Πρόταση δημιουργίας Δημοτικού Θεάτρου

0
4495

Κατατέθηκε από τη δημοτική παράταξη Αυτοδιοίκηση Πολιτών και αφορά τον χώρο της καπναποθήκης, πίσω από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη.
Θετικός στην πρόταση δήλωσε ο Δήμαρχος Δράμας, Χρ. Μαμσάκος.

Νέα πρόταση για τη δημιουργία δημοτικού θεάτρου στην πλατεία «Χόεν Λόε», και συγκεκριμένα στην παλιά καπναποθήκη που βρίσκεται πίσω από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών».
Η πρόταση έρχεται να απαντήσει σε μια υπαρκτή ανάγκη για τη δημιουργία θεατρικής στέγης στην πόλη της Δράμας, αίτημα που έθεσαν, συν τοις άλλοις, και αρκετοί θεατρόφιλοι της Δράμας, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε πριν από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Ο κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, θύμισε ότι, όταν κάποιοι πολίτες της Δράμας είχαν θέσει το αίτημα για δημιουργία θεατρικής στέγης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όλες ανεξαιρέτως οι δημοτικές παρατάξεις είχαν συμφωνήσει ότι στην παρούσα δημοτική περίοδο θα μεριμνήσουν ώστε να δημιουργηθεί μια θεατρική στέγη. Όπως δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος «δυστυχώς, δεν τέθηκε κάτι σχετικό ούτε στον προϋπολογισμό ούτε και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Δράμας». Υπενθύμισε, ακόμη, ότι η παράταξή του είχε διοργανώσει ημερίδα, στην οποία είχε κατατεθεί η πρόταση να γίνει δημοτικό θέατρο απέναντι από το Δημοτικό Ωδείο της Δράμας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η σημερινή (δεύτερη) πρόταση που καταθέτει η παράταξή του αποτελεί μια ακόμη επιλογή για τη Δημοτική Αρχή.
Συγκεκριμένα, η τελευταία πρόταση της Αυτοδιοίκησης Πολιτών αφορά τη μετατροπή μιας παλιάς καπναποθήκης που βρίσκεται στην πλατεία Χόεν Λόε (πίσω από την Δημόσια Βιβλιοθήκη) σε αίθουσα θεάτρου. Σύμφωνα με την πρόταση, η χωρητικότητα αυτού του θεάτρου θα είναι διακοσίων θέσεων και προβλέπει ότι με την ανάπλαση του ΒΑΑ στην οδό 19ης Μαΐου, οι θέσεις στάθμευσης θα βρίσκονται σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από το θέατρο.
Η πρόταση περιλαμβάνει την κατασκευή ενός δημοτικού θεάτρου πέντε ορόφων, με αίθουσα αναμονής, δωμάτια ηθοποιών και αίθουσα πρόβας στον πρώτο όροφο και θεατρική σκηνή στον δεύτερο. Στους άλλους δύο ορόφους θα μπορέσουν να αναπτυχθούν οι θέσεις των θεατών, ενώ στον τέταρτο όροφο μπορεί να λειτουργήσει και θάλαμος ήχου, φωτισμού και προβολών.

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε, επίσης, ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και μια είσοδος από και προς τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, εάν βεβαίως συμφωνεί με την ιδέα.
«Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα δημοτικό θέατρο που δεν θα κοστίζει πολύ. Το θέατρο θα λειτουργήσει σε έναν χώρο ιδιαίτερης αξίας για τη Δράμα, ειδικά
μετά την ανάπλαση του ΒΑΑ στην 19ης Μαΐου. Αυτό που ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή και από τον Δήμαρχο Δράμας είναι, πέραν της πρώτης πρότασης που είχαμε καταθέσει για τη δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου απέναντι από το Δημοτικό Ωδείο, να διερευνήσουμε ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της καπναποθήκης στην πλατεία Χόεν Λόε και να εξετάσουμε εάν μπορεί να το αγοράσει ο Δήμος σε κάποια καλή τιμή. Επίσης, να υπάρξει μια προκοστολόγηση από τις τεχνικές υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, όμως, για να μην θεωρηθεί ότι στοχεύουμε σε μια συγκεκριμένη καπναποθήκη, ίσως θα πρέπει να υπάρξει μια διερεύνηση και για άλλες αποθήκες που βρίσκονται στη γύρω περιοχή, ώστε να βρούμε την πιο εφικτή λύση για τη δημιουργία του δημοτικού θεάτρου» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος δήλωσε ότι βλέπει θετικά την πρόταση και πρόσθεσε ότι θα διερευνηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της καπναποθήκης και θα μιλήσει με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Δράμας για την προκοστολόγηση του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!