Επανεκκίνηση με χιλιάδες επισκέπτες για το καρναβάλι της Χωριστής

0
168

Ν. Βουλόδημος στα «Χ»: «Η καρναβαλική παρέλαση νομίζω ότι αποζημίωσε όλους τους επισκέπτες που ήρθαν όχι μόνο από τον Νομό Δράμας, αλλά και από τους όμορους νομούς»


Χιλιάδες ήταν και φέτος οι επισκέπτες του καρναβαλιού της Χωριστής όχι μόνο από τη Δράμα αλλά και από τους γύρω νομούς. Το αποκορύφωμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων ήταν η καρναβαλική παρέλαση που έγινε το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και σκόρπισε κέφι, χαρά και διασκέδαση σε καρναβαλιστές και μη. Η επανεκκίνηση του καρναβαλιού της Χωριστής, μετά από δυο χρόνια πανδημίας, έδωσε ώθηση και αισιοδοξία και στους διοργανωτές, για τη συνέχεια του θεσμού.
Στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση παρουσιάστηκαν πέραν της φιλαρμονικής του Μουσικοδραμματικού Συλλόγου Χωριστής εννέα άρματα με διαφορετική θεματολογία και με μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων κυρίως από τη Χωριστή, όπως είπε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο πρόεδρος του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής κ. Νίκος Βουλόδημος. Η οικογένεια Άνταμς, ο τζόγος και τα φρουτάκια, φυλακισμένοι και Άβαταρ ήταν κάποια από τα θέματα που παρουσιάστηκαν στα άρματα των καρναβαλιστών.
«Ο καιρός μας βοήθησε και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Αυτό μας χαροποίησε. Η καρναβαλική παρέλαση νομίζω ότι αποζημίωσε όλους τους επισκέπτες που ήρθαν όχι μόνο από το Νομό Δράμας, αλλά και από τους όμορους νομούς» ανέφερε ο πρόεδρος του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής.
Οι επισκέπτες του καρναβαλιού της Χωριστής ήταν πολλοί όπως και οι οικογένειες που έφεραν τα παιδιά τους για να διασκεδάσουν. Εξάλλου το καρναβάλι της Χωριστής έλλειψε πραγματικά τα τελευταία 2-3 χρόνια.
«Η επανεκκίνηση ήταν πολύ καλή και ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα είμαστε πιο δυνατοί» σημείωσε φανερά ικανοποιημένος ο πρόεδρος του Μουσικοδραματικου Συλλόγου Χωριστής. Πριν από την παρέλαση είχε και διάφορα άλλες δράσεις όπως η μουσική που έπαιξαν οι Χαλκομανιακς σε διάφορες περιοχές και προσέφεραν μια διαφορετική νότα στους παρευρισκόμενους.
Το δωδεκαήμερο του καρναβαλιού της Χωριστής κορυφώθηκε με την καρναβαλική παρέλαση ωστόσο περιλάμβανε και πλήθος εκδηλώσεων που προηγήθηκαν και είχαν το δικό τους ενδιαφέρον, αρχικά την Τσικνοπέμπτη έγινε η παρουσίαση του καρνάβαλου και ακολούθησαν η παιδική παρέλαση καρναβαλιστών, η διεξαγωγή βραδιάς τσίπουρου, η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Δράμας, ο «Τρανός χορός», το χορευτικό αντάμωμα – παραδοσιακό γλέντι και άλλα.
Το καρναβάλι Χωριστής παραμένει ζωντανό στο πέρασμα των δεκαετιών χάρη στο μεράκι των ανθρώπων του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής του οποίου το πρώτο καταστατικό λειτουργίας εγκρίθηκε το 1915 . Αναμφισβήτητα είναι από τους παλαιότερους συλλόγους της περιοχής με ενεργή συμμετοχή όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου και με κύριο μέλημά του πάντα να διατηρεί τις παραδόσεις και να μεταλαμπαδεύει τις αξίες στις νεότερες γενιές. Μέχρι και σήμερα ο σύλλογος πρωτοστατεί στις πολιτιστικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις συνεχίζοντας τα σατιρικά έθιμα που έλαβε ως παρακαταθήκη από τους προγόνους του. Το Καρναβάλι Χωριστής είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση κατά την περίοδο της Αποκριάς στον Νομό Δράμας και τείνει να γίνει γνωστό σε όλη την περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Έχει γίνει θεσμός και έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της περιφέρειας και πόλος έλξης για πλήθος επισκεπτών.

 

 

 

Φωτογραφίες από τον Μουσικοδραματικό Σύλλογο Χωριστής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ