Διέξοδος στην ονοματοδοσία των δρόμων του Πανοράματος

0
4486

Ανδρέας Χαραλαμπίδης στα «Χ»: «Η λύση του προβλήματος βρίσκεται πια στο τελικό στάδιο»

Σε λύση οδηγήθηκε τελικά το πρόβλημα με την απουσία ονοματοδοσίας στους δρόμους του συνοικισμού Πανοράματος στην πόλη της Δράμας. Στην περιοχή, αντί για ονόματα οδών υπήρχαν και υπάρχουν μέχρι και σήμερα “τομείς”, οι οποίοι δεν διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Την ανάγκη ονομασίας των οδών του συνοικισμού Πανοράματος, στην πόλη της Δράμας, διαπίστωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας σε συνεδρίασή του τον Ιανουάριο του 2021.
Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κοινότητα Καλλιφύτου προχώρησε στην ονοματοδοσία των οδών του Πανοράματος πριν από περίπου ένα μήνα, αφού είχε προηγηθεί προεργασία από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό του Πανοράματος.
Η ονοματοδοσία των οδών του Πανοράματος συζητήθηκε πριν από μια εβδομάδα από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία και εγκρίθηκε. Πλέον η λύση του προβλήματος, βρίσκεται στο τελικό στάδιο και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε τοποθέτηση πινακίδων, είτε με δαπάνες του δήμου, είτε με δαπάνες της κοινότητας Καλλιφύτου. Η δρομολόγηση λύσης στο πρόβλημα από τον Δήμο Δράμας, στο παρελθόν δεν οδήγησε σε λύση, ωστόσο προέκυψε διέξοδος μετά την αλλαγή της νομοθεσίας (πέρσι) που πλέον προβλέπει ότι ακόμη και οι οικισμοί πρέπει να έχουν ονοματοδοσία.
Υπενθυμίζεται ότι το γνωστό πρόβλημα με την έλλειψη ονοματοδοσίας στις οδούς του Πανοράματος είχε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο, ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Project» Δημήτρης Ιωαννίδης και Κυριάκος Αποστολίδης που κατέθεσαν σχετικό αίτημα εγγράφως, ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα δήλωσης κοινόχρηστων, κοινωφελών και ειδικών χρήσεων χώρων του συνοικισμού και να προχωρήσει η διαδικασία ονοματοδοσίας των κοινόχρηστων χώρων και των οδών του συνοικισμού.
Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι του συγκεκριμένου συνοικισμού αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα με τις παραδόσεις προμηθειών και φάρμακων, κάτι που στην αρχή της πανδημίας και λόγω των περιορισμών που υπήρχαν στις μετακινήσεις, ήταν ιδιαίτερα αισθητό. Παράλληλα η έλλειψη οδών μέχρι σήμερα εγκυμονούσε και άλλους κινδύνους, καθώς ήταν αδύνατον σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού να φθάσει ασθενοφόρο σε συγκεκριμένη διεύθυνση.
Σήμερα, με την επίλυση του θέματος της ονοματοδοσίας θα μπορέσει ο συνοικισμός να λειτουργήσει ομαλότερα, χωρίς τα γνωστά προβλήματα. Επίσης με την καταχώρηση των κοινόχρηστων χώρων του Πανοράματος στο κτηματολόγιο του Δήμου Δράμας διανοίγεται και η δυνατότητα παρεμβάσεων του δήμου, όταν ολοκληρωθεί η ανάρτηση των σχετικών πινάκων, όπως εξήγησε στα «Χ» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!