Δηλητηριάστηκε άλογο στο Δοξάτο

0
4334

Αγανακτισμένος ο ιδιοκτήτης του ζώου καταγγέλλει το περιστατικό.

Δεν έχουν τέλος οι δηλητηριάσεις ζώων, όχι μόνο αδέσποτων αλλά και οικόσιτων το τελευταίο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Τελευταίο θύμα που αναφέρθηκε ήταν ένα άλογο στην περιοχή του Δοξάτου, που δηλητηριάστηκε από αγνώστους τις απογευματινές ώρες της 21ης Απριλίου, όπως έκανε γνωστό ο ιδιοκτήτης του ζώου.
Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση φόνευσης ιπποειδών στην ευρύτερη περιοχή μετά το περιστατικό που συνέβη στο Δάτο δέκα ημέρες πριν, κατά το οποίο δηλητηριάστηκαν οκτώ άλογα σχολής ιππασίας.
Στην περίπτωση του Δοξάτου το περιστατικό δηλητηρίασης του αλόγου έγινε γνωστό από τον ιδιοκτήτη του με βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιγράφοντας το αναπάντεχο γεγονός. Ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου ανέφερε στο βίντεο ότι καταγγέλλει δημόσια στον Δήμο Δοξάτου πως στο διάστημα μεταξύ 3 και 6 το απόγευμα της 21ης Απριλίου, άγνωστος πέρασε έξω από το κτήμα που σταβλιζόταν το ζώο και που ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης χρησιμοποιεί και ως χώρο αποθήκευσης των μηχανημάτων του. Ο άγνωστος δράστης, σύμφωνα με όσα είπε ο ιδιοκτήτης του ζώου, προσέγγισε το άλογο έξω από τον φράχτη του κτήματος και του έδωσε δηλητηριασμένη τροφή. Ο ιδιοκτήτης του ζώου βρήκε νεκρό και πρησμένο το άλογο στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όταν πήγε να το ταΐσει.
Δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων καταγράφηκαν και στο Παρανέστι, την Αδριανή, την Καλλίφυτο και το Καλαμπάκι μέχρι και τη Δευτέρα 20 Απριλίου καταδεικνύοντας ότι οι αποτρόπαιες αυτές πράξεις συνεχίζονται ανεξέλεγκτα. Από τα μέσα Μαρτίου καταγράφηκαν στο Παρανέστι έξι δηλητηριάσεις ζώων με υδροκυάνιο. Το ένα από αυτά ευτυχώς σώθηκε. Αλλά σύμφωνα με αναφορές προς τον σύλλογο «Φίλοι των ζώων Δράμας» και στην Αδριανή εξολόθρευσαν σχεδόν όλα τα αδέσποτα. Παράλληλα, δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων καταγράφηκαν στην Καλλίφυτο το Μεγάλο Σάββατο, καθώς και τέσσερα περιστατικά δηλητηριάσεων στο Καλαμπάκι το βράδυ της Δευτέρας 20 Απριλίου.
Στο Παρανέστι παρουσιάστηκαν δηλητηριάσεις ζώων και τις προηγούμενες χρονιές, αλλά δεν υπήρξε εντοπισμός των δραστών. Για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών είναι σημαντικό να γίνεται ο έλεγχος, ώστε να μην μπορεί ο καθένας να προμηθεύεται φυτοφάρμακα ή δηλητήρια. Για το ίδιο θέμα μόλις προχθές η πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι των ζώων Δράμας» κ. Δέσποινα Μέγα τόνισε στα «Χ» με αφορμή τις περιπτώσεις δηλητηριάσεων του Παρανεστίου: «Ποιος είναι αυτός που μπορεί να κάνει χρήση υδροκυανίου στο Παρανέστι; Αυτή την ουσία δεν μπορείς να την αγοράσεις έτσι εύκολα. Αυτές οι ουσίες αγοράζονται συνήθως από κάποιον που έχει ιατρική ιδιότητα. Δεν μπορεί να έχουμε τέτοια φαινόμενα επαναλαμβανόμενα χωρίς κανέναν έλεγχο. Θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη ενημέρωση από τους δήμους για όλα αυτά, όπως και για τις ποινές που προβλέπονται, τις οποίες πολλοί δεν γνωρίζουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!