Δημήτρης Τζεφαλής: «Πού τρέχει ο λογισμός σου;»

0
2875

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δραμινού συγγραφέα, προπονητή και αθλητή μεγάλων αποστάσεων, την ερχόμενη Παρασκευή.
Ο συγγραφέας του βιβλίου μιλάει στα “Χ” όχι μόνο για το βιβλίο αλλά και τις προοπτικές του αθλητισμού στη Δράμα.

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του προπονητή και αθλητή μεγάλων αποστάσεων Δημήτρη Τζεφαλή με τίτλο «Πού τρέχει ο λογισμός σου;» από τις εκδόσεις Sportbook θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου AYA στη Δράμα (Αγίας Βαρβάρας 10-12).
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει την αμέσως προηγούμενη ημέρα της παρουσίασης και θα διατίθεται ηλεκτρονικά από τις εκδόσεις Sportbook και όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Λευθέρης Πλακίδας, δημοσιογράφος-συγγραφέας.
Ο Δημήτρης Τζεφαλής θα βρίσκεται στον χώρο της βιβλιοπαρουσίασης από τις 17.30 για να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.
Μιλώντας στα “Χ” ο κ. Τζεφαλής είπε ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται σε περιστατικά και τις ρήσεις μεγάλων αθλητών που έχουν αλλάξει τον ρου της ιστορίας του αθλητισμού και της κοινωνίας με την παρουσία τους. Πρόσθεσε ότι το βιβλίο αυτό γράφτηκε μετά το τέλος του προηγούμενου βιβλίου του με τίτλο «Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις» και χρειάστηκε περίπου ενάμιση χρόνο για την συγγραφή του. Περιέχει 21 +1 ιστορίες παραδείγματα και πορείες ανθρώπων, τα οποία σχετίζονται με το τρέξιμο και ιχνηλατεί πώς μπορεί να γίνει λίγο πιο όμορφο, πιο θετικό και πιο ενδιαφέρον τόσο το δρομικό ταξίδι, όσο και το ταξίδι της ζωής. Ένα βιβλίο που προτίθεται να μας «προπονήσει» για μια ομορφότερη και πληρέστερη ζωή.
«Το νέο βιβλίο είναι ένα όνειρο που ήθελα να πραγματοποιήσω, μετά το προπονητικό βιβλίο με τίτλο «Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις». Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο που να δείχνει σε κάθε νέο, τι κρύβει το μυαλό και η ψυχή κάθε αθλητή και πως τα παραδείγματα που αναφέρονται στο βιβλίο μπορούμε να τα μεταφέρουμε στη ζωή μας να γίνουμε δηλαδή, καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε, παίρνοντας παράδειγμα από κάποιους ανθρώπους που άφησαν ιστορία στην κοινωνία και στον αθλητισμό». Ο κ. Τζεφαλής απαντώντας στα “Χ” σημείωσε ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω εξέλιξης στον κλασσικό αθλητισμό της πόλης μας. «Η ελπίδα υπάρχει, αλλά λείπει η διάθεση. Χρειάζεται να γίνουν επιτέλους όσα πρέπει στο Δημοτικό Στάδιο. Να ανασκευαστεί ο τάπητας και να κατασκευαστεί κερκίδα με κλειστό χώρο, γιατί μια κλειστή αίθουσα απαιτείται για τους χειμερινούς μήνες, τουλάχιστον στα αγωνίσματα που έχουν ταχύτητα και αλτικότητα. Αυτό που πρέπει να γίνει για να αναπτυχθεί κι άλλο ο αθλητισμός στη Δράμα είναι να φροντιστούν οι κλειστοί χώροι. Από εκεί και πέρα λείπουν και τα κίνητρα. Η αντοχή απαιτεί να αφιερώσει κάποιος πολύ χρόνο, κι αν δεν έχει το κίνητρο ή την βοήθεια από χορηγούς, τότε φοβάμαι ότι πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει».

Στη βιβλιοπαρουσίαση της Παρασκευής ομιλητές θα είναι οι:
†Νατάσα Γαβριήλογλου, Αθλήτρια δρόμων αντοχής
†Κώστας Δουβαλίδης, Πρωταθλητής Ελλάδος στα 110 μ. με εμπόδια
†Δημήτριος Κιόρογλου, Σπαρταθλητής
†Νίκος Λαφτσίδης, Μαραθωνοδρόμος
†Χρήστος Μπανιώτης, Ελεύθερος επαγγελματίας

Το βιβλίο προτίθεται να μας οδηγήσει στο να «τρέχουμε τη ζωή μας» με έναν καλύτερο τρόπο. Να σκεπτόμαστε, να ζούμε και να λειτουργούμε το μυαλό μας, όπως ενός δρομέα, ενός πρωταθλητή. Ο προπονητής και αθλητής Δημήτρης Τζεφαλής, μετά από 20 χρόνια διαδρομής και πολλά χιλιόμετρα σκέψεων, προτείνει ιδέες και λεκτικά ερεθίσματα, ώστε να «τρέχει» ο λογισμός μας διαφορετικά και πιο δημιουργικά.
Μετά το «ευαγγέλιο» του δρομέα, όπως χαρακτηρίζεται από τους αναγνώστες το best seller βιβλίο προπονητικής «Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις», ο Δημήτρης Τζεφαλής μας θυμίζει ότι ένας καλός δρομέας, αλλά και κάθε άνθρωπος, δεν αρκεί να διαπλάθει μόνο το σώμα του, αλλά και το πνεύμα και την ψυχή του. Στις σελίδες του βιβλίου υπάρχουν ρήσεις μεγάλων αθλητών που έχουν αλλάξει τον ρου της ιστορίας του αθλητισμού και της κοινωνίας με την παρουσία τους. Ανθρώπων που με τη στάση και τον τρόπο ζωής τους αποτελούν έμπνευση για όλους. Στιγμιότυπα και πορείες ζωής αθλητών διανθισμένα από προσωπικά παραδείγματα και μεταφορές του συγγραφέα για μια ομορφότερη και πληρέστερη ζωή. Οι αρχές και οι αξίες του αθλητισμού βρίσκουν καθημερινή ανταπόκριση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ