Δολιοφθορά από αγνώστους στο Γυμνάσιο Δοξάτου

0
4944

– Κατέστρεψαν τις κλειδαριές με σύρματα και «καλάι» για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες
– Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σύντομα και δεν χάθηκαν ώρες μαθήματος

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του Λυκείου Δοξάτου έγινε στόχος βανδαλισμού. Οι κλειδαριές στις πόρτες τού αύλειου χώρου των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων κακοποιήθηκαν από αγνώστους, δύο φορές στο διάστημα από τις 17 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.
Το πρωί της περασμένης Τρίτης οι καθηγητές που προσήλθαν στο σχολικό συγκρότημα διαπίστωσαν ότι κάποιοι τοποθέτησαν σύρματα και “καλάι” στην κλειδαριά της σχολικής εξώπορτας προκειμένου να την αχρηστεύσουν, με αποτέλεσμα η είσοδος στο σχολείο να είναι αδύνατη. Προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, κλήθηκαν ειδικοί επαγγελματίες να ανοίξουν την πόρτα ώστε να επιτρέψουν την είσοδο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς προκειμένου να γίνουν τα μαθήματα. Τελικώς, παρά τον βανδαλισμό, τα μαθήματα έγιναν στην ώρα τους καθώς η επιχείρηση αποκατάστασης ήταν άμεση και εκ του αποτελέσματος επιτυχής.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χριστίνα Βαμβούρη είπε: «Στις αρχές της εβδομάδας, δυστυχώς, για δεύτερη φορά,, παιδιά που δεν γνωρίζουμε, πιθανολογούμε ότι ήταν μαθητές χωρίς όμως να μπορούμε να το αποδείξουμε, τοποθέτησαν στις κλειδαριές του σχολείου καλάι με φλόγιστρο. Το αποτέλεσμα ήταν την περασμένη Τρίτη να χαλάσουν οι κλειδαριές. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και μερικές ημέρες νωρίτερα. Ενημερώθηκε άμεσα ο Δήμαρχος Δοξάτου όπως και το Αστυνομικό Τμήμα του Δοξάτου, που ενημέρωσε ότι θα αυξήσει τις περιπολίες. Το περιστατικό υπολογίζουμε ότι έγινε το βράδυ της προηγούμενης ημέρας. Κλήθηκε άμεσα κλειδαράς προκειμένου να ανοίξει τις πόρτες του σχολείου όπως και έγινε. Ανάλογο περιστατικό είχε γίνει και πέρσι».
Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δοξάτου κ. Ιωάννης Χατζηπροδρόμου ανέφερε στα «Χ» ότι «οι άγνωστοι τοποθέτησαν στον μύλο της κλειδαριάς της πόρτας του σχολείου, σύρματα και καλάι. Με κάποιο τρόπο μπήκαν μέσα στον αύλειο χώρο και κόλλησαν τις κλειδαριές με ηλεκτροκόληση από την εσωτερική πλευρά του σχολείου. Ο βανδαλισμός έγινε μόνο στην πόρτα του σχολείου και δεν υπήρξαν άλλες ζημιές. Προφανώς η ενέργεια αυτή έγινε για να μην γίνει μάθημα. Κάτι παρόμοιο έγινε και μια εβδομάδα πριν από αυτό το περιστατικό».
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ», οι άγνωστοι έκαναν ζημιά την πρώτη φορά στους κυλίνδρους της κλειδαριάς της εξώπορτας του σχολείου, με σύρμα κόλλες και “καλάι” ενώ το περιστατικό στις κλειδαριές της εξώπορτας του σχολείου επαναλήφθηκε λίγες ημέρες μετά και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Τη δεύτερη φορά χρησιμοποιήθηκε από την εσωτερική πλευρά της πόρτας και ηλεκτροκόληση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ίδιο σημείο ανοίχτηκε από αγνώστους και ένα κυτίο της ΔΕΗ με πιθανό στόχο να κοπεί η ηλεκτροδότηση προς το σχολείο.
Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Νομού Δράμας, κ. Κώστα Ευμοιρίδη: «ζημιές αυτής της μορφής γίνονται και σε άλλες σχολικές μονάδες κατά διαστήματα, συνήθως για λόγους κακώς ευνοούμενων εντυπώσεων από παιδιά. Είναι σαφώς λιγότερες οι περιπτώσεις που αφορούν σοβαρότερα περιστατικά όπως διαρρήξεις ή συναφείς ενέργειες» σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!