Δημοτικό πάρκινγκ μόνο για δίκυκλα

0
2311

Η πρόταση αφορά τον χώρο πίσω από τη Στρατιωτική Λέσχη της Δράμας

Το θέμα της αλλαγής χρήσης του χώρου που βρίσκεται στο πίσω μέρος της Στρατιωτικής Λέσχης Δράμας στην οδό Βοραζάνη και τη μετατροπή του σε χώρο ελεύθερης στάθμευσης μόνο δικύκλων θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Εφραιμίδης. Στόχος της πρότασης είναι ο χώρος να διευκολύνει την ελεύθερη στάθμευση δίκυκλων, μοτοσυκλετών και ποδηλάτων αφού υπάρξει η απαιτούμενη διαμόρφωση του πάρκινγκ.

Ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος στάθμευσης οχημάτων έχοντας μισθωθεί στο παρελθόν και μέχρι το 2013 από ιδιωτική εταιρεία για χρήση χώρου στάθμευσης των ΙΧ έναντι τιμήματος. Από το 2013 και έπειτα, ο ίδιος χώρος σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας δεν κατέστη δυνατόν να εκμισθωθεί εκ νέου ως Δημοτικό Πάρκινγκ παρότι έγιναν δημοπρασίες τόσο το 2014 όσο και το 2015 που όμως δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα καθώς δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Μάλιστα το 2016 απορρίφθηκε προσφορά για εκμίσθωση του χώρου έναντι τιμήματος που όμως ο Δήμος Δράμας δεν έκρινε επωφελές.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το 2017 ο ίδιος χώρος (το πάρκινγκ πίσω από τη στρατιωτική λέσχη της Δράμας) παρουσίασε ενδιαφέρον και για εκμισθωτές που ήθελαν να λειτουργήσουν πλυντήριο αυτοκινήτων ωστόσο παρότι υπήρξε σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο η προοπτική αυτή ακυρώθηκε με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης. Ακολούθησαν και άλλες δημοπρασίες το 2018 που όμως δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις και προφανώς στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης εξεύρεσης χώρου στάθμευσης για τους οδηγούς δικύκλων ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Εφραιμίδης τον Νοέμβριο του 2019 ζήτησε την αλλαγή χρήσης του ίδιου δημοτικού χώρου, σε ελεύθερο χώρο αποκλειστικής στάθμευσης δικύκλων, μηχανών και ποδηλάτων όπως και την απαραίτητη διαμόρφωση του χώρου.
Η πρόταση αυτή θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας απο τον Αντιδήμαρχο κ. Εφραιμίδη προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση απο το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.
Η δημιουργία περισσότερων θέσεων στάθμευσης για δίκυκλα αποτέλεσε προσανατολισμό της Δημοτικής Αρχής με στόχο να μειώσει τα προβλήματα από το παράνομο παρκάρισμα στα πεζοδρόμια αλλά και να διευκολύνει την προσπάθεια των οδηγών δικύκλων να σταθμεύουν στο κέντρο της πόλης χωρίς να δημιουργούν προβλήματα ή να κινδυνεύουν από την επιβολή προστίμων λόγω παράνομης στάθμευσης κυρίως στα πεζοδρόμια. Απο την άλλη με την κίνηση αυτή ο στόχος ήταν και παραμένει να διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών η οποία θα πρέπει να γίνεται χωρίς εμπόδια πολύ περισσότερο στους οδηγούς όδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης.
Η επιλογή δημιουργίας περισσότερων θέσεων στάθμευσης για δίκυκλα άρχισε να υλοποιείται απο τον Δεκέμβριο του 2019 με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών να προσπαθεί να δώσει ανάσα σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αφορά τις μετακινήσεις ειδικά στο κέντρο της πόλης καθώς η χρήση των δικύκλων τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί με ραγδαίους ρυθμούς.
Είναι εξάλλου γνωστό ότι πέρα από τους δικυκλιστές που αδιαφορούν για τον τρόπο στάθμευσης και παρκάρουν όπου βρουν δημιουργώντας εμπόδια και στην διέλευση των πεζών, υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός οδηγών δικύκλων που ταλαιπωρείται καθημερινά προκειμένου να βρει θέση στάθμευσης αφού οι περισσότερες είναι κατειλημμένες σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας μπορεί να είναι άκαρπο πολλές φορές αναγκάζοντας τους δικυκλιστές να σταθμεύσουν σε σημεία που απαγορεύεται δημιουργώντας προβλήματα παρότι δεν είναι αυτή η πρόθεσή τους.
Στην κατεύθυνση δημιουργίας περισσότερων θέσεων για τα δίκυκλα είναι και η πρόταση για διαμόρφωση του δημοτικού οικοπέδου πίσω από την Στρατιωτική Λέσχη Δράμας προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί για την ελεύθερη στάθμευση δικύκλων. Την πρόταση αυτή θα εισηγηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Εφραιμίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ