Δώρισε περισσότερα από 4000 βιβλία στην Δημόσια Βιβλιοθήκη της Δράμας

Ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές της Δημόσιας Βιβλιοθήκης ο κ. Αριστοτέλης Δασκάλου μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ

0
5566

Περισσότερα από 4000 βιβλία, 7500 dvd, cd και δίσκους βινυλίου όπως και μεγάλο αριθμό λογοτεχνικών και ιστορικών περιοδικών έχει δωρίσει στην Δημόσια Βιβλιοθήκη της Δράμας ο κύριος Αριστοτέλης Δασκάλου που είναι ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές της. Η πρωτοβουλία του κυρίου Δασκάλου άρχισε από την δεκαετία του ’90 όταν ακόμη η βιβλιοθήκη στεγαζόταν σε άλλο κτίριο όπως σημειώνει ο ίδιος στα ΧΡΟΝΙΚΑ. Η προσφορά αυτή έγινε σταδιακά. Αρχικά δωρίστηκαν περίπου 2500 βιβλία και στην συνέχεια ακολούθησαν και τα υπόλοιπα.

Ο κ. Δασκάλου που έχει κάνει και άλλες δωρεές αλλά δεν θέλει να αναφέρεται σε αυτές εξηγεί ότι πρόκειται για βιβλία που προέρχονται από την δική του βιβλιοθήκη, τα οποία ήθελε να δωρίσει στην Δημόσια Βιβλιοθήκη της Δράμας για να εμπλουτιστεί περισσότερο το υλικό της.
Ο ίδιος εξομολογείται ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο η ιστορία και δηλώνει φίλος του τρίτου ορόφου της βιβλιοθήκης όπου υπάρχουν περισσότερα από 1500 ιστορικά βιβλία τα οποία περιγράφουν τα γεγονότα της εποχής στην οποία αναφέρονται ξεκινώντας από το 1909 περίπου. Τα βιβλία βέβαια που έχει δωρίσει στην βιβλιοθήκη της Δράμας και τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση στο σύνολό τους δεν είναι μόνο ιστορικά.
Ο κ. Δασκάλου που νοιώθει δραμινός, κατάγεται από την Καβάλα και είναι γεννημένος το 1933. Διορίστηκε ως δάσκαλος στην Δράμα το 1958 και μετέπειτα διετέλεσε σχολικός σύμβουλος, δηλώνει και σήμερα φίλος του βιβλίου και εξηγεί ότι εξακολουθεί να αγοράζει βιβλία. Προτείνει δε στους δραμινούς να επισκέπτονται συχνά την Δημόσια Βιβλιοθήκη εφόσον λειτουργεί και ως δανειστική.
Ο ίδιος σημειώνει ότι δυστυχώς ο Έλληνας δεν διαβάζει. Θα έπρεπε όπως εξηγεί οι έλληνες να γνωρίζουν τουλάχιστον την ιστορία της πατρίδας μας. “Η γενιά μου έζησε τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, την κατοχή, την αντίσταση και τον εμφύλιο. Εμείς τα ζήσαμε, αλλά θα πρέπει να τα γνωρίζουν και οι υπόλοιποι. Ένας καλός τρόπος είναι μέσα από τα βιβλία” μας εξηγεί.
Στην διάρκεια των 51 χρόνων λειτουργίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας υπήρξαν και υπάρχουν, άνθρωποι του πνεύματος και μη, απλοί χρήστες και αναγνώστες της, που με την γενναιοδωρία τους έχουν συμβάλλει στον εμπλουτισμό της συλλογής της. Ανάμεσα σε αυτούς είναι όλοι οι δραμινοί συγγραφείς αλλά και πολλοί απλοί χρήστες και συγγραφείς από όλη την Ελλάδα που στέλνουν τα πνευματικά τους παιδιά για τον εμπλουτισμό της συλλογής της βιβλιοθήκης όπως κάνει γνωστό σε σημείωμά της η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Δράμας αναφορικά με τους δωρητές της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ