοτική Αρχή.
Συνεχίζοντας ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι αυτές είναι πρακτικές που μας γυρίζουν πάρα πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές κομματαρχών. «Δεν τιμούν την Δημοτική Αρχή», τόνισε και ζήτησε να πάρει θέση το προεδρείο και η αναπληρώτρια δημάρχου κα Αναστασία Τόλιου.
Παρεμβαίνοντας στο θέμα αυτό αργότερα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Χατζηγιάννης, είπε ότι η Δημοτική Αρχή δέχεται αιτήματα από όλους τους πολίτες ενώ κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Νικολαΐδη για πιθανή εμπάθεια απέναντι σε συγκεκριμένους κατοίκους της Νέας Αμισού.
Από την πλευρά του αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Ανέστης Δερματίδης απαντώντας επίσης στο ζήτημα που έθεσε ο κ. Νικολαΐδης, ανέφερε: «Από ότι κατάλαβα ο κ. Νικολαΐδης έχει πρόβλημα γιατί εμείς έχουμε επί χρόνια στο χωριό (τη Νέα Αμισό) κάποιους συνεργάτες… και είναι κάτοικοι της Νέας Αμισού». Μάλιστα πρόσθεσε ότι η κάτοικος που κατονόμασε ο κ. Νικολαΐδης είναι αυτή που ενημέρωσε και τον Αντιδήμαρχο για τη βλάβη στα κοιμητήρια.
Ο κ. Δερματίδης είπε ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε και εξήγησε ότι υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στην παρέμβαση των συνεργείων γιατί δεν υπήρχε άμεσα δυνατότητα παρέμβασης από τη ΔΕΥΑΔ. Ανέφερε ακόμη ότι την ημέρα που έγιναν οι αποκαταστάσεις ο ίδιος βρέθηκε στα κοιμητήρια της Νέας Αμισού από τις 8 το πρωί και στη συνέχεια ήρθε ο κ. Νικολαΐδης με συνυποψήφιό του «για να κάνουν λεζάντα», όπως είπε χαρακτηριστικά και όχι για να βοηθήσουν. «Από εκεί και πέρα κάναμε μια συζήτηση με τον κ. Νικολαΐδη για τα θέματα των κοιμητηρίων. Ήρθαμε σε κάποια αντιπαράθεση κάποια στιγμή, γιατί κατάλαβα ότι μας θεωρεί ανίκανους. Δεν είμαστε ανίκανοι και ούτε ξεχωρίζουμε το ποιος είναι με ποιον…» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!