«Δίνω αίμα για το αίμα που χάθηκε»

0
1107

– Τριήμερη αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Δράμας από σήμερα
– Μιλάει στα «Χ» για την πρωτοβουλία η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων


 

Στο πλαίσιο της δράσης «Δίνω αίμα για το αίμα που χάθηκε» η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος διοργανώνουν εθελοντικές αιμοδοσίες στη μνήμη των γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου. Από σήμερα 28 Ιουνίου και για το επόμενο τριήμερο μέχρι 30 Ιουνίου, ανάλογη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο της Δράμας στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, η κα Στέλλα Χατζημιχαηλίδου, πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος ανέφερε: «Συνήθως την αιμοδοσία την κάναμε μόνο τον Μάιο, στο πλαίσιο της επετείου της Ποντιακής Γενοκτονίας, ωστόσο λόγω των αυξημένων αναγκών σε αίμα, αποφασίσαμε να κάνουμε αιμοδοσίες όλο το καλοκαίρι και να γίνουν σε κάθε περιφέρεια της ΠΟΕ έναν συγκεκριμένο μήνα του καλοκαιριού. Στην Ανατολική Μακεδονία θα γίνουν αιμοδοσίες το μήνα Ιούνιο. Ανάλογες πρωτοβουλίες λήφθηκαν και τις προηγούμενες χρονιές με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η περιφέρειά μας είχε πάντα μεγάλο αριθμό εθελοντών. Ακόμη και φέτος που κάνουμε τις αιμοδοσίες ένα μήνα μετά, έχουμε επίσης μέχρι στιγμής πολύ μεγάλο αριθμό φιαλών αίματος. Έχουν ήδη γίνει αιμοδοσίες σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη που πήγαν πολύ καλά και ακολουθεί η Δράμα και η Καβάλα όπου θα γίνει η τελευταία αιμοδοσία την 1η Ιουλίου. Οι αιμοδοσίες αυτές είναι φόρος τιμής για το αίμα που χάθηκε στον Πόντο. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τα θύματα της Ποντιακής Γενοκοτονίας από το να φροντίσουμε εμείς σήμερα να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Βέβαια πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι αιμοδοσίες αυτές δεν αφορούν μόνο τους Ποντίους. Πρόκειται για ένα πανανθρώπινο ζήτημα. Η Γενοκτονία είναι η αφορμή για αυτές τις πρωτοβουλίες. Το κυρίαρχο θέμα είναι να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε μέσα από τη συγκέντρωση φιαλών αίματος».
Όπως είπε η κα Χατζημιχαηλίδου, η περιφέρειά μας είναι αυτή τη στιγμή πρώτη σε αυτές τις αιμοδοσίες σε αριθμό φιαλών. Φέτος και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 90 φιάλες αίματος και η εκτίμηση είναι ότι θα συγκεντρωθούν άλλες τόσες στις αιμοδοσίες που ακολουθούν. «Εμείς καλούμε όλο τον κόσμο να δώσει αίμα και αν οποιοσδήποτε σύλλογος ενδιαφέρεται να οργανώσουμε μαζί και άλλη αιμοδοσία, τα τηλέφωνά μας είναι στη διάθεσή του. Είναι γεγονός ότι ο κόσμος στην περιοχή μας είναι ευαισθητοποιημένος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με εθελοντικές δράσεις και όχι μόνο σε θέματα αιμοδοσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τέλος όπως είπε η κα Χατζημιχαηλίδου, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα γίνει από σήμερα Τετάρτη στο Νοσοκομείο Δράμας, θα πρέπει πρώτα να κλείσουν ραντεβού στο τμήμα αιμοδοσίας, σύμφωνα με ενημέρωση που υπήρξε από το Νοσοκομείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!