Διήμερο εκδηλώσεων «Χρυσοστόμεια 2022» στις 10-11 Σεπτεμβρίου

1
2324

Σε προετοιμασία βρίσκεται ο σχεδιασμός του Ιερού Ναού Αγ. Χρυσοστόμου για τη συνδιοργάνωση του διημέρου εκδηλώσεων «Χρυσοστόμεια 2022» με τον Δήμο Δράμας. Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο, αλλά φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού συμπίπτει με τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης το διήμερο Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.
Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων δηλαδή την 10η Σεπτεμβρίου ο Ιερός Ναός διοργανώνει αθλητικούς αγώνες στίβου και άρσης βαρών στους οποίους συμμετέχουν αθλητές από τη Δράμα και τους όμορους νομούς. Θα διεξαχθεί βράβευση των αθλητών και μουσικοχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή τοπικών παραδοσιακών συλλόγων.
Την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων δηλαδή την 11η Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί πολιτιστική εκδήλωση – συναυλία με τίτλο: Σμύρνη 100 χρόνια. Η συναυλία θα αναφέρεται στην επέτειο μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και θα την πλαισιώσουν ο Δημήτρης Μπάσης, η Ασπασία Στρατηγού και η εννιαμελής ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας η οποία αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο την μουσική παράδοση της περιοχής της Μικράς Ασίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια και ορχηστρικά θέματα από την πλούσια παράδοση της Σμύρνης και των σπουδαίων συνθετών της, που είτε γράφτηκαν στην Σμύρνη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, είτε αργότερα από Σμυρνιούς συνθέτες στην Ελλάδα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ