Δήμος Δράμας: Τηλεδιάσκεψη με τη ΔΕΔΑ για τα συνεχή προβλήματα

1
1626

Τα προβλήματα ασφάλειας στη διέλευση και όχι μόνο από τις περιοχές των έργων έθεσε ο Δήμος Δράμας προς τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου


 

Σε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) οδήγησαν τον Δήμο Δράμας τα προβλήματα που καταγράφονται εδώ και μήνες στους δρόμους της Δράμας από τα έργα εγκατάστασης του νέου δικτύου αερίου. Ζητήματα ασφάλειας κατά τη διέλευση πεζών και οχημάτων και όχι μόνο απασχόλησαν και το Δημοτικό Συμβούλιο σε περισσότερες από μια συνεδριάσεις. Για τα προβλήματα ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι αυτή η κατάσταση θα πρέπει να σταματήσει διαμηνύοντας μάλιστα ότι θα φθάσει και μέχρι την δικαιοσύνη αν απαιτηθεί.
Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που έγινε λοιπόν με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Δράμας, της ΔΕΔΑ και των εμπλεκόμενων φορέων από τη Δράμα, τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η ΔΕΔΑ θα πρέπει να φροντίσει ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα στους δρόμους όπου κατασκευάζονται έργα εγκατάστασης του νέου δικτύου αερίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η ΔΕΥΑΔ, όπως είπε μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Τάσος Χατζηγιάννης και διευκρίνισε: “Επισημάναμε τα αδύνατα σημεία της ΔΕΔΑ, η οποία σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ήταν ουσιαστικά απαράδεκτη και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νεροποντής. Ο Δήμαρχος Δράμας, έθεσε τα προβλήματα σε αυστηρό τόνο, καθιστώντας σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις στη λύση των προβλημάτων. Εμείς είπαμε προς τη ΔΕΔΑ, ότι αυτή η συνάντηση έπρεπε να γίνει πριν ξεκινήσει το έργο και ότι είναι αποδεδειγμένο ότι υπάρχουν προβλήματα και ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, για να μην αντιμετωπίζονται προβλήματα ούτε με τους διερχόμενους πεζούς, ούτε και με την διέλευση των οχημάτων, αλλά ούτε και με τα δίκτυα της ΔΕΥΑΔ. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας είπαν ότι θα κάνουν βελτιωτικές κινήσεις, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα που υπάρχουν. Να θυμίσω εδώ ότι η νεροποντή, ιδιαίτερα στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, δημιούργησε προβλήματα ιδιαίτερα στα φρεάτια αποχέτευσης, τα οποία καλύφθηκαν από τα αμμοχάλικα των έργων της ΔΕΔΑ. Θέλω να πιστεύω ότι από εδώ και πέρα η κατάσταση θα βελτιωθεί”.

Σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα έργα του φυσικού αερίου στους δρόμους της πόλης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Μιχάλης Μλεκάνης, δήλωσε στα “Χ” ότι: “Τα έργα που γίνονται από το Φυσικό Αέριο, δυστυχώς ταλαιπωρούν τον κόσμο αδικαιολόγητα. Αντί, όταν ανοίγει μια τρύπα, για τα έργα του αερίου, να κλείνει το συντομότερο δυνατόν, στις περισσότερες των περιπτώσεων μένει για πάρα πολύ καιρό ανοικτή. Έχουμε ακόμη και ατυχήματα, που συμβαίνουν επαλειμμένα. Ας μην ξεχνάμε ότι μετά και τη νεροποντή που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, βρέθηκαν αυτοκίνητα, μέσα σε αυλάκια που είχαν σκαφεί για τους αγωγούς φυσικού αερίου. Υπάρχουν επίσης και πολλές διαμαρτυρίες για τις βλάβες που δημιουργούνται στα οχήματα, όταν αυτά διέρχονται από τις περιοχές που διεξάγονται τα έργα. Η αποκατάσταση των έργων δεν γίνεται σωστά. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ρίχνεται τσιμέντο, για να καλύψει τις τρύπες, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα. Δεν γνωρίζω αν θα φέρει αποτέλεσμα η τηλεδιάσκεψη που έγινε με τη ΔΕΔΑ. Γνωρίζω όμως ότι εδώ και μήνες διαμαρτυρόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την κατάσταση αυτή. Ο Δήμαρχος Δράμας, αγανακτισμένος κάποια στιγμή, είπε ότι θα πάει στον Εισαγγελέα και ανεξαρτήτως των δικαιωμάτων που έχει η ΔΕΔΑ να εκτελεί τα έργα, είναι υποχρεωμένη να αποκαθιστά άμεσα, τις ζημιές που κάνει στους δρόμους. Το πρωτεύον είναι ο κίνδυνος να προκληθούν ατυχήματα. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα ζητήματα…”.

Για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τις εργολαβίες της ΔΕΔΑ, μίλησε στα “Χ” και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Project για τη Δράμα” Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, αναφέροντας ότι: “H ΔΕΔΑ, πρέπει να ελέγχει και να επιβλέπει, αν γίνεται αυτό που έχει συμφωνήσει με τον εργολάβο της. Το έργο δεν είναι του δήμου, αλλά ταλαιπωρεί όλους τους δημότες. Θα έπρεπε ο δήμος να μιλήσει απευθείας με τη ΔΕΔΑ, νωρίτερα, όπως έχω πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και ενάμιση μήνα. Θα έπρεπε να έχει καταστήσει σαφές εδώ και καιρό ότι υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας των διερχομένων
και ότι θα πρέπει αυτά τα προβλήματα να λυθούν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουμε στην δικαιοσύνη. Θα πρέπει να διασφαλίζεται, έτσι κι αλλιώς η ομαλή λειτουργία της πόλης. Ελπίζω ότι η τηλεδιάσκεψη που έγινε με τη ΔΕΔΑ θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα, αν και όπως έχει πει η Δημοτική Αρχή, υποτίθεται ότι μιλάει συνεχώς με τη ΔΕΔΑ. Σε κάθε περίπτωση ελπίζω ότι αυτά τα προβλήματα να διορθωθούν”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ