Π. Κιόρτεβε: «Η μεταφορά των παιδιών του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Μοναστηράκι δεν ικανοποιεί τους γονείς των παιδιών»

0
2207

«Πρέπει να δημιουργηθεί ένας καινούργιος ευρωπαϊκός σύγχρονος ενιαίος χώρος τόσο για το Ειδικό Σχολείο όσο και για το Ειδικό Νηπιαγωγείο»


 

Η σχολική χρονιά τελειώνει και οι γονείς των παιδιών του Ειδικού Νηπιαγωγείου Δράμας έχουν πάρα πολλές απορίες για το πώς τα παιδιά θα μεταφερθούν από Σεπτέμβριο στο νέο χώρο του Νηπιαγωγείου Μοναστηρακίου, όπου υπάρχουν ακόμα αρκετά προβλήματα, όπως είπε στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας η υποψήφια δήμαρχος της παράταξης «Project για τη Δράμα» κα Παρθένα Κιόρτεβε.
Το ζήτημα της μεταστέγασης του Ειδικού Νηπιαγωγείου, έχουν καλύψει εκτεταμένα τα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, το προηγούμενο διάστημα, από τη στιγμή που προέκυψε η ανάγκη μεταφοράς του Ειδικού Νηπιαγωγείου μέχρι σήμερα καθώς αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης πάντως στο Δημοτικό Συμβούλιο η κα Κιόρτεβε απευθυνόμενη στην Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Αναστασία Τόλιου ανέφερε ότι στον νέο χώρο που βρίσκεται στο Μοναστηράκι δεν υπάρχει ράμπα για τον επιπλέον χώρο που εξετάζεται να παραχωρηθεί από τον δήμο. Ειδικά για την μεταφορά των παιδιών από τη Δράμα ρώτησε με ποιο τρόπο θα προσληφθούν και πως θα εκπαιδευτούν οι συνοδοί που θα υπάρχουν μέσα στα ταξί για την μεταφορά των παιδιών. Ρώτησε επίσης αν η περίφραξη του σχολείου στο Μοναστηράκι είναι τακτοποιημένη και αν είναι όλα έτοιμα για τη μεταφορά του Ειδικού Νηπιαγωγείου. Η κα Κιόρτεβε επεσήμανε ότι η μεταφορά των παιδιών του Ειδικού Νηπιαγωγείου στο Μοναστηράκι δεν ικανοποιεί τους γονείς των παιδιών και πρόσθεσε ότι έχουν ζητηθεί από τους γονείς άλλες αίθουσες στο Μικροχώρι, στα Αμπελάκια ή στον Μυλοπόταμο, αλλά ο δήμαρχος αντέτεινε ότι οι χώροι αυτοί χρησιμοποιούνται από πολιτιστικούς συλλόγους. «Θα ήθελα να ρωτήσω αν πραγματικά αυτή τη στιγμή έχουν προτεραιότητα οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης οι οποίοι καλώς δραστηριοποιούνται και παράγουν το δικό τους έργο ή αν έχει προτεραιότητα ένα σχολείο το οποίο στεγάζει παιδιά με ειδικές ευαισθησίες» είπε η κα Κιόρτεβε ζητώντας από την Αντιδήμαρχο Παιδείας να δεσμευτεί ότι τον Σεπτέμβριο, εφόσον οι γονείς συμφωνούν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, θα διασφαλιστεί ότι θα είναι όλα τακτοποιημένα. Πρόσθεσε ότι από την επόμενη Δημοτική Αρχή θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας καινούργιος σύγχρονος ενιαίος ευρωπαϊκός χώρος τόσο για το Ειδικό Σχολείο όσο και για το Ειδικό Νηπιαγωγείο.
Απαντώντας η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Αναστασία Τόλιου ανέφερε ότι: «Για τη μεταστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου, μας ζητήθηκε το συγκεκριμένο κτήριο από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις 20/9 του 2022. Ως δήμος ήμασταν έτοιμοι για τη μετακόμιση από την αλλαγή του έτους. Άλλοι λόγοι που δε οφείλονται σε εμάς (τον δήμο) καθυστέρησαν τη μεταστέγαση. Η μετακίνηση των μαθητών με ταξί και συνοδούς αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μια επίσκεψη στο χώρο όπου οι γονείς, εξέφρασαν κάποιες ανησυχίες και πρότειναν αλλαγές, οι οποίες ακόμη δεν μας έχουν ανακοινωθεί στην τελική τους μορφή επίσημα. Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τους γονείς, έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις προσθήκες που θα μας υποδείξουν ώστε να ξεκινήσουν οι μαθητές τη νέα σχολική χρονιά σε νέο και ευχάριστο περιβάλλον. Προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή έχουν όλοι οι πολίτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!