Ενημερωτική εκδήλωση στην Δράμα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

0
2998

Διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ημερίδα με θέμα τις “Ευκαιρίες Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας” πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χθες Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.

Η ενημερωτική εκδήλωση είχε ως αντικείμενο τις δυνατότητες δραστηριοποίησης στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της παρουσίασης των μοντέλων λειτουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων και της ανάδειξης των ευκαιριών επιχειρηματικής ενασχόλησης των νέων και ανέργων σε αυτές. Επιπλέον, διακεκριμένοι ομιλητές ανέλυσαν καλές πρακτικές κοινωνικών επιχειρήσεων και ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης.
Όπως επεσήμανε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ η κα Παρασκευή Χουρίδου προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ, η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ενδυνάμωσης των ενδοπεριφερειακών σχέσεων στο
πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
“Το πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο INTERREG Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020 και αφορά την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την προώθησή της και την ευρεία ενημέρωση του κοινού τόσο στη χώρα μας όσο και στην Βουλγαρία. Είναι ένα έργο στο οποίο η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι επικεφαλής εταίρος και στο σχήμα συμμετέχουν επίσης από την Ελλάδα η ΜΚΟ “Ένωση Ενεργών Πολιτών” από τις Σάππες και επίσης το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης “Στήριξη” από την Ξάνθη, ενώ παράλληλα από την βουλγαρική πλευρά συμμετέχει η Περιφέρεια και το Επιμελητήριο του Σμόλιαν” όπως εξήγησε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 530.000 ευρώ περίπου και κύριος στόχος είναι μέσα από αυτή την δράση να δημιουργηθούν δομές στήριξης στην Ξάνθη και το Σμόλιαν, οι οποίες θα παρέχουν συμβουλευτική στήριξη σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν δράση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Να τους ενημερώσουν δηλαδή για τα πρώτα βήματα και ότι άλλο απαιτείται. Στόχος είναι επίσης να γίνει μια μελέτη της υφιστάμενης
κατάστασης της περιοχής μας και των αναγκών που υπάρχουν όπως και της δραστηριότητας που υπάρχει σε επίπεδο κοινωνικής επιχειρηματικότητας, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τον στρατηγικό επιχειρησιακό σχεδιασμό αυτών των πρωτοβουλιών.
Όπως είπε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ, ήδη έχουν προσέλθει για να ενημερωθούν αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Στις ημερίδες που έχουν προηγηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος καταγράφηκε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως από νέους ανθρώπους που διερευνούν τις δυνατότητες της επαγγελματικής τους εξέλιξης όπως και τις δυνατότητες που τους δίνονται μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Την ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρακολούθησαν χθες αρκετοί νέοι άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων προέρχονταν από τμήμα Οινολογίας της Δράμας. Μιλώντας για την παρακολούθηση της ημερίδας από τους φοιτητές, η κα Σοφία Γιουρούκη, εκπρόσωπος τους στο τμήμα Οινολογίας της Δράμας, είπε ότι την ημερίδα παρακολούθησαν γύρω στους 150 φοιτητές του τμήματος ενώ το ενδιαφέρον που δείχνουν εκπορεύεται και από το γεγονός ότι μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας μπορούν να ανοίξουν μεγαλύτεροι επαγγελματικοί ορίζοντες για τους ίδιους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ