Διοργανώθηκε για 4η χρονιά το «Καλάθι της Αγάπης»

1
1152

Η νεολαία του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων της περιοχής μας συγκέντρωσε τρόφιμα και τα παρέδωσε στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας


Επιτυχημένη ήταν η συγκέντρωση τροφίμων από τα ποντιακά σωματεία της περιφέρειάς μας με τίτλο «Το Καλάθι της Αγάπης» που αποφασίστηκε και διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες παραδόθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας.
Το «Καλάθι της Αγάπης» ή «Το Καλαθόπον» ήταν μια δράση, η οποία είχε καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό, προκειμένου να παρασχεθούν είδη προϊόντων πρώτης ανάγκης σε όλη την περιφέρεια. Για τέταρτη χρονιά, τα μέλη της Επιτροπής Νεολαίας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απευθύνθηκαν σε σωματεία-μέλη και συνέλεξαν τρόφιμα μακράς διάρκειας αλλά και άμεσης κατανάλωσης, με τη βοήθεια των μελών και του ευρύτερου κοινού της Περιφέρειας. Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Ν. συνέλεξαν τα τρόφιμα από τα σημεία συγκέντρωσης ανά την περιφέρεια, και μαζί με εκπροσώπους του Σ.Πο.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα έθεσαν στην διάθεση της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας.
Εκεί έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και για θέματα της επικαιρότητας, ανταλλάχθηκαν ευχές για δημιουργική συνεργασία με τον νέο Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεο, ενώ συζητήθηκαν και ιδέες για μελλοντικά σχέδια και πιθανές δράσεις. Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας ευχαρίστησε μάλιστα από καρδιάς τα σωματεία – μέλη της περιφέρειας, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίηση της προσπάθειας αυτής.
Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνέλεξε τα τρόφιμα στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της εκκλησίας. Στη Δράμα το σημείο συγκέντρωσης των τροφίμων είχε οριστεί ο χώρος του συλλόγου Ποντίων Προαστίου Δράμας «Οι Αργοναύτες». Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για την πρωτοβουλία αυτή ο κ. Γρηγόρης Κεσαπίδης, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, είχε αποσαφηνίσει στην αρχή αυτής της προσπάθειας ότι η πρωτοβουλία αφορά κυρίως τη συγκέντρωση τροφίμων, τα οποία θα ενισχύσουν τα τραπέζια αγάπης των ιερών μητροπόλεων, πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε με επιτυχία και σε προηγούμενες χρονιές.
Με άξονα τα ποντιακά σωματεία, ξεδιπλώθηκε με τον τρόπο αυτό, για ακόμη μια χρονιά μια αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης με στόχο να στηρίξει μέσω της εκκλησίας συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε οικονομική αδυναμία. Από την άλλη πλευρά αναδείχθηκε επίσης ότι τα σωματεία και οι σύλλογοι είναι φορείς διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων και θεματοφύλακες της παράδοσης αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και πυλώνες κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης, όταν καλούνται να συνδράμουν σε προσπάθειες όπως αυτές.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!