ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ: Η φετινή προσπάθεια των Τιτάνων είναι ήδη επιτυχημένη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΚΑΛΗ

0
3107

Είναι ένας αθλητής που έχει αφήσει το στίγμα του στο Δραμινό Μπάσκετ και φέτος κάνει μια καταπληκτική χρονιά με τα χρώματα των Τιτάνων, ο λόγος για τον Δημήτρη Μπακάλη.
Ο Μπάκαλης στο παρελθόν έχει φορέσει την φανέλα του ΚΑΟΔ, όταν οι πράσινοι είχαν ανέβει από την Β’ εθνική στην Α2 πριν περίπου 10 χρόνια.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ, μίλησε για την φετινή προσπάθεια των Τιτάνων, την φετινή προσπάθεια του ΚΑΟΔ, την κατάσταση στο Δραμινό μπάσκετ και τα επόμενα σχέδια του στον χώρου Μπάσκετ.

Πως βλέπεις την φετινή προσπάθεια των Τιτάνων;
Η προσπάθεια των Τιτάνων φέτος δεδομένου ότι η ομάδα μέχρι την τελευταία στιγμή είχε 4 παίκτες σίγουρους στο ροστερ είναι ήδη επιτυχημένη. χάρη στην αγάπη κάποιων ανθρώπων συμπεριλαμβανομένου και έμενα του ίδιου η ομάδα όχι μόνο σώθηκε αλλά σιγά δουλεύετε για να διατηρηθεί κοντά στην πρώτη 4άδα. Η ομάδα δεδομένου ότι είναι φτωχή διοικητικά με ελάχιστα εφόδια κάνει κάτι καλό σιγά με πολύ σημαντική την φιλότιμη προσπάθεια ανθρώπων όπως ο κ. Κώστας Λαμπράκης που προσπαθεί τουλάχιστον να μας συσπειρώσει και να υπάρχει μια τουλάχιστον ποσότητα παικτών ώστε να υπάρχει μια σοβαρή εικόνα. Σίγουρα αποτελεί ευλογία να έχει έναν προπονητή με τεράστιο know – how τον κ. Κακατσιδη που ο ερχομός του ήταν η ευχάριστη έκπληξη για όλους εμάς. Προσπαθεί από το μηδέν να μάθει στην ομάδα τα βασικά του Μπασκετ και να δείχνει κάθε μέρα κάτι παραπάνω γιατί εκτός από σοβαρός επαγγελματίας έχει και τεράστιο φιλότιμο και μεράκι.

Γνωρίζω ότι παλιότερα ήσουν στην ομάδα του ΚΑΟΔ στην Β εθνική. Πώς ήταν εκείνη η χρονιά και αν υπάρχουν κάποιες αξέχαστες στιγμές;
Ναι όντος είχα την τύχη να είμαι μέλος του ΚΑΟΔ εκείνη την περίοδο και να μάθω τόσα πολλά από έναν μεγάλο προπονητή τον κ. Γρηγοριάδη αλλά και από μια πλειάδα παικτών με τεράστιες εικόνες όπως του Αργύρη Δαλιαρη, Φιλιουση κτλ. όπως είπα ήταν μεγάλη εμπειρία καθώς η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό και κυνηγούσε μόνο νίκες και από τέτοιες διαδικασίες μαθαίνεις πρωτίστως να βάζεις στόχους και να βελτιώνεσαι συνέχεια. Υπάρχουν πολλές αξέχαστες στιγμές και δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω κάποια αλλά το καλό κλίμα ήταν σίγουρα το πιο ξεχωριστό.

Πως βλέπεις την ομάδα του ΚΑΟΔ σήμερα . πιστεύεις ότι μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και από φέτος στις εθνικές κατηγορίες;
Η ομάδα του ΚΑΟΔ χρειάζεται σίγουρα περαιτέρω ενίσχυση αν και ήδη έχει κάνει πολλές κινήσεις με σίγουρα την επιστροφή του ΧαρισμΊδη να ξεχωρίζει και να αλλάζει επίπεδο την ομάδα. Προσωπικά όμως πιστεύω πως χρειάζεται και άλλες κινήσεις. Καλό είναι να στηριχτεί αύτη η προσπάθεια και να δούμε όλοι τον ΚΑΟΔ σιγά σιγά εκεί που ανήκει. Σίγουρα έχει διοικητικά μια ομάδα ανθρώπων που κάνει ότι μπορεί σε αυτή την κατεύθυνση όπως η οικογένεια Γρηγοριάδη και ο κ. Πετρίδης και πιστεύω ότι θα δικαιωθούν.

Πως βλέπεις την κατάσταση στο δραμινό Μπάσκετ;
Η κατάσταση στο δραμινο Μπάσκετ είναι δυστυχώς τραγική και υπάρχουν πολλές ευθύνες. Ευθύνες προπονητών που δεν καταλαβαίνουν δυστυχώς πως τα παιδιά χρίζουν ιδιαίτερης μνείας και το βασικό συστατικό για να τα κερδίσουμε είναι να τα κάνουμε πρωτίστως να αγαπήσουν το άθλημα. Το Μπασκετ δεν είναι εύκολο είναι πολύ σύνθετο με πολύ τακτική
άθλημα αλλά καλώς η κακώς πρέπει πρωτίστως να τα φέρουμε στο άθλημα και μετά να
τα βομβαρδίσουμε με τακτικές και συστήματα και σκληρές αμυντικές πειθαρχίες (κάντε
φάουλ σε κάθε φάση κτλ.) βρέθηκα πριν 2 εβδομάδες σε έναν αγώνα στην Καβάλα και έβλεπα 2 προπονητές να βρίζουν να πάτωνε πινακάκια στο παρκέ με οργή και να αρπάζουν από τη μπλούζα παίκτες και να τους βάζουν – βγάζουν έξω στο δευτερόλεπτο χωρίς τα παιδιά να καταλαβαίνουν τι έχουν κάνει λάθος. Ένα κλίμα τρομοκρατίας που μπορεί η δική μου γένια να έμαθε και να υιοθέτησε αλλά δυστυχώς τη σήμερον ημέρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και αν ακολουθεί κάποιος αυτό το μοτίβο δεν πρόκειται να φέρει παιδιά στο σύλλογο. Θέλει λοιπόν μέριμνα και να προσεγγίσουμε πάλι τον κόσμο/ παιδιά στο Μπάσκετ.
Ελπίζω στους Τιτάνες να βρούμε κάποιοι πρόσφορο έδαφος στο μέλλον και να υλοποιήσουμε όλα αυτά στο μέλλον γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον και μόνο σε αυτά αξίζει κάποιος να επενδύσει.

Πέρα από το Μπάσκετ με τι άλλο ασχολείσαι;
Ασχολούμαι με τη μεγάλη μου αγάπη το μάρμαρο κάποια χρόνια τώρα και είμαι διευθυντής πωλήσεων στην εταιρεία Γιαννάκης. Νιώθω ευλογημένος για αυτά που ζω όντας σε αυτή
τη δουλειά αλλά για όσους με ξέρουν πραγματικά τίποτα δεν γίνεται τυχαία και θέλει πάντα κάθε μέρα να προσπαθείς περισσότερο και να βελτιώνεσαι.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου στο Μπάσκετ και αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς είτε διοικητικά είτε προπονητικά;
Θα ήθελα να ασχοληθώ διοικητικά με το Μπασκετ μόνο και αν μπορώ να υλοποιήσω αυτά
που έχω στο μυαλό μου χωρίς εκπτώσεις και έχω στο πλευρό μου τους φίλους μου, οι ιδέες
των οποίων με βρίσκουν σύμφωνο. Το γεγονός οτι η δουλειά μου είναι υπερβολικά απαιτητι-
κή το κάνει λίγο δύσκολο αλλά είναι κάτι που το θέλω.

Τι θα έλεγες σε ένα παιδί που ξεκινάει σήμερα το μπάσκετ ή σκέφτεται να ασχοληθεί;
Σε κάθε παιδί το μόνο που έχω να του πω είναι να έρθει και να το δοκιμάσει, με τον κηδεμόνα του πρωτίστως να δει και να εκτιμήσει με τι ανθρώπους έχει να κάνει γιατί οι προπονητές είναι συγχρόνως και δάσκαλοι.
Το κομμάτι της επικοινωνίας είναι το βασικότερο και της μεταδοτικότητας και δυστυχώς ελάχιστοι το διαθέτουν. Είναι πάντως ένα άθλημα που πολλά μπορεί να κερδίσει ένα παιδί και
λίγα να χάσει. Πραγματικά είναι ένα υπέροχο ομαδικό άθλημα ιδανικό για το σώμα αλλά και
το μυαλό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ