Διπλή πρωτοβουλία για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από Δήμο Δράμας και Π.Ε. Δράμας

0
162

Στόχος να στηριχθούν οι σεισμόπληκτοι σε Τουρκία και Συρία


Σε συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προχωρά τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας όπως και οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και ο Δήμος Δράμας, μετά τα δυσάρεστα γεγονότα με τους καταστροφικούς σεισμούς στην γειτονική Τουρκία και την Συρία.
Μιλώντας χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ δήλωσε ότι: «O Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος προχώρησε στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σκοπό τη βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία. Στη Δράμα αποφασίσαμε η συγκέντρωση να γίνεται στο φουαγιέ του διοικητηρίου. Υπάρχουν συγκεκριμένοι υπάλληλοι που συγκεντρώνουν αυτά τα υλικά. Σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στις εισόδους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, τόσο από την πλευρά του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών όσο και από την πλευρά του Πάρκου των Γλυπτών. Τα είδη πρώτης ανάγκης που είναι προς συγκέντρωση είναι: Γάζες, επίδεσμοι, βρεφικές πάνες, σκούφοι, γάντια, ζεστά ρούχα, κουβέρτες, κονσέρβες και βρεφικές κρέμες. Η συγκέντρωση θα μπορεί να γίνεται τόσο τις πρωινές ώρες όσο και τα απογεύματα, δηλαδή από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα».
Όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, μόλις συγκεντρωθούν κάποιες ικανοποιητικές ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας, ενδεχομένως και με άλλους φορείς που έχουν οργανώσει τέτοιες πρωτοβουλίες, θα υπάρξει ένας συντονισμός. Η βοήθεια θα συγκεντρώνεται στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή και από εκεί θα αποστέλλονται προς τις πληγείσες περιοχές.
Πρωτοβουλία για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας είναι σε εξέλιξη και από τον Δήμο Δράμας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι όσοι επιθυμούν, μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές. Οι πολίτες των δύο χωρών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, έχουν ανάγκη από τα εξής είδη: Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας, γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.), είδη ατομικής υγιεινής, ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.) Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας που γίνεται στο Δημαρχείο άρχισε από χθες 8 Φεβρουαρίου και θα διεξάγεται έως και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 (από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα).
Μιλώντας για τις καταστροφές από τους σεισμούς στην Τουρκία χθες ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, είπε ότι: «Στη γειτονική χώρα υπάρχει πλέον μια τραγική κατάσταση που τη βλέπουμε όλοι μας στα μέσα ενημέρωσης. Για εμάς πάνω από όλα υπάρχει η ανθρωπιά. Το δικαίωμα μιας περιοχής που πλήττεται να στηρίζεται από μια άλλη. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε εδώ στο Δήμο της Δράμας να καλέσουμε όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους και να στείλουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς στη γείτονα χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ