Δώρο ζωής σε Δραμινή από τον Ιάσονα

0
2315
Μεταμόσχευση νεφρού σε Δραμινή

Χάρισε ζωή σε 6 ασθενείς μέσω της δωρεάς οργάνων η οικογένειά του 23χρονου που έπεσε θύμα τροχαίου έξω από τη Bουλή

Σε πράξη αγάπης και πραγματική προσφορά ζωής εξελίχθηκε το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα  που έπεσε θύμα τροχαίου έξω από τη Βουλή πριν από μια εβδομάδα. Σε γυναίκα ασθενή, 55 ετών από τη Δράμα έκανε δώρο ζωής η οικογένειά του με τη δωρεά οργάνων που αποφάσισε καθώς και σε άλλους πέντε ασθενείς. Στους ασθενείς αυτούς δόθηκε η καρδιά, το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι νεφροί, οι κερατοειδείς, ακόμα και το δέρμα προς εγκαυματίες. Όπως είναι γνωστό, ο άτυχος 23χρόνος χτυπήθηκε από όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή και η οικογένειά του αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων.

Πρόκειται για μια πράξη πραγματικού μεγαλείου ψυχής από την οικογένεια του Ιάσονα η οποία έδωσε προοπτική ζωής σε 6 ασθενείς παρά την τραγικότητα των στιγμών που βίωσε. Οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης νεφρού πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς σε επέμβαση που έγινε, όπως αναφέρουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες των «Χ», σε γυναίκα ασθενή, 55 ετών από τη Δράμα όπως και σε 57χρονη γυναίκα από τη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: «Με την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων, εργαστηρίων και κλινικών, μέσα από ειδικά και αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας στην covid-19 εποχή, οι μεταμοσχεύσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», συνεχίζουν το έργο τους στον αγώνα για ζωή. Δύο συνάνθρωποί μας, 57 και 55 χρονών, με 10 χρόνια μέσο χρόνο αιμοκάθαρσης και αναμονής για το πολυπόθητο δώρο, υποβλήθηκαν επιτυχώς σε νεφρική μεταμόσχευση στις 17 Μαρτίου 2021 στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων  Α.Π.Θ., του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο». Η υπέρβαση της οικογένειας του 23χρονου Ιάσονα μετουσίωσε τον πρόωρο και τραγικό χαμό του, σε πράξη αγάπης και προσφοράς χαρίζοντας την ελπίδα για μια νέα ζωή σε τόσους συνανθρώπους μας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ., έχει να επιδείξει από την ίδρυση της πλούσιο κλινικό και ερευνητικό έργο στη νεφρική μεταμόσχευση των ενηλίκων (1.695 μεταμοσχεύσεις), ενώ παραμένει το πιο ενεργό κέντρο στη μεταμόσχευση ήπατος (628 μεταμοσχεύσεις), στις παιδιατρικές νεφρικές μεταμοσχεύσεις (190 μεταμοσχεύσεις) και στη μεταμόσχευση παγκρέατος, στον ελληνικό χώρο. Η Διοίκηση του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» εκφράζει στην οικογένεια του δότη τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και ταυτόχρονα την ευχαριστεί για την μεγάλη αυτή υπέρβαση. Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνετέλεσαν να στηθεί αυτή η πολύτιμη γέφυρα ζωής».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ