Ταΐστρα αδέσποτων αγόρασε ο Δ. Δράμας χωρίς εγγύηση, που ήδη δεν λειτουργεί

0
4929

Παρθένα Κιόρτεβε: «Με τα 5000 ευρώ που κόστισε, θα είχαν γίνει 50 στειρώσεις αδέσποτων ζώων»

Ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας για την “εξαφάνιση” του μηχανήματος σίτισης των αδέσποτων ζώων, που είχε τοποθετηθεί πίσω από το κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων στην οδό Ηπείρου, κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Project Δράμα 2020 κα Παρθένα Κιόρτεβε.
Η συσκευή, όπως είπε, που κόστισε 5000 ευρώ και τοποθετήθηκε μια εβδομάδα πριν από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, είχε αγοραστεί τότε, αλλά εδώ και αρκετούς μήνες έχει απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο σημείο. Η κα Κιόρτεβε αναρωτήθηκε τι έγινε η συσκευή και επεσήμανε ότι η αγορά του μηχανήματος ήταν μια προεκλογική κίνηση εντυπωσιασμού, αφού, όπως είναι γνωστό, τα αδέσποτα του κέντρου φροντίζονται από τους φιλόζωους της πόλης εδώ και χρόνια. Η δημοτική σύμβουλος σημείωσε ότι το ποσό των 5000 ευρώ που δαπάνησε ο Δήμος Δράμας είναι σημαντικό και με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν 50 στειρώσεις αδέσποτων ζώων ή θα μπορούσαν να έχουν αποπαρασιτωθεί 300 αδέσποτα ζώα με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των ζώων. «Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να έχουν αγοραστεί 250 εμβόλια για τα αδέσποτα…».
Απαντώντας στο ίδιο θέμα ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και αρμόδιος για θέματα αδέσποτων
ζώων κ. Μιχάλης Μουρβετίδης είπε ότι η ταΐστρα αγοράστηκε τον Μάιο του 2018 και τοποθετήθηκε στα μέσα του 2019. Όπως εξήγησε, η ταΐστρα λειτούργησε για έξι μήνες, αλλά στη συνέχεια παρουσιάστηκε πρόβλημα στην λειτουργία της. Τότε, όπως εξήγησε, ο Δήμος Δράμας απευθύνθηκε στον αντιπρόσωπο του συστήματος που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη,
ο οποίος ζήτησε να αλλάξει η μπαταρία του μηχανήματος και παρότι έγιναν ενέργειες από τεχνίτες του Δήμου Δράμας, το μηχάνημα συνέχισε να μην λειτουργεί.
Ο κ. Μουρβετίδης είπε ότι ζήτησε από τον αντιπρόσωπο του μηχανήματος να επιστραφεί και να γίνει αλλαγή του. Τότε εισέπραξε την απάντηση ότι το μηχάνημα (η ταΐστρα) δεν έχει εγγύηση.
«Δυστυχώς δεν υπάρχει εγγύηση για την ταΐστρα ώστε να αντικατασταθεί. Την έχουμε απομακρύνει και έχει μεταφερθεί σε αποθήκη του Δήμου Δράμας» είπε ο κ. Μουρβετίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!