Δίπλα στους συμβασιούχους του Κέντρου Φιλοξενίας της ΒΙΠΕ ο Δήμος Δράμας

Προχωρά σε κατάρτιση ψηφίσματος για την ανάγκη παράτασης των συμβάσεών τους

0
4306

Την έκδοση ψηφίσματος υπερ των εργαζομένων στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών της ΒΙΠΕ Δράμας που απασχολούνται στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα του τρίτου κύκλου, το οποίο αφορά στην ανανέωση της οκτάμηνης σύμβασης εργασίας τους εισηγήθηκε δια του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού κ. Μιχάλη Τάσσου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης η Δημοτική Αρχή.

Πρόκειται για 50 εργαζόμενους οι οποίοι όπως είπε ο κ. Τάσσου έχουν επιφορτισθεί σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την χώρα να παράσχουν μέσω της οκτάμηνης σύμβασης να παράσχουν υπηρεσίες σε ένα πολύ δύσκολο τομέα. Χαρακτήρισε εύλογο και δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων αλλά πρόσθεσε ότι ο Δήμος Δράμας δεν έχει την νομιμοποίηση να διαπιστώσει εάν πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παρόλα αυτά όπως είπε θα έπρεπε να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα συμπαράστασης στο αίτημα τους για χρονική παράταση των συμβάσεων εργασίας τους.
Ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη+Ζωή Κυριάκος Χαρακίδης είπε ότι σχετικά με το ψήφισμα θα πρέπει να προχωρήσει η σύγκλιση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα διαμορφώσει το κείμενο του ψηφίσματος το οποίο θα είναι κοινά αποδεκτό από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο επικεφαλής της παράταξης Project Δράμας 2020 κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης επεσήμανε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για την κατάρτιση του ψηφίσματος. Πρόσθεσε ακόμη ότι σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους του τρίτου κύκλου του προγράμματος, στους οποίους ανέπτυξε την θέση της δημοτικής του παράταξης ότι όσο δεν υπάρχει 4ος κύκλος του προγράμματος και εφόσον είναι αναγκαία η παρουσία των εργαζομένων στην δομή φιλοξενίας είναι καλό να υπάρξει παράταση την οποία όπως είπε, η κυβέρνηση έχει ήδη προαναγγείλει. Είπε επίσης ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος που ανήκουν στον δεύτερο κύκλο θα προσφύγουν στα δικαστήρια προκειμένου να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου…
Ο επικεφαλής της παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών κ. Στέργιος Ηλιόπουλος είπε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για την κατάθεση ψηφίσματος, συμπλήρωσε επίσης ότι η ανεργία αντιμετωπίζεται με την δημιουργία θέσεων σταθερής εργασίας και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους με κατεύθυνση την δημιουργία θέσεων σταθερής εργασίας για τους εργαζόμενους στη δομή φιλοξενίας. Τέλος στα οκτάμηνα και τις μισές ζωές είπε ο κ. Ηλιόπουλος.
Απο την πλευρά της Λαικής Συσπείρωσης ο επικεφαλής της Γιώργος Μήτρου είπε ότι πρωτεύων θέμα είναι η παράταση της σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί να υπάρξει ένα ομόφωνο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Επεσήμανε δε ότι πέρα από το ψήφισμα ο Δήμαρχος Δράμας θα πρέπει να πράξει τα δέοντα ώστε να να προχωρήσει η ανανέωση της σύμβασης.
Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκος είπε ότι το αίτημα των εργαζομένων με τους οποίους έχει ήδη συναντηθεί είναι δίκαιο και ότι η πρόταση της συγκρότησης διαπαραταξιακής επιτροπής για την κατάρτιση ψηφίσματος στήριξης των εργαζομένων τον βρίσκει σύμφωνο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ