Συνάντηση ουσίας του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμμανουήλ με τον Αντιστράτηγο ε.α. Μανώλη Σφακιανάκη

0
2996

Μνημόνιο συνεργασίας της Αντιπεριφέρειας Δράμας με το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας CSIInstitute


Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, είχε συνάντηση ουσίας στην έδρα της ΠΕ Δράμας, στο Διοικητήριο, με τον Αντιστράτηγο ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας, Ειδικό ερευνητή και Αναλυτή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων κ. Μανώλη Σφακιανάκη.
Σκοπός της συνάντησης στην οποία ήταν παρόντες και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΕ Δράμας, η σύναψη μνημονίου συνεργασίας της Αντιπεριφέρειας Δράμας με το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας – CSIInstitute με στόχο:
α. την εξεύρεση λύσεων επιμόρφωσης των παιδιών της Δράμας από την νηπιακή μέχρι την εφηβική ηλικία, οι οποίες έχουν να κάνουν με την καινοτομία πάνω στην εκπαίδευση τους στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
β. την οργάνωση των υπολογιστικών συστημάτων που βρίσκονται εντός της Αντιπεριφέρειας Δράμας να έχουν πλήρη κάλυψη σε επίπεδο Κυβερνοασφάλειας (cybersecurity).
γ. την ψηφιοποίηση του υλικού που υπάρχει εντός της Αντιπεριφέρειας Δράμας με αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση (και κατάργηση) του χαρτιού σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η δωρεάν εγγραφή με σειρά προτεραιότητας των πολιτών της Π.Ε. Δράμας από τον Σεπτέμβριο στην Ακαδημία Γονέων και στην Ακαδημία Μαθητή του CSIInstitute.
Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου η διοργάνωση, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενημερωτικού – εκπαιδευτικού σεμιναρίου των Διευθυντών, των Προϊσταμένων και των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Στόχος μας να προστατευτούν τα παιδιά μας που τόσο πολύ κινδυνεύουν καθημερινά από τις παγίδες του διαδικτύου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ