Δώστε λύση στα προβλήματα της οδού Παλαιολόγου

0
3146

Τα οξυμένα προβλήματα της άναρχης κατάστασης στο κέντρο της πόλης επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος του Project κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος.

Πολλά προβλήματα μετακίνησης και προσβασιμότητας στην οδό Παλαιολόγου επεσήμανε στην συζήτηση των προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Project Δράμα 2020” κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος. Κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο για την κυκλοφορία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν αμαξίδια, καθώς στην ίδια οδό τα σταθμευμένα οχήματα φράζουν συνεχώς τα πεζοδρόμια.
Η εικόνα των χρηστών αμαξιδίων που κυκλοφορούν στην άσφαλτο είναι δραματική αφού ο χώρος στα πεζοδρόμια δεν είναι επαρκής για την κίνησή τους, όπως είπε.
Στην ίδια οδό, το άναρχο παρκάρισμα παρεμποδίζει τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν εκεί, σε μόνιμη βάση. Το ιδανικό θα ήταν στην οδό Παλαιολόγου να γίνουν νέα πεζοδρόμια ώστε να αναμορφωθεί και να αναδειχθεί. Ωστόσο, αυτό που θα μπορούσε να γίνει άμεσα είναι να τοποθετηθούν κώνοι που να εμποδίζουν την στάθμευση των ΙΧ στα πεζοδρόμια. Το πρόβλημα αυτό βρίσκεται στην επικαιρότητα τουλάχιστον από το 2015. Για τα προβλήματα στην οδό Παλαιολόγου έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 150 υπογραφές διαμαρτυρίας πολιτών ενώ και τα παράπονα των πολιτών που περνούν από τον συγκεκριμένο δρόμο είναι πολλά καθώς τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν οξύνθηκαν.
“Ο κόσμος είναι στα κάγκελα λόγω αυτών των προβλημάτων. Οι καταστηματάρχες, δεν μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες των καταστημάτων τους επειδή υπάρχουν σταθμευμένα ΙΧ. Η κατάσταση αυτή παρατηρείται έως τη συμβολή της οδού Παλαιολόγου με τη διασταύρωση των πέντε δρόμων. Ο Δήμος Δράμας πρέπει να παρέμβει. Πρόκειται για επαγγελματίες. Τα πράγματα τον τελευταίο καιρό δεν είναι ρόδινα για αυτούς και δεν θα πρέπει να πιέζονται και με προβλήματα τέτοιου είδους” σημείωσε ο κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος έχει κάνει αναφορές και σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια για την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης. Χαρακτηριστική ήταν προηγούμενη αναφορά του και για την παρόμοια κατάσταση που επικρατεί στην οδό Φωκίωνος που βρίσκεται πίσω από το Κέντρο Υγείας Δράμας. Παρκαρισμένα ΙΧ στα πεζοδρόμια, με τους πεζούς να κινούνται στο δρόμο με συνεχή κίνδυνο ατυχήματος από τα διερχόμενα ΙΧ. Η κατάσταση αυτή είναι το μόνιμο φόντο, μια εικόνα που παραπέμπει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις, όπου η τάξη και η ασφάλεια των διερχομένων μοιάζει να είναι σε δευτερεύουσα προτεραιότητα.
Η πραγματικότητα είναι ότι τέτοιες οι αναφορές, δείχνουν την αγωνία, όχι μόνο των δημοτικών συμβούλων, για τα προβλήματα που δημιουργούνται στο κέντρο της πόλης, αλλά και των ίδιων των κατοίκων και περισσότερο ακόμη των καταστηματαρχών.
Οι τελευταίοι, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της πρωτόγνωρης κατάστασης που διαμορφώθηκε με την υγειονομική κρίση προσπαθούν με δυσκολία να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους. Κατά συνέπεια προβλήματα όπως αυτά της οδού Παλαιολόγου και άλλων περιοχών του κέντρου γίνονται πολλές φορές η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης αλλά και της απογοήτευσης για τους επαγγελματίες και όχι μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ