Διήμερο πολιτιστικής κληρονομιάς στη Δράμα

0
1544

Μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς στη Δράμα θα ανοίξουν, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σ’ επαφή με την τοπική τους ιστορία


Ένα διήμερο πολιτιστικής κληρονομιάς θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα, με δύο μοναδικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που δεν τελείωσαν, αλλά συνεχίζονται.
Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ΠΕ Δράμας, το Εurope Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας διοργανώνουν μια συναυλία της Μήδειας Χουρσουλίδου για τα 100 χρόνια προσφυγικής μνήμης στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στις 19:30. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, η πόλη της Δράμας ανοίγει τις πύλες της. Μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πρόκειται να ανοίξουν, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σ’ επαφή με την τοπική τους ιστορία. Ο Παλαιός Μητροπολιτικός Ναός Δράμας θα είναι ανοικτός από τις 11:00 μέχρι τη 13:00, ενώ οι υπόλοιποι χώροι: Ελληνιστικός Τάφος της Οδού Τροίας, Σαντιρβάν Τζαμί, Πολιτιστικός Χώρος ΑΜΚΕ Κύκλωψ, Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, θα παραμείνουν ανοικτοί από τις 11:00 έως τις 14:00.
Μιλώντας στην διάρκεια συνέντευξης τύπου για την εκδήλωση, το πρωί της Τετάρτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ συνεχάρη το Εurope Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την υπεύθυνη του γραφείου της Δράμας κα Στέλλα Ανδριοπούλου, διότι, όπως είπε, έχει πολύ διακριτή και έντονη παρουσία, στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας και φέρνει κοντά τους πολίτες της Δράμας, με όλα όσα διαδραματίζονται στην ΕΕ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κάλεσε όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές να είναι παρόντες σε αυτό το όμορφο διήμερο.
Η κα Λίζα Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας, επεσήμανε ότι η συναυλία της Μήδειας Χουρσουλίδου είναι με ελεύθερη είσοδο και γίνεται προς τιμή της προσφυγικής μνήμης προσθέτοντας, ότι η κα Χουρσουλίδου είναι τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής που ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Η ίδια τραγουδάει σε δέκα γλώσσες και έχει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου. Συμπλήρωσε ότι στη συναυλία θα συμμετέχουν και ο Θανάσης Κουλεντιανός στο κανονάκι, η Αρετή Κοκκίνου στην κιθάρα και τη φωνή αλλά και τη μουσική επιμέλεια, όπως και ο Χάρης Τσιπουρίδης στο βιολί. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με αναγνώσεις κειμένων και ποιημάτων η κα Έφη Ζάνη και η κα Χρύσα Παπαδοπούλου
Η κα Στέλλα Ανδριοπούλου, στέλεχος του γραφείου Εurope Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Δράμα, κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές, προσθέτοντας ότι η ιδέα για τη συναυλία ήταν εξαιρετική και προήλθε από τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας και την πρόεδρό της κα Λίζα Θεοδωρίδου. Ενώ η δεύτερη εκδήλωση που γίνεται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, προήλθε από την επιδίωξη του γραφείου Εurope Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να ανοίξουν εμβληματικά κτήρια της Δράμας, στο κοινό.
Στην διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων συνεργάστηκαν η Raycap, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, η Ιερά Μητρόπολις Δράμας και η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ