Διεθνείς ανάγκες καλύπτει το Νευροκόπι

0
5309

Προμηθευτής πιστοποιημένου υγειονομικού υλικού για το σύνολο της χώρας και άλλων χωρών είναι Δραμινή επιχείρηση.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μιλάει στα “Χ”.

Μια Δραμινή επιχείρηση με έδρα το Νευροκόπι προμηθεύει με υγειονομικό υλικό και μάσκες προστασίας όχι μόνο πολλές από τις δομές του υγειονομικού συστήματος στην χώρα μας, αλλά και πολλές χώρες του εξωτερικού. Με δυναμικότητα που φθάνει την παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων μασκών την ημέρα η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής υγειονομικού υλικού από το 1997 καλείται να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και μεγάλων πόλεων του εξωτερικού, όπως το Παρίσι, που πρόσφατα ζήτησε προμήθεια πέντε εκ. προστατευτικών μασκών.
Μιλώντας στα “Χ” ο επιχειρηματίας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του είπε ότι με το υγειονομικό υλικό που παράγεται στην επιχείρησή του πολλοί Δραμινοί επιχειρηματίες αλλά και Έλληνες εφοπλιστές με καταγωγή από την Δράμα έχουν πραγματοποιήσει ουκ ολίγες δωρεές με υγειονομικό υλικό σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το Νοσοκομείο της Δράμας.
Κατά την διάρκεια της πανδημίας η επιχείρηση, που είναι ίσως η μοναδική εταιρεία στη χώρα μας με πιστοποιημένα προϊόντα αυτού του τύπου και πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα, κλήθηκε να ανταποκριθεί, όπως ήταν φυσικό, σε σαφώς μεγαλύτερες ανάγκες. Η επιχείρηση έχει προχωρήσει και σε συνεργασίες προμήθειας πρώτης ύλης για την παρασκευή των προϊόντων της, με την εταιρεία “Πλαστικά Θράκης” ενώ ήδη προχωρά και σε προμήθεια ανάλογων πρώτων υλών και από το εξωτερικό. Η Δραμινή επιχείρηση κατασκευάζει ρόμπες μιας χρήσεως, στολές TYVEK, ολόσωμες φόρμες προστασίας κτλ.
Οι μάσκες που κατασκευάζει είναι σχεδόν όλων των τύπων, είτε αφορούν μάσκες μίας χρήσης είτε μάσκες πολλαπλών χρήσεων. “Οι μάσκες μίας χρήσεως είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών και έχουν αυξημένη παραγωγή. Ο εξοπλισμός της επιχείρησης μπορεί να παράγει εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες αυτού του τύπου την ημέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια δική μας μηχανή παραγωγής βγαίνουν κάθε λεπτό 50 μάσκες αυτού του τύπου. Ωστόσο, οι μάσκες πολλαπλών χρήσεων που έχουν αυξημένη ζήτηση αυτή την στιγμή είναι οικονομικότερες καθώς χρησιμοποιούνται δεκάδες φορές η κάθε μια. Οι μάσκες αυτές είναι προϊόντα νανοτεχνολογίας, εμποτίζονται δηλαδή με ένα ειδικό υλικό που είναι φιλικό προς τον άνθρωπο αλλά ταυτόχρονα προσδίδουν στις μάσκες αδιάβροχες και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Οι μάσκες πολλαπλής χρήσης είναι περισσότερο προστατευτικές αλλά και πιο οικονομικές επί της ουσίας”, σημειώνει ο επιχειρηματίας.
Τα προϊόντα που παράγει η επιχείρηση έχουν διατεθεί, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σε πολύ μεγάλες ποσότητες στο Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, η ζήτηση που υπάρχει, από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, δεν μπορεί πάντα να καλυφθεί λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων που απαιτούνται.
«Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας ακόμη μηχανής παραγωγής συγκεκριμένου τύπου μάσκας, η οποία δεν παράγεται ούτε στην χώρα μας αλλά ούτε και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πρόκειται για τον τύπο μάσκας N95 που είναι η πλέον κατάλληλη μάσκα για εφαρμογή στο και προσφέρει προστασία από 96% μέχρι και 99.9%» δήλωσε στα «Χ» ο ιδιοκτήτης της εταιρίας.
Σε τοπικό επίπεδο, υγειονομικό υλικό παραγόμενο από την ίδια επιχείρηση έχει καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο του Νοσοκομείου αλλά και πολλών ιδρυμάτων και υπηρεσιών, μέσω των δωρεών που γίνονται από ιδιώτες και δημόσιους φορείς. Οι περισσότεροι ιδιώτες θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ