Επιτυχημένη η εθελοντική δράση καθαρισμού του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας

0
18108

– Συμμετείχε το σύνολο των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και όχι μόνο
– Η πρωτοβουλία αφιερώθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου Χρήστου Κυριακίδη. Φανερά συγκινημένος ο πατέρας του, μίλησε στα «Χ»


Με ενθουσιασμό συμμετείχαν για μια ακόμη φορά, στον καθαρισμό του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας που διοργανώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Δράμας. Η δράση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου Χρήστου Κυριακίδη, επί της αντιδημαρχίας του οποίου ξεκίνησαν οι συγκεκριμένες δράσεις.
Πέρα από τον ουσιαστικό χαρακτήρα της δράσης, υπήρχε και έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Παρών ήταν και ο πατέρας του πρόωρα χαμένου αντιδημάρχου, ο κύριος Νίκος Κυριακίδης, ο οποίος φανερά συγκινημένος, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για τη συγκεκριμένη δράση που έγινε προς τιμή του παιδιού του, είπε ότι πρόκειται για μεγάλη τιμή, προσθέτοντας ότι ο αείμνηστος είχε δώσει μεγάλο μέρος του εαυτού του στην υπηρεσία καθαριότητας που είχε αναλάβει και για τον λόγο αυτό ο κόσμος συνεχίζει και σήμερα να εκτιμά την προσφορά του. «Λείπει όχι μόνο από εμάς, την οικογένειά του, αλλά και από την τοπική κοινωνία που τον εκτιμούσε και τον αγαπούσε» τόνισε ο κ. Νίκος Κυριακίδης.
Στη δράση που έγινε στη μνήμη του Χρήστου Κυριακίδη παρών ήταν και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μικροχωρίου κ. Ισαάκ Ζορπίδης, ο οποίος δήλωσε στα «Χ» ότι η δράση που έγινε στη μνήμη του αντιδημάρχου ήταν ιδιαίτερα τιμητική και προσέθεσε: «O Χρήστος ήταν ένα παιδί, γέννημα θρέμμα του Μικροχωρίου. Ένα παιδί που αγαπήθηκε γενικότερα και από την πόλη της Δράμας. Εμείς καμαρώναμε για τον Χρήστο σε όποια δράση και αν αναλάμβανε, καμαρώναμε για το ποιόν και την ποιότητά του ως άτομο. Δεν βρίσκεις σήμερα τόσο δραστήρια παιδιά με όνειρα για την πόλη και το χωριό τους. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η δράση καθαρισμού του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας που ξεκίνησε επί των ημερών του συνεχίζεται στη μνήμη του».
Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας κ. Αναστάσιος Σαλής, μιλώντας στα «Χ» για τη δράση καθαρισμού του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας είπε ότι: «Υλοποιούμε ένα μέρος του σχεδιασμού που είχαμε κάνει με τον Χρήστο Κυριακίδη, με τον οποίο είχαμε ετοιμάσει να υλοποιήσουμε πολλά πράγματα, που τώρα συνεχίζουμε με τον κ. Γιάννη Εφραιμίδη. Ένα από αυτά ήταν ο καθαρισμός της Αγίας Βαρβάρας. Η πρώτη φορά ήταν πριν τα Χριστούγεννα. Σήμερα όμως φέραμε όλο το σχολείο, ώστε να καλύψουμε όλη την περιοχή του πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Σε συνεργασία με τον κ. Εφραιμίδη θα προχωρήσουμε και στον καθαρισμό των άλλων χώρων που έχουμε υιοθετήσει ως σχολείο, όπως η περιοχή της Ανάπλασης και η περιοχή του Περιφερειακού στον Κορύλοβο».

Από αριστερά: ο κ. Ισ. Ζορπίδης, ο κ. Γ. Εφραιμίδης, ο κ. Αν. Σαλής και ο κ. Αλ. Ράδος

Για την ίδια πρωτοβουλία του καθαρισμού του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, μιλώντας στα «Χ», ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Εφραιμίδης, τόνισε ότι «Είναι μια σημαντική δράση που είχε ξεκινήσει να γίνεται από τον Χρήστο Κυριακίδη και την εκπαιδευτική κοινότητα. Εμείς συνεχίζουμε αυτό το σκεπτικό με την ίδια ζέση. Εύχομαι να βρει μιμητές. Η υπηρεσία καθαριότητας δηλώνει παρόν σε οποιαδήποτε τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες. Ήδη έχουν συσταθεί και άλλες ομάδες ιδιωτών οι οποίες θέλουν να βοηθήσουν στην καθαριότητα της πόλης. Εμάς αυτό μας ευχαριστεί και μας δίνει περισσότερη δύναμη και κουράγιο. Για να έχουμε μια καθαρή πόλη τα πάντα ξεκινούν από εμάς τους ίδιους. Αυτή η πρωτοβουλία σήμερα ξεκινά από ένα σχολείο. Τα παιδιά είναι ο προπομπός μιας μεγάλης αλλαγής. Να συνειδητοποιήσουμε όλοι εμείς οι πολίτες πως πρέπει να συμπεριφερθούμε».
Μιλώντας στα «Χ» ο σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας κ. Αλέξανδρος Ράδος, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στους μαθητές του σχολείου και τους εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση που έγινε προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του Χρήστου Κυριακίδη που πίστευε βαθιά στον εθελοντισμό και γι’ αυτό ενδιαφέρθηκε να κινητοποιήσει τους νέους αυτής της πόλης αλλά και τους μεγαλύτερους με εθελοντικές δράσεις όπως η συγκεκριμένη. «Αυτές οι δράσεις θα πρέπει να συνεχιστούν. Είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη αυτού του φίλου, συνεργάτη και πολιτικού».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μνήμη του Χρήστου Κυριακίδη και ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην τοπική κοινωνία, τρεις πολίτες και συγκεκριμένα ο Χριστόφορος Κυριακίδης, ο Παναγιώτης Γκλαβόπουλος και ο Τρυφών Σανοζίδης με τον προσωπικό τους εξοπλισμό συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση και προσέφεραν εθελοντική εργασία καθαρίζοντας τον πυθμένα της λίμνης της Αγίας Βαρβάρας.

Ο Χριστόφορος Κυριακίδης, ο Παναγιώτης Γκλαβόπουλος και ο Τρύφων Σανοζίδης καθάρισαν τον πυθμένα της Αγίας Βαρβάρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ