Δημήτρης Μαντάς: “Ο Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου επικεντρώνεται τα τελευταία χρόνια στο νέο αίμα με στόχο να βγάλει δικά του παιδιά”

0
4686

Συνέντευξη με τον παίκτη του Εθνικού Αστέρα Καλλιφύτου Δημήτρη Μαντά.

Στα «Χ» μίλησε ο παίκτης του Εθνικού Αστέρα Καλλιφύτου Δημήτρης Μαντάς, ένας ποδοσφαιριστής με πλούσιο ταλέντο, που σίγουρα θα μπορούσε να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Τη φετινή χρονιά έχει διακριθεί με τη φανέλα της Καλλιφύτου και έχει σκοράρει κάποια κρίσιμα γκολ χαρίζοντας βαθμούς στην ομάδα του.
Ο Δημήτρης Μαντάς είναι ένας ποδοσφαιριστής που βγήκε από τα σπλάχνα της ομάδας. Αγωνίστηκε και εκτός νομού και είχε κάνει σε νεαρή ηλικία το παραπάνω βήμα, καθώς είχε πάρει μεταγραφή στα Κ 17 της Σκόντα Ξάνθης.
Στα «Χ» μίλησε για τη φετινή πορεία της Καλλιφύτου, για τα διαιτητικά λάθη που στέρησαν κάποιους βαθμούς από την ομάδα, για τον προπονητή του Τάσο Λευκόπουλο, για την εφιαλτική περσινή χρονιά που η ομάδα αγωνίστηκε στη Β’ ΕΠΣ και για την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο.

Δύο λόγια για την φετινή πορεία του Εθνικού Αστέρα Καλλιφύτου;
Ο Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου φέτος, όπως έκανε ανέκαθεν τα τελευταία χρόνια άλλωστε, επικεντρώθηκε στο “νέο αίμα”, με σκοπό την συμμετοχή κυρίως νεότερων ποδοσφαιριστών. Οι προσδοκίες της ομάδας φέτος ήταν μια αξιοπρεπής πορεία, με κύριο στόχο την παραμονή στην κατηγορία, και μέσα από αυτή την πορεία οι νεότεροι, με την βοήθεια κάποιων έμπειρων ποδοσφαιριστών και της διοίκησης του χωριού, να χτίσουν θεμέλια για το μέλλον τους.

Τη φετινή χρονιά η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από διαιτητικά λάθη. Πιστεύεις αν έπαιζαν οι διαιτητές 50-50 που λέμε στην ποδοσφαιρική αργκό, η ομάδα θα είχε περισσότερους βαθμούς;
Σαν ποδοσφαιριστής έχω μάθει να σέβομαι εκτός από τους αντιπάλους μου, και τους διαιτητές. Έμαθα μέσα από τον χώρο του ποδοσφαίρου να σέβομαι το λάθος των διαιτητών, χωρίς να σημαίνει πως συμφωνώ πάντα με τις αποφάσεις τους. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο σκοπός θα έπρεπε να είναι να τηρείται το 50-50. Επειδή ίσως σε κάποια παιχνίδια αυτό δεν έγινε δεν χρειάζεται να καταδικάζεται κανείς, εξάλλου μην ξεχνάμε το ερασιτεχνικό επίπεδο. Αν σε κάποια παιχνίδια φέτος υπήρχαν κατά την προσωπική μου άποψη ίδια και ίσα σφυρίγματα ναι θεωρώ πως θα είχαμε κάποιους παραπάνω σημαντικούς βαθμούς.

Η ομάδα την περσινή χρονιά μετά από αρκετά χρόνια αγωνίστηκε στη Β’ ΕΠΣ. Πιστεύεις ότι αυτό ήταν ένα καλό μάθημα και ένα έναυσμα για καλύτερη δουλειά απ’ όλους;
Ήταν μια κακή συγκυρία την χρονιά που έπεσε η ομάδα, αλλά κατάφερε πολύ γρήγορα την επόμενη κιόλας σεζόν να ανέβει στην κατηγορία που υπηρετούσε τόσα χρόνια. Θεωρώ πως ήταν ένα μάθημα όχι μόνο προς την ομάδα της Καλλιφύτου αλλά και όλων των δραμινών ερασιτεχνικών ομάδων, να μην θεωρεί καμία παραμονή στην κατηγορία σίγουρη και εύκολη, αλλά να παλεύει μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος γι αυτή.

Τη φετινή χρονιά ξεκίνησες σε ομάδα πιο μεγάλης κατηγορίας. Γιατί επέλεξες να επιστρέψεις στην Καλλίφυτο;
Την φετινή χρονιά βρέθηκα σε προετοιμασία ομάδας πιο υψηλής κατηγορίας (Γ’ εθνική), αλλά έδωσα προτεραιότητα στην πρακτική μου άσκηση την οποία εκτελώ στην πόλη της Δράμας, και δεν μου επιτρέπει χρονικά να μετακινούμαι καθημερινά. Έτσι, πήρα την απόφαση να γυρίσω και να στηρίξω το χωριό μου.

Πώς είναι σαν προπονητής ο Τάσος Λευκόπουλος;
Ο Τάσος Λευκόπουλος πέρα από τον εξαιρετικό χαρακτήρα που διαθέτει σαν άνθρωπος, κατέχει και την ποδοσφαιρική γνώση σαν γυμναστής και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ασχολείται, και ξέρει να μεταφέρει στους νεότερους ποδοσφαιρική παιδεία, όπως θα έπρεπε κάθε προπονητής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να ασχολείται με τα νεαρά παιδιά, διότι αυτά είναι το μέλλον.

Υπάρχει ταλέντο στον Εθνικό Αστέρα Καλλιφύτου;
Ναι, υπάρχει ταλέντο και θα έπρεπε τέτοιου είδους νέοι και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές να τους προσεγγίζουν μεγαλύτερες ομάδες, κυρίως της πόλης μας.

Πιστεύεις ότι η Καλλίφυτος όταν ξεκινήσει πάλι το Πρωτάθλημα θα σώσει την κατηγορία;
Όταν με το καλό ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έχουμε θέσει ως στόχο την παραμονή μας στην κατηγορία, και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε.

Πως βλέπεις την κατάσταση του δραμινού ποδοσφαίρου σε σχέση με άλλους νομούς, καθώς γνωρίζω έχεις παίξει και εκτός νομού;
Είχα την δυνατότητα να αγωνιστώ εκτός από το Δραμινό ποδόσφαιρο και στον νομό της Θεσσαλονίκης σε κατηγορία Α1 και Α τοπικού. Θεωρώ λογικό το τοπικό της Θεσσαλονίκης έχοντας πολλές παραπάνω ομάδες και ομίλους καθώς και περισσότερη οικονομική άνεση, να υπερτερεί από το δραμινό ποδόσφαιρο και φαντάζομαι κάθε ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου επαρχιακής πόλης. Το βασικό θετικό όμως του Δραμινού ποδοσφαίρου είναι πως έβγαζε, βγάζει, και θα βγάζει νέα ταλέντα.

Πιστεύεις ότι υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο, αλλά χρειάζεται σωστή καθοδήγηση από άτομα που γνωρίζουν καλύτερα τον χώρο αυτό, ώστε να προωθηθούν οι νέοι καθώς αυτός όπως τονίσαμε θα έπρεπε να είναι ο σκοπός.

Οι δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο, αλλά χρειάζεται σωστή καθοδήγηση από άτομα που γνωρίζουν καλύτερα τον χώρο αυτό, ώστε να προωθηθούν οι νέοι καθώς αυτός όπως τονίσαμε θα έπρεπε να είναι ο σκοπός.

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει την πόρτα και του ποδοσφαίρου, ποια είναι η προσωπική σου άποψη;
Όσο αναφορά τον ιό, στον χώρο του ποδοσφαίρου έχει ήδη δράσει, διακόπτοντας όλα τα πρωταθλήματα. Σίγουρα, η απουσία ποδοσφαιρικής δράσης λείπει, αλλά πρέπει να δώσουμε βάση στο σημαντικότερο αγαθό που είναι η υγεία, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες που μας προτρέπουν οι ειδικοί μένοντας μέσα και έχοντας υπομονή και θετική σκέψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ