Χρυσή τομή για τη λαϊκή αγορά

0
3815

Αναμόρφωση της λαϊκής αγοράς στη 19ης Μαΐου και δεύτερη λαϊκή στη Χελμού θα προτείνει η Δημοτική Αρχή.
Στα μέσα Αυγούστου θα δημοσιοποιηθεί η πρόταση και θα τεθεί προς διαβούλευση.

Στην κατεύθυνση ταυτόχρονης διπλής λαϊκής αγοράς τόσο στην οδό 19ης Μαΐου όσο και στην οδό Χελμού θα κινείται η πρόταση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δράμας που θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα Αυγούστου. Την ίδια ώρα, η πρόταση θα περιλαμβάνει απαραίτητα την αναμόρφωση της λαϊκής αγοράς που θα παραμείνει στην οδό 19ης Μαΐου, ώστε να πάψουν να υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα που αφορούν την οργάνωση, την ασφάλεια των πολιτών, την πρόσβαση ασθενοφόρων κ.ο.κ.
Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί παράλληλα με τις προτάσεις που θα ζητηθεί να καταθέσουν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Το σκεπτικό είναι ότι η λαϊκή αγορά θα πρέπει να λειτουργήσει με βάση τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου δοκιμάζονται οικονομικά και έχουν ανάγκη από τη λειτουργία τουλάχιστον ενός τμήματός της λαϊκής στην οδό 19ης Μαΐου.
Αυτός τουλάχιστον, είναι ο άξονας της πρότασης που επεξεργάζεται η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Εφραιμίδης.
«Στόχος μας είναι κοντά στον Δεκαπενταύγουστο να δημοσιοποιήσουμε την πρότασή μας για το πρόβλημα του χώρου διεξαγωγής της λαϊκής. Η πρόταση θα λύσει, κατά την προσωπική μου άποψη, το πρόβλημα συνολικά, για τα επόμενα χρόνια. Περιμένουμε κάποια στοιχεία ακόμη, για να την καταθέσουμε. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η επίσημη συζήτηση στα αρμόδια όργανα του Δήμου Δράμας και την τοπική κοινωνία. Η συζήτηση δεν θα γίνει μόνο για τη δική μας πρόταση, αλλά συνολικά για τις προτάσεις που θα κατατεθούν, διότι ενδεχομένως κάποια άλλη παράταξη να καταθέσει κάτι διαφορετικό. Θα τα συζητήσουμε όλα για να καταλήξουμε στην τελική απόφαση. Η κάθε πρόταση θα τεθεί αρχικά στην Κοινότητα Δράμας, ακολούθως στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και έπειτα στο Δημοτικό Συμβούλιο», εξήγησε στα «Χ» ο κ. Εφραιμίδης.
Η τελική απόφαση για τον τρόπο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, καθώς επηρεάζει όλο σχεδόν τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Οι παράγοντες
αυτοί συνεκτιμήθηκαν για την πρόταση που τελικώς πρόκειται να καταθέσει προς συζήτηση η Δημοτική Αρχή. Η πρόταση θα έχει στοιχεία που βασίζονται στα δεδομένα της μετά κορωνοϊού εποχής, αλλά και στη διαπίστωση ότι ένα κομμάτι της λαϊκής θα πρέπει να παραμείνει στην 19ης Μαΐου, όχι όμως στην κατάσταση που λειτουργούσε μέχρι σήμερα,
σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών.
Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα συζητήθηκε και το θέμα της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων των επαγγελματιών
που κατέθεσαν σχετικά αιτήματα. Η απόφαση που αφορούσε στην έγκριση των σχετικών αιτημάτων, (συνολικά ήταν γύρω στα 20 μέχρι σήμερα), λήφθηκε κατά πλειοψηφία στην πρώτη, μετά από πολύ καιρό, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ