Δήμος Δράμας: Καμπανάκι για τον καθαρισμό οικοπέδων και αγροτεμαχίων

- Στ. Ρεμόντης στα «Χ»: «Από τον Ιούλιο θα επιβληθούν και πρόστιμα» - Οι υποχρεώσεις, οι αυτοψίες και οι ποινές για τις ακαθάριστες εκτάσεις που εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιάς

0
560

Καμπανάκι στους ιδιοκτήτες οικοπέδων και αγροτεμαχίων, προκειμένου να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους όχι μόνο για τον καθαρισμό σε αυτές τις εκτάσεις αλλά και για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική διάταξη 20/2024, κρούει ο Δήμος Δράμας με νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη.
Με την ανακοίνωση ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες νομείς, επικαρπωτές μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και άλλων ακάλυπτων χώρων, ότι πρέπει να διατηρούν καθαρά τα οικόπεδα τους, από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου και επίσης να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών, σύμφωνα ε την Πυροσβεστική διάταξη 20/2024. Η υποβολή της δήλωσης καθαρισμού είναι υποχρεωτική και γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://akatharista.apps.gov.gr/ και στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν δήλωση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1000 €. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://akatharista.apps.gov.gr/pages/faqs, υπάρχουν ερωτήσεις – απαντήσεις σχετικές με το θέμα, στο πεδίο Συχνές Ερωτήσεις.

 

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!