Δημιουργήθηκε ανεπανόρθωτη ζημιά στις επιχειρήσεις από τη μονοδρόμηση της οδού Σεφέρη

0
748

Γ. Κύρτσης στα «Χ»: «Γνωρίζουμε ότι το έργο του ΒΑΑ δεν έχει παραδοθεί. Από τη στιγμή που δεν έχει παραδοθεί, εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι το έργο δεν αλλάζει»


 

Την επικαιροποίηση της μελέτης του ΒΑΑ και ειδικότερα στο σημείο που αφορά τη λειτουργία της οδού Σεφέρη πίσω από τον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας από τον Δήμο Δράμας. Με επιστολή του που κατατέθηκε τόσο στη Δημοτική Αρχή όσο και τις δημοτικές παρατάξεις αναφέρει ότι η οδός Σεφέρη, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, είναι μονόδρομος, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά τα καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Εμπορικός Σύλλογος επικαλείται τις απόψεις μηχανικών, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τη μονοδρόμηση της οδού Σεφέρη και καλεί την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας να επανεξετάσει το θέμα και να παραδώσει την οδό Σεφέρη ξανά σε κίνηση πριν παραδοθεί το έργο του ΒΑΑ.
Ο κ. Γιώργος Κύρτσης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας εξηγεί ότι έχει δημιουργηθεί ένα αδιέξοδο στο κέντρο της πόλης. «Πλέον από την οδό Σεφέρη πίσω από το υπεραστικό ΚΤΕΛ περνούν μόνο τα υπεραστικά λεωφορεία. Όλη η περιοχή εκεί έχει υποβαθμιστεί. Οι ζημιές στις τοπικές επιχειρήσεις είναι πολύ μεγάλες, αφού έφθασαν στο σημείο να κάνουν μηδενικούς τζίρους. Κάποιες ετοιμάζονται να κλείσουν και κάποιες άλλες ανακοίνωσαν ότι φεύγουν από τη συγκεκριμένη περιοχή. Υπήρξαν απολύσεις προσωπικού λόγω της οικονομικής ζημιάς που δημιουργήθηκε στις τοπικές επιχειρήσεις. Βέβαια το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αν, για παράδειγμα, κάποιος κινείται στην οδό Πατριάρχου Διονυσίου και θέλει να πάρει ένα δέμα από τα ΚΤΕΛ, δεν μπορεί να μπει πλέον από την οδό Σεφέρη, αλλά πρέπει να σταματήσει στον φυλασσόμενο χώρο στάθμευσης και να πληρώσει το αντίστοιχο αντίτιμο».
Ο κ. Κύρτσης είπε ότι όταν ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας επικοινώνησε με τον Δήμο Δράμας έλαβε ως απάντηση ότι αυτός ο σχεδιασμός δεν μπορεί να αλλάξει, γιατί όταν ένα έργο ολοκληρώνεται και παραδίδεται δεν μπορούν να γίνουν μεταβολές τα επόμενα δέκα χρόνια. «Γνωρίζουμε όμως πάρα πολύ καλά ότι το έργο του ΒΑΑ δεν έχει παραδοθεί. Από τη στιγμή που δεν έχει παραδοθεί, εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι το έργο δεν αλλάζει» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και συμπληρώνει: «Είναι ένα λάθος που φαντάζομαι το βλέπει και ο δήμαρχος και επειδή θέλει το καλό της πόλης και πιστεύω ότι θα το διορθώσει».
Όπως αναφέρει πάντως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας, το πρόβλημα της οδού Σεφέρη δεν είναι και το μοναδικό που προκύπτει μετά την υλοποίηση των έργων του ΒΑΑ. Υπάρχει, όπως διευκρινίζει, και σημαντικό πρόβλημα στάθμευσης τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους κατοίκους της περιοχής, κάτι που θα μπορούσε να λυθεί εάν ο φυλασσόμενος χώρος στάθμευσης δινόταν σε ελεύθερη χρήση για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ