Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Δράμας

0
2498

Πολύπλευρη η κοινωνική προσφορά της Raycap

Σε μια ακόμη κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας και στήριξης στην τοπική κοινωνία προχώρησε η Raycap δωρίζοντας απαραίτητο εξοπλισμό στο Κέντρο Υγείας Δράμας. Στην αποδοχή της δωρεάς που είναι τυπικό μέρος της διαδικασίας προχώρησε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια
Μακεδονίας Θράκης, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει το Κέντρο Υγείας Δράμας. Η δωρεά του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της εταιρείας είναι συνολικής αξίας 23.746,00 και σκοπό έχει να καλυφθούν οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας Δράμας λόγω της πανδημίας.
Η δωρεά περιλαμβάνει έναν Υπερηχοτομογράφο, που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση σημείων του ανθρώπινου σώματος με υπερήχους. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός βοηθά στη διάγνωση καρδιακών προβλημάτων. Επίσης στη δωρεά περιλαμβάνεται σύστημα ασύρματης δοκιμασίας κόπωσης και συσκευή μέτρησης ΑΒΙ.
Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι η κοινωνική προσφορά της διεθνούς εταιρείας που έχει τη βάση της στη Δράμα είναι πολύπλευρη. Μόνο στο διάστημα των τελευταίων μηνών η Raycap έχει
προχωρήσει σε δωρεά 3000 προστατευτικών προσωπίδων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, σε δωρεά συστήματος ανάλυσης Holter με late pontentials στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, στη δωρεά του ίδιου εξοπλισμού για την ενίσχυση της καρδιολογικής κλινικής του Γ. Γεννηματάς των Αθηνών. Επίσης προχώρησε στη χορήγηση 200 προστατευτικών προσωπίδων στο ΓΝ Καρδίτσας, 500 προστατευτικών προσωπίδων για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Λάρισας, 3.000 προστατευτικών προσωπίδων προς της σχολή Επιστημών Υγείας που κατανεμήθηκαν στην Ιατρική Σχολή και στα Τμήματα Οδοντιατρικής και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, στη δωρεά 200 Ασπίδων Προστασίας Προσώπου 3d printed στο Νοσοκομείο της Δράμας κ.ο.κ.
Είναι επίσης, η ίδια εταιρεία που όπως έγινε γνωστό την άνοιξη του 2019 είχε δωρίσει 28 εξωτερικούς απινιδωτές στο Δήμο της Δράμας, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε διάφορα δημόσια σημεία στα διοικητικά όρια του δήμου, κάνοντας την πόλη και τις κοινότητες της μια απο τις πληρέστερες περιοχές σε ύπαρξη εξωτερικών απινιδωτών στην Ελλάδα, σε επίπεδο αναλογίας πληθυσμού. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Καρδιολογικής Εταιρείας Ελλάδος και με την καθοδήγηση του Δραμινού καθηγητή καρδιολογίας κ. Κωνσταντίνου Αθ. Γκατζούλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ