Δωρεάν γεύματα σε σχολεία της Δράμας

0
1911

Για πρώτη φορά μπαίνει ο Νομός Δράμας στο πρόγραμμα δωρεάν σχολικών γευμάτων.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιθανότατα από τη Δευτέρα και αφορά 1075 μαθητές.

Το πιθανότερο είναι ότι από την Δευτέρα 9 Μαρτίου θα αρχίσουν να διανέμονται σχολικά γεύματα σε 10 περίπου σχολικές μονάδες της Δράμας και σε 1075 μαθητές περίπου, οι οποίοι θα είναι δικαιούχοι με βάση συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια, σύμφωνα με όσα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Ανδρέας Σαλπιγγίδης.

Παρότι το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς είναι μικρό, περίπου 3,5 μήνες, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που θα παρέχονται σχολικά γεύματα σε σχολικές μονάδες της Δράμας κάτι που αναμφισβήτητα αποτελεί θετική εξέλιξη. Η καθυστέρηση που παρουσιάστηκε είναι διότι από τον Σεπτέμβριο του 2019 που πραγματοποιήθηκε ο σχετικός διαγωνισμός για το έργο της σίτισης των μαθητών, στο πλαίσιο του θεσμού των σχολικών γευμάτων, μεσολάβησαν δυο φορές ενστάσεις των ενδιαφερομένων για την θέση του αναδόχου. Τελικώς μετά από την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής και χρονοβόρας διαδικασίας το έργο της σίτισης στις σχολικές μονάδες της Δράμας ανέλαβε μια δραμινή επιχείρηση.
“Τα γραφειοκρατικά προβλήματα ξεπεράστηκαν και κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα 9 Μαρτίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα δωρεάν σχολικών γευμάτων σε 11 σχολικές μονάδες της Δράμας σε όλους τους δήμους της ΠΕ Δράμας πλην του Δήμου Νευροκοπίου” είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Η εξαίρεση των σχολείων του Δήμου Νευροκοπίου οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε όριο διάθεσης των δωρεάν σχολικών γευμάτων σε περίπου 1075 μαθητές σε ένα σύνολο περίπου 5000 μαθητών. Κατά συνέπεια όπως είπε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, θα έπρεπε να γίνει η συγκεκριμένη επιλογή. Η πρόταση των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έγινε μετά από επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων και σταθμίζοντας τα δεδομένα που υπάρχουν και αφορούν τα οικονομικά στοιχεία των μαθητών.
Όπως εξήγησε, επίσης, ο κ. Ανδρέας Σαλπιγγίδης, την Τετάρτη 4 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους διευθυντές των 11 σχολείων στα οποία θα αρχίσουν να διατίθενται τα δωρεάν σχολικά γεύματα και τον επιχειρηματία που έχει αναλάβει το έργο της σίτισης των μαθητών προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες με στόχο την Δευτέρα 9 Μαρτίου, να ξεκινήσει το πρόγραμμα.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Σαλπιγγίδης η διαβεβαίωση που υπάρχει είναι πως από την επόμενη χρονιά ο αριθμός των δικαιούχων μαθητών θα αυξηθεί όπως και ο αριθμός των σχολικών μονάδων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν σχολικών γευμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Mε απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Σοφίας Ζαχαράκη, που υπεγράφη στις 9 Αυγούστου και αφορούσε την επέκταση του προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2019-2020 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα 1227 νέα σχολεία, ανάμεσα στα οποία και οι παρακάτω σχολικές μονάδες της Δράμας: το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Αμισού, το Δημοτικό Σχολείο Αδριανής Νικηφόρου, το Δημοτικό Σχολείο Φωτολίβους, το Δημοτικό Σχολείο Κυργίων και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ