Δίπλα στον αγώνα των υγειονομικών οι δικηγόροι της Δράμας

0
3220

Αναστάσιος Πούλιος στα «Χ»: «Ευελπιστώ να μην χρειαστεί στο μέλλον, αλλά θα είμαστε πάντα στο πλευρό των υγειονομικών αρχών και του νοσοκομείου»

Σταθερά δίπλα στον αγώνα των υγειονομικών και του ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας, από το πρώτο κύμα της υγειονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα, βρίσκεται ο Δικηγορικός Σύλλογος της Δράμας και ο πρόεδρός του κ. Αναστάσιος Πούλιος μέσα και από τις υπόλοιπες θεσμικές θέσεις που κατέχει.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Θεωρώ ότι η υγειονομική πολιτική είναι καθαρά θέμα δημοσίου, αλλά κάτω από τέτοιες συνθήκες που ζήσαμε και ζούμε όλοι μας, νομίζω ότι θα πρέπει ο καθένας να συμβάλλει στο μέτρο του εφικτού και των δυνατοτήτων του στην ενίσχυση των υγειονομικών δομών της περιοχής μας. Εμείς, ως Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, από τον Μάρτιο του 2020 σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου της Δράμας το προμηθεύσαμε με υγειονομικό υλικό, το οποίο εκείνη την περίοδο ήταν απαραίτητο. Ακολούθως, μαζί με τους δικηγορικούς συλλόγους Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ενισχύσαμε επίσης το Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης με ότι μας ζητήθηκε, δηλαδή έναν αναπνευστήρα αξίας 6500 ευρώ. Στη συνέχεια μέσω της συμμετοχής μας στη ΔΡΑΣΗ (το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Δράμας) προσφέραμε και πάλι υγειονομικό υλικό».
Όπως εξηγεί επίσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας, τον Νοέμβριο του 2020 υπέβαλλε αίτημα στο Νοσοκομείο της Δράμας για ενίσχυσή του κατά την περίοδο που δεχόταν μεγάλη πίεση και είχαν αρχίσει οι διακομιδές ασθενών ακόμη και σε νοσοκομεία της Αθήνας. Ο κ. Πούλιος απευθύνθηκε για τον λόγο αυτό, στη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και βέβαια η πρότασή του έγινε αποδεκτή από όλους. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, και της Ολομέλειας, κ. Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προσφέρθηκε προσωπικά να προσφέρει έναν φορητό αναπνευστήρα, αξίας 8.000 ευρώ, που δωρίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.
Παράλληλα μετά από πρόταση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου “Λογαριασμός Ενίσχυσης Δικηγόρων Επαρχιών” (Λ.Ε.Α.Δ.), στο οποίο ο ίδιος είναι Γενικός Γραμματέας, αποφασίστηκε η ενίσχυση τεσσάρων περιφερειακών νοσοκομείων μεταξύ των οποίων και το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας. Τα παραπάνω έγιναν με γνώση των αναγκών που υπάρχουν στο υγειονομικό σύστημα και με σταθερή επικοινωνία και άριστη συνεργασία με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας, κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου καθώς και τα στελέχη του Νοσοκομείου. Όπως επισημαίνει στα «Χ» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας: «Ευελπιστώ να μην χρειαστεί στο μέλλον, αλλά θα είμαστε πάντα στο πλευρό των υγειονομικών αρχών της περιοχής μας και βέβαια δίπλα στο Νοσοκομείο της Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ