Δημοσθένης Καραγιαννίδης: «Ο Ορφέας Χωριστής στοχεύει στον πρωταθλητισμό»

0
4872

Συνέντευξη με το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ορφέα Χωριστής, Δημοσθένη Καραγιαννίδη

Στα ΧΡΟΝΙΚΑ και τον Δημήτρη Μπουτζέκη μίλησε ο Δημοσθένης Καραγιαννίδης, ένας ταλαντούχος νεαρός ποδοσφαιριστής, τον οποίο γνωρίσαμε με τη φανέλα της Νέας Αμισού στα εφηβικά του χρόνια. Στη συνέχεια, έπαιξε στην Κομοτηνή και τον ιστορικό Πανθρακικό, για να επιστρέψει φέτος πίσω στο δραμινό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Ορφέα Χωριστής.
Αγωνίζεται στον χώρο της άμυνας και φημίζεται για τη δύναμή του και τα σωματικά του προσόντα, αφού έκανε και ένα πέρασμα από τα τμήματα υποδομής της Δόξας Δράμας. Είναι ένας άριστος χαρακτήρας με ήθος στο παιχνίδι του, τον οποίο σίγουρα χαίρεσαι να έχεις συμπαίκτη, καθώς σου εμπνέει σιγουριά στην άμυνα, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλεις να είσαι επιθετικός και να τον έχεις αντίπαλο.
Στα «Χ», λοιπόν, μίλησε για τη νέα του ομάδα, τον Ορφέα Χωριστής, για τους στόχους της ομάδας, τον νέο του προπονητή Γιάννη Τσεβρετζή, για το πέρασμα του από τον ιστορικό Πανθρακικό και τη Νέα Αμισό, σύγκρινε το δραμινό ποδόσφαιρο με αυτό της Κομοτηνής και πολλά ακόμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Επέστρεψες στο δραμινό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Ορφέα Χωριστής. Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να αποδεχτείς την πρόταση και να παίξεις για λογαριασμό της Χωριστής;
Πρόκειται για έναν φιλόδοξο σύλλογο με ιστορία στο δραμινό ποδόσφαιρο, που κάθε χρονιά προσπαθεί για το καλύτερο, όπως και φέτος με τους στόχους που έχει βάλει, αλλά και το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, κάτι που αντιλήφθηκα από τα πρώτα λεπτά συζητώντας μαζί με τους ανθρώπους της διοίκησης.

Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι του Ορφέα Χωριστής;
Η ομάδα έχει ως βάση τον πρωταθλητισμό στοχεύοντας όσο ψηλότερα γίνεται.

Πώς βλέπεις ως προπονητή τον Γιάννη Τσεβρετζή;
Πρόκειται για έναν άνθρωπο με ιστορία, πολλή γνώση και αγάπη για το ποδόσφαιρο, κάτι που φαίνεται σε κάθε κουβέντα μαζί του. Δεν έχουμε συνεργαστεί ξανά και είναι κάτι που περιμένω πολύ μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας.

Αγωνιζόσουν μέχρι πρότινος στον ιστορικό Πανθρακικό. Πώς ήταν το πέρασμα σου από εκεί;
Είναι μια ομάδα με ιστορία και κόσμο που την αγαπά και τη στηρίζει. Βρισκόμουν για 2 χρόνια αγωνιζόμενος με τον πυρσό στο στήθος λαμβάνοντας υποστήριξη και αγάπη αποκομίζοντας πολύ όμορφες στιγμές και εμπειρίες που θα έχω να θυμάμαι.

Ξέρω ότι έπαιξες με μεγάλη επιτυχία και στη Νέα Αμισό. Σκέφτεσαι στο μέλλον να επιστρέψεις;
Η αλήθεια είναι ότι σε οποιοδήποτε σύλλογο και αν βρέθηκα, δεν έχω φύγει ποτέ με άσχημο τρόπο, αλλά κρατώ καλές σχέσεις. Το ίδιο ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Όσον αφορά το μέλλον, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί από τώρα.

Είναι ένας στόχος σου να παίξεις σε υψηλότερες κατηγορίες στο μέλλον;
Πιστεύω πως κάθε ποδοσφαιριστής στοχεύει πάντα 1 σκαλί παραπάνω, είτε ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας. Το ίδιο και εγώ, αν φυσικά μπορεί να συνδυαστεί με το επάγγελμά μου που έρχεται σε πρώτη μοίρα, αφού μόλις έχω τελειώσει οικονομικά στην Κομοτηνή, ώστε να μπορέσω να καλυφθώ επαγγελματικά πρώτα.

Σκέφτεσαι μελλοντικά να ασχοληθείς με την προπονητική;
Δεν έχουν περάσει ακόμη τέτοιες σκέψεις από το μυαλό μου. Είμαι μικρός και μου αρέσει το ποδόσφαιρο, οπότε φροντίζω να το χαίρομαι όσο μπορώ περισσότερο αγωνιζόμενος. Στο μέλλον μπορεί από τους πάγκους ως προπονητής, θα φανεί.

Πώς βλέπεις την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολλές καλές ομάδες σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Ανέκαθεν υπήρχε ταλέντο. Αυτό το παρατηρούμε χρονιά με χρονιά που παιδιά από τις ακαδημίες της Δράμας εντάσσονται στο ανδρικό πρωτάθλημα παίρνοντας περισσότερες ευκαιρίες να εξελιχθούν, αλλά το παρατηρούμε και σε περιπτώσεις με δραμινούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Οι Δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Ο κάθε προπονητής φροντίζει για το καλύτερο για την ομάδα του, οπότε με την πρώτη ευκαιρία θέλουν να εκμεταλλευτούν και να αποκτήσουν τα ταλέντα, για να επιτύχουν τους στόχους τους, αλλά και να διακριθούν όλοι μέσα από αυτό.

Μια και έπαιξες και σε άλλο πρωτάθλημα πέρα από το δραμινό, αν το συγκρίνουμε με το αντίστοιχο της Κομοτηνής, πού πιστεύεις ότι βρισκόμαστε;
Θεωρώ πως το δραμινό πρωτάθλημα βρίσκεται σε ψηλότερο επίπεδο, κι αυτό το βλέπουμε και με το κατά πολύ μεγαλύτερο αριθμό ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό, αλλά και με τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει.

Πώς έζησες την περιπέτεια με τον κορωνοϊό; Σου λείπει η αγωνιστική δράση;
Ήταν ευκαιρία και για λίγη ξεκούραση, να βρεθούμε όλοι σπίτι περνώντας περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μας, εφόσον ως φοιτητής έλειπα. Όπως ανέφερα και πιο πριν, μου αρέσει το ποδόσφαιρο και κοιτάω να το απολαμβάνω όσο περισσότερο γίνεται, οπότε ναι, περιμένω την ώρα που θα ξεκινήσει και πάλι ευχόμενος αυτή τη φορά να ολοκληρωθεί ομαλά, βρίσκοντας όλο τον κόσμο υγιή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ