Οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στον Δήμο Προσοτσάνης για το 2021

0
3747
Προσλήψεις Δήμος Προσοτσάνης

Θα προσληφθούν 5 άτομα με οκτάμηνες συμβάσεις στην υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού

Τον προγραμματισμό προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού για το έτος 2021 αποφάσισε κατά την συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Προσοτσάνης. Συγκεκριμένα αποφάσισε την πρόσληψη 5 ατόμων με σύμβαση μίσθωσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, θα προσληφθούν 2 άτομα (ΠΕ) Πολιτικών Μηχανικών για χρονικό διάστημα απασχόλησης 8 μηνών. Ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η πρόσληψη του προσωπικού αυτού είναι ότι οι υπάρχοντες υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας απασχολούνται με άλλα καθήκοντα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της τεχνικής υπηρεσίας και δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης αναγκών που αφορούν καθήκοντα έκδοσης οικοδομικών αδειών και σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων. Επιπρόσθετα υπάρχει ανάγκη τοπογραφικής αποτύπωσης του υφιστάμενου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στους οικισμούς του Δήμου Προσοτσάνης καθώς ο Δήμος Προσοτσάνης συχνά γίνεται δέκτης αιτημάτων για επεκτάσεις δικτύων Φωτισμού Οδών Πόλεων (ΦΟΠ). Η αποτύπωση του δικτύου θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη ανταποδοτική λειτουργία του προς τους πολίτες.

Παράλληλα, θα προσληφθούν 3 άτομα (ΥΕ) Συνοδοί Απορριμματοφόρων, για χρονικό διάστημα απασχόλησης 8 μηνών. Οι λόγοι για τους οποίους απαιτείται η πρόσληψη του προσωπικού αυτού είναι καταρχάς η κάλυψη των αναγκών της αποκομιδής των απορριμμάτων, με τη λειτουργία επιπρόσθετα ξεχωριστού δικτύου ανακύκλωσης (μπλε κάδος με κίτρινο καπάκι για την αποκομιδή μόνον χαρτιού/χαρτονιού μιας και ο Δ. Προσοτσάνης παρέλαβε 29 κάδους), αλλά και η κάλυψη θέσης για τη χρήση του καδοπλυντηρίου που έχει προμηθευτεί ο δήμος όπως και η αντιμετώπιση τόσο των απρόβλεπτων καταστάσεων (π.χ. αναρρωτικές άδειες) όσο και των κανονικών αδειών.

Στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Προσοτσάνης, μειοψηφήσαν οι κ.κ. Μιχάλης Ηλιάδης και Αθανάσιος Ντεμίρης που ψήφισαν αρνητικά καταθέτοντας την παρακάτω κοινή παρατήρηση: «Ψηφίζω ΝΑΙ στην πρόσληψη δύο τεχνικών (Πολιτικών Μηχανικών) και ΟΧΙ στην πρόσληψη 3 ατόμων στην καθαριότητα. Βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα της νέας χρονιάς και ήδη έχουν προσληφθεί ως έκτακτο προσωπικό 31 άτομα και με τους 5 που προτείνονται τώρα φτάνουν τα 36 άτομα. Σ’αυτά πρέπει να προστεθούν τα 30 άτομα της κοινωνικής εργασίας και επιπλέον το μόνιμο προσωπικό. Το προσωπικό που προσλαμβάνετε είναι υπεράριθμο και οι περισσότεροι αχρείαστοι. Οι προσλήψεις γίνονται χωρίς να χρησιμοποιούνται κάποια αξιοκρατικά κριτήρια, είναι προσλήψεις ρουσφετολογικές και προσλήψεις ημετέρων από τους οποίους οι περισσότεροι υποαπασχολούνται. Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην πρόσληψη δύο τεχνικών (Πολιτικών Μηχανικών). Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητοι, σύμφωνα με την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας και ΟΧΙ στην πρόσληψη 3 ατόμων στην καθαριότητα».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ