Γράφει ο Θόδωρος Μπουδακίδης
Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, έμελλε να κριθεί ο αγώνας ΔΟΞΑΣ 2016 – ΠΑΟΚ. Ένας αγώνας με μεγάλο ενδιαφέρον, σε ένα βαρύ αγωνιστικό γήπεδο, λόγω βροχής. Η ΔΟΞΑ 2016 στάθηκε με θάρρος και αγωνιστικότητα απέναντι στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε αρκετές ευκαιρίες, χωρίς όμως να γίνει άμεσα απειλητικός. Και αυτό χάρις στην σωστή αμυντική της Δραμινής ομάδας, αλλά και της μεσαίας γραμμής. Οι παίκτριες της ΔΟΞΑΣ 2016 έδωσαν πραγματικά τον καλύτερο εαυτό τους απέναντι στον ΠΑΟΚ, και όπως τόνισε και ο προπονητής τους Ντίνος Τεξίζογλου «εάν παίζεται έτσι σε κάθε παιχνίδι, δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία ομάδα».
Η αξία της νίκης του ΠΑΟΚ, και το πόσο ήθελαν τον αγώνα, φάνηκε με την επιτυχία του γκολ, όταν παίκτριες – αναπληρωματικές και πάγκος έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας έξαλα την νίκη.
Αναλυτικά τα σημεία του αγώνα:
20΄ Διαγώνιο σουτ της Ακίντα Εσέ, πέφτει και μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια η Γαβριηλίδου.
31΄ Σέντρα της Μπαρμπόσα από αριστερά, αλλά η προβολή της Ινκού δεν βρίσκει την μπάλα, η οποία καταλήγει άουτ.
39΄ Η Εξουζίδου κλέβει την μπάλα από τον χώρο του κέντρου και φεύγει προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ καταλήγει άουτ.
40΄ Σύγχυση στην περιοχή της ΔΟΞΑΣ 2016 αλλά η Εξουζίδου προλαβαίνει και απομακρύνει την μπάλα.
65΄ Σε κεφαλιά της Γιαννακά, η Γαβριηλίδου με υπερένταση διώχνει σε κόρνερ, που περνάει ανεκμετάλλευτο.
69΄ Κίτρινη κάρτα στην Γαβριηλίδου.
70΄ Σε κόρνερ της Μπαρμόσα η Βαρδάλη πιάνει κεφαλιά αλλά η Γαβριηλίδου μπλοκάρει σταθερά.
85΄ Κίτρινη κάρτα στον βοηθό προπονητή του ΠΑΟΚ για διαμαρτυρία.
88΄ Μακρινό σουτ της Στράντζαλη, η μπάλα απομακρύνετε από το οριζόντιο δοκάρι της ΔΟΞΑΣ 2016.
89΄ Τραυματισμός τριών παικτριών της ΔΟΞΑΣ 2016, οι οποίες βγήκαν εκτός αγωνιστικού χώρου για πρώτες βοήθειες, με αποτέλεσμα η Δραμινή ομάδα (ελέω διαιτητού) να μείνει για τρία λεπτά με 8 παίκτριες!!!
90΄ Τραυματισμός της Γαβριηλίδου (της πάτησαν το χέρι) σε διεκδίκηση της μπάλας με αντίπαλη και διακοπή του αγώνα για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες (ενώ προηγήθηκε οφ-σάιτ)
94΄ Και ενώ όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα έληγε ισόπαλος, η Μήτκου με σουτ μέσα από την περιοχή χαρίζει την νίκη 0-1 στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Σύνθεση ομάδων
ΔΟΞΑ 2016: Γαβριηλίδου-Κοτσάκη-Ναλπάντη-Πεμπέ-Μπαντή-Χ΄΄Ιωάννου-Σωμάδη-Εξουζίδου ( 90΄Πουλιούδη Κ. )-Αλατζίδου (72΄Κοσκερίδου )-Ρώσση.
ΠΑΟΚ: Χ΄΄Χαρίσκου-Σμιρίσκοβιτς-Ινκουν-Μήτκου-Γιαννακά-Στράντζαλη-Μπαρμπόσα-Ζώτου (46΄Βαρδάλη)-Ακίντα Εσέ (Δοιρανλή)- Καλέση.
Διαιτητής: Κατσίνης, Βοηθοί: Ζαχαρίας- Γαρζαβάκης (Καβάλας)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Αρης Θ. – Καστοριά 3-1
Γιάννενα – Λάρισα 0-3
ΔΟΞΑ 2016 – ΠΑΟΚ 0-1
Τρίκαλα – Αγ. Αστ. Ευόσμου Αναβολή
ΡΕΠΟ: Eλπίδες Καρδίτσας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
1) ΠΑΟΚ 6 2-0 2-0-0
2) Ελπίδες Καρδίτσας 3 3-0 1-0-0
3) ΔΟΞΑ 2016 3 3-1 1-0-1
4) Άρης Θ. 3 3-1 1-0-0
5) Λάρισα 3 3-1 1-0-1
6) Καστοριά 3 3-4 1-0-1
7) Τρίκαλα 0 1-2 0-0-1
8) Αγ. Αστ. Ευόσμου 0 0-3 0-0-1
9) Γιάννενα 0 0-6 0-0-2
18-18
Στην επόμενη αγωνιστική η ΔΟΞΑ 2016 αγωνίζεται εκτός έδρας, με την ομάδα των Ιωαννίνων.