Δημήτρης Κυριακίδης: “Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με πολλή όρεξη, αισιοδοξία και με ένα πλήρες ρόστερ”

0
2061

Στα «Χ» και τον Δημήτρη Μπουτζέκη μίλησε ο προπονητής της Δόξας Πετρούσας, Δημήτρης Κυριακίδης. Ο Δραμινός τεχνικός μίλησε για την φετινή προσπάθεια της Δόξας Πετρούσας, για το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα όπως επίσης και για την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο.

Δύο λόγια για τη φετινή πορεία της Δόξας Πετρούσας;
Ήταν μια χρονιά που ξεκίνησε με πολύ όρεξη, αισιοδοξία και με ένα καλό πλήρες ρόστερ. Στην πορεία όμως χάσαμε κάποιους παίκτες για διάφορους λόγους με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούμε, οπότε είναι μια χρονιά που θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα.

Η Πετρούσα όπως έχετε πει είναι καταδικασμένη να κάνει πρωταθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια γιατί δεν διεκδικεί πρωτάθλημα;
Όπως είπα και προηγουμένως το ρόστερ που ξεκίνησε την χρονιά μας έδινε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Τώρα όσον αφορά τον πρωταθλητισμό με σκοπό να αλλάξουμε κατηγορία αυτό είναι κάτι που έχει τις δυσκολίες του με μεγαλύτερη το οικονομικό πρόβλημα που πρέπει να λύσει η διοίκηση στην Γ’ εθνική.

Aν κερδίζατε εντός τους Αμπελόκηπους τώρα θα μιλούσαμε για άλλο πρωτάθλημα;
Όταν παίξαμε με τους Αμπελόκηπους η διαφορά μεταξύ μας ήταν 6 βαθμοί οπότε αντιλαμβάνεστε εάν κερδίζαμε τότε πραγματικά θα δίναμε άλλη τροπή στο πρωτάθλημα αλλά με το αν δεν γίνεται τίποτα, οπότε αυτή η διαφορά που υπάρχει τώρα είναι η πραγματική.

Υπάρχει ταλέντο στη Δόξα Πετρούσας;
Ναι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν ταλέντο να παίξουν ποδόσφαιρο σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όλοι ξέρουμε όμως ότι δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να δουλέψουν πάρα πολύ στην προπόνηση της ομάδος αλλά και ατομικά για να βελτιωθούν και αυτό χρειάζεται υπομονή και επιμονή και δεν ξέρω πόσοι έχουν διάθεση να το προσπαθήσουν.

Η ομάδα τα τελευταία χρόνια είχε μείνει πίσω στις ακαδημίες και γίνεται μια νέα προσπάθεια. Πώς πάει αυτό το εγχείρημα:
Η αλήθεια είναι ότι στις ηλικίες μεταξύ 2003-2006 δεν έγινε κάτι αξιόλογο και για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω τον λόγο. Τα τελευταία χρόνια όμως και με την έλευση του Σωτήρη Σαρίδη στην ομάδα τα πράγματα έχουν γίνει πολύ καλά και η ακαδημία της ομάδας μας έχει πολλά παιδιά που τα επόμενα χρόνια θα βοηθήσουν την Δόξα Πετρούσας.

Πιστεύετε ότι η Πετρούσα αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες;
Νομίζω ότι σαν σύλλογος και σαν ιστορία δικαιούται να είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία, έτσι όμως όπως είναι τα εθνικά πρωταθλήματα δεν ξέρω άνα μπορεί η ομάδα να αντέξει το οικονομικό βάρος.

Υπάρχει ταλέντο στο Δραμινό ποδόσφαιρο;
Υπάρχει ταλέντο στη Δράμα. Θέλει όμως πολύ δουλειά για να γίνουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές και επίσης θέλει και μια ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ δυνατή και υγιή έτσι ώστε να δώσει όραμα σε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν όνειρο το να παίξουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πώς βλέπετε την κατάσταση στο Δραμινό ποδόσφαιρο;
Εάν με ρωτάτε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νόμου μας ας μη γελιόμαστε πάει από το κακό στο χειρότερο. Κάθε χρόνο κάνουμε βήματα πίσω και νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο πλέον να πάμε μπροστά.

Οι Δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Είναι μια ερώτηση που δεν μπορώ να απαντήσω γενικά. Εγώ προσπαθώ πραγματικά να τους βοηθήσω να βελτιωθούν με ότι γνώσεις έχω αλλά θα πω ότι τα περισσότερα εξαρτώνται από τη δική τους διάθεση για δουλειά.

Η ανθρωπότητα πλέον ταλανίζεται από τον κορωνοϊό. Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους φίλους του Δραμινού ποδοσφαίρου;
Το μήνυμα που ακούμε καθημερινά είναι αυτό που θα πω και εγώ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ για να έχουμε την υγεία μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ