Δύο Δραμινοί στους ορεινούς αγώνες Oslo Bergen Trail

0
750

Αγώνας δρόμου μίας εβδομάδας στα ορεινά της Νορβηγίας και χωρίς καμία… νύχτα!


 

Στους ορεινούς αγώνες – πρόκληση του Oslo Bergen Trail που διοργανώνονται 6 έως 13 Ιουλίου, θα μετέχουν δυο Δραμινοί αθλητές ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος ως ομάδα μαζί με έναν ακόμη αθλητή από την Αθήνα, τον κ. Γιάννη Ιωάννου.
«Πρόκληση του αγώνα είναι τα πολλά χιλιόμετρα σε ένα υπέροχο νορβηγικό τοπίο που καταλήγει στα φιόρδ από τη θάλασσα. Ο αγώνας διεξάγεται καλοκαίρι και στην ουσία δεν θα υπάρχει νύχτα κατά τη διαδρομή αλλά μόνο ημέρα. Αυτή είναι μια πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε συν τα χιλιόμετρα του αγώνα που θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα. Ο αγώνας έχει ιδιαίτερο γεωμορφολογικό τοπίο και εμείς θα τρέξουμε για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό. Κάνουμε μια προσπάθεια τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να κατευθυνθούν σε φορέα από την Ελλάδα, για τον οποίο αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη διαδρομή» δηλώνει στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ο οποίος είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας.
«Πρόκειται για αγώνες που στην ουσία τους είναι κατάθεση ψυχής. Είναι μία πρόκληση που έχει να κάνει με τα καιρικά φαινόμενα, με τις κακουχίες της διαδρομής, την πείνα, τη δίψα, τα μεγάλα υψόμετρα ή τα ριψοκίνδυνα σημεία από τα οποία διέρχεται ο αθλητής. Εκεί ανακαλύπτεις ότι τελικά δεν υπάρχουν όρια. Τα όρια τα βάζει ο καθένας από εμάς. Κάθε φορά βλέπεις ότι μπορείς να πας και λίγο παραπάνω στους αγώνες αυτούς. Γνωρίζεις τους ανθρώπους της περιοχής και αναπόφευκτα περνάς μηνύματα. Ο κόσμος θα πρέπει να φύγει από την εσωστρέφεια. Να αρχίσει να δραστηριοποιείται σε ότι του αρέσει» προσθέτει ο ίδιος.
O Μιχάλης Παπαδόπουλος είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και ουσιαστικά είναι η ψυχή των ορεινών αγώνων του “Frozen Peaks” στο Νευροκόπι στους οποίους είναι τεχνικός διευθυντής. Ο ίδιος όπως και άλλοι δρομείς – αθλητές από τη Δράμα έχει δείξει ότι οι ορεινοί αγώνες πέρα από πρόκληση και ανεπανάληπτη εμπειρία για τους ίδιους τους αθλητές μπορούν να συμβάλλουν και στην τοπική ανάπτυξη. Ο εναλλακτικός και ο αθλητικός τουρισμός άλλωστε είναι ένα πεδίο στο οποίο ο Νομός Δράμας έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια και γιατί όχι άλλωστε αφού οι ιδιαιτερότητες του φυσικού τοπίου είναι μοναδικές και το περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!