Παρ’ ολίγον εμπρησμός σε κάδο στην οδό Κεφαλληνίας

0
1725

Καθημερινή η προσπάθεια της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Δράμας παρά το ολιγάριθμο προσωπικό.

Παρ’ ολίγον πυρκαγιά θα είχε προκληθεί σε κάδο απορριμμάτων την Κυριακή στην οδό Κεφαλληνίας που είναι κάθετη της οδού Φιλίππου. Η προσπάθεια εμπρησμού ήρθε να θυμίσει κάτι από τα παλιά, καθώς ευτυχώς εδώ και αρκετό καιρό τα φαινόμενα εμπρησμών σε κάδους καθαριότητας έχουν σχεδόν σταματήσει.
Μιλώντας στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Δράμας κ. Χρήστος Κυριακίδης δήλωσε ότι κάποιος έβαλε φωτιά σε συγκεντρωμένα χαρτόκουτα κάτω από τον κάδο απορριμμάτων. Ευτυχώς η φωτιά έσβησε έγκαιρα με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής που κλήθηκε από τους περιοίκους, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η καταστροφή του κάδου.
“Ευτυχώς περιστατικά εμπρησμών σε κάδους δεν συναντούμε συχνά το τελευταίο διάστημα. Είχαμε μόνο κάποιες περιπτώσεις εμπρησμού κάδων στην Λεωφόρο Στρατού κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου από πολίτη που αντιμετώπιζε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. Επίσης, κατά την χειμερινή περίοδο δεν είχαμε καταστροφή κάδων από πεταμένες στάχτες εκτός από δυο μόνο περιστατικά στην περιοχή των Κουδουνίων”, σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι πάρα τις ελλείψεις σε τακτικό προσωπικό, η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας καταβάλλει μια δύσκολη προσπάθεια προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Η ενίσχυση με προσωπικό έξι εργαζομένων δίμηνης απασχόλησης από την προηγούμενη εβδομάδα, αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες κίνησης των απορριμματοφόρων και την καθαριότητα σε ορισμένα σημεία του Δήμου, ωστόσο, το δυναμικό που απαιτείται είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο. Η επικείμενη νέα προκήρυξη της κοινωφελούς εργασίας θα καλύψει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα αυτά, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει.
Παρόλα αυτά και με το υπάρχον ελάχιστο προσωπικό επιτελείται σημαντική προσπάθεια καθημερινά. Στην κατεύθυνση αυτή, εντάσσονται και οι καθαρισμοί χώρων ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, σε διαφορά σημεία της πόλης και των κοινοτήτων. Σήμερα, Τετάρτη, θα γίνει μία ακόμη προσπάθεια καθαρισμού της ανεξέλεγκτης χωματερής, στην περιοχή των Κουδουνίων και αμέσως μετά θα γίνει καθαρισμός αντίστοιχου χώρου στην περιοχή της Νέας Αμισού, όπου υπάρχουν συγκεντρωμένα ογκώδη αντικείμενα και άλλα υλικά.
Τα φαινόμενα ανεξέλεγκτης απόθεσης μπαζών και απορριμμάτων όμως δεν έχουν τέλος. Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που έγινε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, 25 Απριλίου, όταν η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Δράμας και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κλήθηκαν από κατοίκους της Καλλιφύτου, καθώς σε σχετικά μικρή απόσταση από τον οικισμό του Πανοράματος, αποτέθηκαν ανεξέλεγκτα μπάζα και οικοδομικά υλικά από κάποιον πολίτη. Δυστυχώς για τον ίδιο, στα μπάζα βρέθηκε και το έντυπο της άδειας μετακίνησης με τα στοιχεία του. Ακολούθως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που κατέγραψε το γεγονός και πλέον αναμένεται το υπόμνημα των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, προκειμένου να επιβληθεί πρόστιμο από τον Δήμο Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here