Δημοτικό στάδιο «Αλέκος Φρούσιος»: Άρχισαν εκ νέου τα έργα για το ταρτάν την περασμένη Πέμπτη

0
2307

Συζήτηση και για την εξέλιξη του έργου των κερκίδων σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο


Σε κινητικότητα είναι αυτές τις ημέρες η διαδικασία των έργων αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Αλέκος Φρούσιος (πρώην Εθνικό Στάδιο). Την Πέμπτη 14 Απριλίου ο εργολάβος που ανέλαβε την αλλαγή του ταρτάν άρχισε και πάλι τις εργασίες μετά από πολύμηνη παύση λόγω των καιρικών συνθηκών.
Στον χώρο του αποξηωμένου παλιού τάπητα άρχισε να στρώνεται η υπόβαση του νέου ταρτάν και όπως εκτιμούν οι άνθρωποι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, το έργο, καιρού επιτρέποντος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το πέρας προθεσμίας που έχει πάρει ο εργολάβος και συγκεκριμένα της παράτασης για την περαίωση του έργου που λήγει στις 9 Ιουνίου.
Oι εργασίες αντικατάστασης του ταρτάν και των υποδομών στο αγώνισμα του επί κοντώ στο δημοτικό στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» από τον ανάδοχο που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο για λογαριασμό του Δήμου Δράμας, είχαν αρχίσει στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021, αλλά διακόπηκαν λόγω καιρικών συνθηκών. Η απόφαση παράτασης της προθεσμίας για την υλοποίηση το έργου εκδόθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, στις 22 Νοεμβρίου του 2021 μετά από αίτημα του εργολάβου ο οποίος είχε επικαλεστεί τις καιρικές συνθήκες οι οποίες θα πρέπει να είναι ιδανικές για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, δηλαδή θερμοκρασία όχι μικρότερη των 20 βαθμών Κελσίου και υγρασία όχι μεγαλύτερη από 45%.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι της τάξης των 600.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και αφορά την πλήρη αντικατάσταση του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο. Στο πλαίσιο των εργασιών που θα γίνουν, προβλέπεται και η προμήθεια νέου στρώματος για το αγώνισμα του επί κοντώ. Ο νέος τάπητας θα είναι χρώματος μπλε, στις ίδιες διαστάσεις με τον προϋπάρχοντα.

Προχωρά η διαδικασία για την κατασκευή του χώρου στις κερκίδες
Το δεύτερο και μεγαλύτερο έργο στο δημοτικό στάδιο, αφορά την κατασκευή νέων κερκίδων και τη δημιουργία ενός πολυχώρου εκγύμνασης, για τη μελέτη του οποίου υπήρξε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας με τους μηχανικούς του Δραμινού κ. Άρη Θεοδωρίδη, ο οποίος είναι και δωρητής της μελέτης. Ο πλήρης φάκελος του έργου υποβλήθηκε για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προκειμένου να τύχει χρηματοδότησης, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε. Μάλιστα σήμερα Μ. Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συζητηθεί και η αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων έγκρισης του Επενδυτικού Δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο του συγκεκριμένου έργου που έχει τίτλο «Αναβάθμιση Εκσυγχρονισμός Υποδομών Δήμου Δράμας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Το συνολικό έργο περιλαμβάνει τα εξής υποέργα: «Κατασκευή κερκίδων και αίθουσας προθέρμανσης του Δημοτικού Σταδίου Δράμας», (συνολικού προϋπολογισμού 5.871.400,00 €). «Διαμόρφωση περιμετρικής δημοτικής οδού Κορυλόβου», (συνολικού προϋπολογισμού 4.472.000,00€). «Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης», (συνολικού προϋπολογισμού 24.800,00 €) και «Υπηρεσίες συμβούλου για τη σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής πρότασης χρηματοδότησης» (συνολικού προϋπολογισμού 6.161,99 €).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ